به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پیرحسین کولیوند در جلسه شورای معاونین جمعیت هلال احمر گفت: امروز ضرورت دارد تا پیشنهادات مردم برای بالا بردن کیفیت خدمات رسانی در پیاده روی اربعین حسینی جمع آوری شود. در بحث آموزش باید امداد رسانی و کمکهای اولیه برای رانندگان حمل و نقل عمومی نظیر کامیون و اتوبوس، دانش آموزان مدارس، دانشگاهها و دهیاران جدی گرفته شود. به عبارتی باید بحث آموزش کمکهای اولیه به همه مردم جدیتر دنبال شود.
رئیس جمعیت هلال احمر توضیح داد: مدل مدیریت داوطلبان هلال احمر ما الگویی موفق در دنیا است و به همین دلیل باید اقدام به جذب حداکثری داوطلبان هلال احمر در کشور کرد. داوطلبان ما باید شناسنامه دار شوند و مهارتها و تخصص آنها باید کاملا مشخص شود. از بین داوطلبان باید گروه داوطلبان فعال نیز شناسایی شوند تا در مواقع بحران بتوان از متخصصان استفاده کرد.
کولیوند در ادامه بیان کرد: رئیس جمهوری روز گذشته از خدمات هلال احمر در اربعین حسینی قدردانی کردند. علاوه بر این وزیر بهداشت بر هم افزایی با مقامات عراقی تاکید کرد. به دلیل این موفقیت باید گزارش کاملی به صورت مقاله از عملیات اربعین آماده شود و به صلیب سرخ تحویل داده شود، زیرا ما هیچ تجمع انبوهی به بزرگی اربعین حسینی نداریم و صلیب سرخ باید در جریان این اقدام هلال احمر ایران قرار بگیرد.
وی در ادامه افزود: ما باید جمعیتهای ملی دیگر هلال احمر را مثل افغانستان، پاکستان، اروپا و آفریقا را در عملیات سال بعد درگیر کنیم تا فرهنگ تشیع و اربعین حسینی اشاعه پیدا کند.
رئیس جمعیت هلال احمر در پایان بر لزوم راه اندازی یک کمپین جمع آوری داروهای مازاد خانهها تاکید کرد و گفت: میتوانیم این داروها را در اختیار افراد نیازمند قرار دهیم.
مهدی ولی پور رئیس جمعیت هلال احمر در جلسه شورای معاونین هلالاحمر با محور تشریح خدمات این جمعیت در مراسم اربعین حسینی افزود: تفاوت مراسم اربعین امسال با سنوات گذشته؛ همزمانی با فصل گرم سال و مسائل داخلی عراق و بود که برای زائران مشکلاتی ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه از اواسط تیرماه عملیات هلال احمر برای خدمات رسانی به زائران اربعین آغاز شده بود، گفت: از ۱۰ شهریور امدادرسانی هلالاحمر به زائران حسینی در داخل مرزهای کشور آغاز و ۱۳ مرکز و قرارگاه مرزی راه اندازی شد، ۱۱۶ پست موقت در کنار پایگاههای ثابت نیز ایجاد و ۳۶ پست موقت امدادی در داخل عراق راهاندازی شد.
ولی پور با اشاره به اینکه ۶ هزار نیروی عملیاتی هلال احمر در ایام اربعین روزانه خدمات رسانی میکردند، افزود: ۲۲ هزار امدادگر و نجاتگر در این ایام مشغول به خدمترسانی به زائران بودند، ۱۹ فروند بالگرد نیز برای پوشش امدادهوایی در حالت آماده باش بودند.
سازمان امدادونجات هلالاحمر در ایام اربعین حسینی جمعا به ۳۵۸ هزار نفر از زائران خدمت کرد که این خدمات شامل اعزام ۱۸۰۴ بیمار و مصدوم به مراکز درمانی، ارائه خدمات درمان سرپایی به ۶۳ هزار و ۶۱۸ بیمار و مصدوم در محل حوادث، اسکان اضطراری به ۲۳۵ هزار و ۱۳۹ نفر از در راه ماندگان و تست قند و فشار خون برای ۵۸ هزار و ۸۰ نفر از زائران اربعین حسینی ارائه شد.
وی گفت: از مجموع خدمات ارائه شده به ۳۵۸ هزار و ۶۱۹ نفر زائر اربعین، ۶۶ درصد این خدمات اسکان اضطراری، ۱۶ درصد تست قند و فشار خون، ۱۸ درصد خدمات سرپایی بوده است. همچنین بیشترین خدمات ارائه شده به ۱۳۹ هزار و ۶۳۵ زائر در مرز مهران، در رتبه بعد مرز خسروی با ۸۳ هزار و ۹۶۶ زائر، باشماق ۳۵ هزار و ۶۷۰، شلمچه ۳۶ هزار و ۶۸۸، چذابه ۶۳۷۴، ریمدان ۱۰۳۳، میرجاوه ۹۴۲، دوغارون ۷۹۴ و تمرچین ۳۷ بوده است.