به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، حال و هوای این روزهای شهر مقدس قم، با حضور پیکر مطهر شهید گمنام و شهید مدافع امنیت عطر آگین شده و حضور مردمی که این شهیدان را مانند لالههایی خونین و پرپر در سرزمین سبز وجودشان به آغوش میکشند.
نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز به این حال و هوا جان تازهای بخشید، مراسم یادواره و تجلیل از خانواده یکصد و ده شهید نیروی دریایی ارتش استان قم درست در زمانی که دشمن تمام تلاش خود را به خیال خام خود برای براندازی جمهوری اسلامی به کار می برد؛ حس غروری به انسان تزریق میکند که فقط دوست داری به مردان سرزمینت ببالی که اینچنین دست پرورده مکتب حسین (علیهالسلام) شدند و جانشان را کمترین بهایی دانسنتد که در راه ولایت خرج کردند.
مراسم با نوای دلپذیر قرآن آغاز شد؛ گروه مارش نظامی ارتش سرود جمهوری اسلامی را نواختند و تمام حاضرین با اعتقاد کامل قیام کردند و دست بر سینه به جمهوری اسلامی ایران ادای احترام کردند.
شب شهادت امام حسن عسکری (علیهالسلام) است و دعوت از حاج عباس حیدرزاده و روضههایی که شهید پرور است. چقدر همه چیز قشنگ کنار هم چیده شده، امامی که در ۲۸ سالگی شربت شهادت نوشید و پیروانی که امروز در جوانی آرزوی شهادت میکنند.
مثل همیشه تمام روضهها به سید و سالار شهیدان امام حسین (علیهالسلام) ختم میشود؛ عطش، تشنگی و ندای مهدی که خود را با «انا ابن الحسین، الذی قتلوه عطشانا» معرفی میکند. روضه ادامه پیدا میکند و به ناگاه حاج عباس حیدرزاده نوای «کجایید ای شهیدان خدایی بلا جویان دشت کربلایی» را زمزمه میکند.
پیکر مطهر شهید گمنام بر روی دستهای سربازان سفیدپوش نیروی دریایی ارتش وارد سالن همایش قدس میشود و همه به احترام او از جای برمیخیزند؛ گویا داغ دل خانوادههای معظم شهدا تازه میشود و گریه هایشان در تکانههای شانه هایشان نمودار میشود که نشان از یادآوری خاطرات شهادت عزیزانشان است.
حاضرین انگار حرفهایی دارند که شاید به اوضاع این روزهای کشور بیربط نباشد، شاید همه نابودی دشمنان، منافقان و فتنهگران را از از این شهید طلب میکنند.
شهید گمنام با نوای لبیک یا حسین (علیهالسلام) حاضرین بدرقه می شود؛ او می.رود و دل ما پیش او جا میماند.
مجری، سخنران اول جلسه را دکتر علیاکبر خوش گفتار مقدم، رئیس ستاد کنگره ملی شهدای استان قم معرفی میکند؛ نماهنگی از خانواده شهدا و تکریم از خانوادههای ایشان توسط فرماندهان نیروی دریایی ارتش پخش میشود.
رئیس ستاد کنگره ملی شهدای استان قم سخنرانی خود را آغاز کرده و از اقتدار نیروی دریایی ارتش صحبت میکند. از روزهای آغازین جنگ تحمیلی و اینکه نیروی دریایی برای همیشه ارتباط عراق را با دریای آزاد و خلیج همیشه فارس قطع کرد و از امروز که این نیرو پای ما را از مسیر کانال سوئز به مدیترانه و اقیانوس اطلس باز کرد.
باز هم گروه مارش نظامی و صف سفید پوشان که آهنگ "جاویدان ایران عزیز ما را" مینوازند و پدران و مادران جمع حاضر را به روزهای تاریخی انقلاب پیوند میدهند.
در برابر باطل باید قیام کرد
سخنران دوم این یادواره، حجتالاسلام والمسلمین حسین صنعت پور امینی از جنگ حق و باطل سخن گفت. از جهاد که قدمتی به اندازه تاریخ دارد. از فلسفه دفاع و جنگ که اگر دفاع نباشد سرزمین از فساد پر خواهد شد. اگر دفاع نباشد محلهای عبادت، مسجد و کنیسهها، کلیساها همه ویران میشود. جنگی که باید برای اعتلای کلمه الله باشد. جنگی که برای عبودیت و بندگی است نه رسیدن به مطامع دنیایی و استثمار انسانها.
او جنگ را به پیروی امامان معصوم، ایستادن در برابر باطل میداند؛ رئیس اداره عقیدتی سیاسی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی، انقلاب امام خمینی (ره) را تبعیت از معصومین عنوان کرد و روایتی از امام باقر (ع) خواند و افزود: من قومی را میبینم که از شرق قیام میکنند، حق را طلب میکنند و خداوند آنها را پیروز میگرداند.
او با بیان اینکه کشتگان این انقلاب شهیدند؛ چه در دفاع مقدس، چه دفاع از حریم و حرم و چه کسانی که مدافعان امنیت هستند، تاکید کرد: کور خواندهاند کسانی که فکر میکنند کشتی این انقلاب با توطئه و فتنههای دشمن به گل بنشیند.
صحبتهای او در این یادواره نشان از پیوند عمیق نسل قدیم و جدید و هدف مشترک آنها است و ذهن من شهید گمنام دفاع مقدس و شهید مدافع امنیت قمی، مهدی زاهدلویی را زنجیرهای سلسلهوار برای حفظ نظام جمهوری اسلامی و اقتدار این نظام ترسیم کرد.
مرز ایران چقدر مالک اشتر خیز است
همیشه شعر جان کلام را میگوید. امیرحسین آکار شاعری که شعر آیینی و حماسی را رسم کرده است و از سرودهها برای پدران و مادران شهدای نیروی دریایی ارتش می گوید. خطه سلمان به زبان آمده است.
نیروی دریایی ارتش ایران ایستاده بر عرشه اقتدار
به اینجای مراسم که رسیدیم ذوقی در دلم شکوفا شد و باز هم احساس غرور، امنیت و افتخاری که نصیب نه تنها من، بلکه تمام حاضرین در جلسه شد. ارتباط تصویری زنده با ناخدا یکم ابراهیمی در ناوشکن جماران ناوگروه ۸۵ نیروی دریایی راهبردی ارتش و صحبتهایی که نشان از امنیت، مبارزه با دزدان دریایی و اقتدار این نیرو دارد در فرسنگها دورتر در آبهای خلیج عدن.
نوبت به امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش رسید. انگار امیر نیز بنا داشت ابتدای صحبت هایش را با روضه عجین کند؛ او گفت: در نیروی دریایی ارتش خیلی از پیکرهای مطهر شهدا به میهن و به خانواده هایشان باز نگشته است چرا که این ابدان در دل دریا به عشق و وصال دوست رسیدهاند.
او ابراز کرد: ای کاش آوردهای و حداقل اثری از این ابدان مطهر از عمق دریاها و آبهای همیشه خلیج فارس داشته باشیم تا مثل شهید گمنام امروز بدرقه شده و تسلای خاطر خانوادههای معظم این شهدا شوند.
امیر دریادار ایرانی گفت: نه تنها یک وجب از خاک را بلکه ذرهای از آن را به دشمن نخواهیم داد و ما در این عرصه هدفی جز اقتدار آفرینی برای ملت غیور ایران نداریم.
او بیتوجهی به فرمایشات فرماندهی کل قوا را آسیبزا دانست و مطرح کرد: فرمان ولی باید به نحو احسن انجام شود و حداقل تلاش ما این است که لبخند رضایت بر لبان مقام عظمای ولایت نشانده شود. او از ناوشکنهای بومی و اعلام آمادگی لازم برای برخورد با هر نوع تهدیدی از جانب دشمن صحبت کرد و باز هم حس غرور من و حاضرین در این مراسم بود که دلمان را سامان میداد.
شهدا آبروی کوچههای شهر
چقدر این لحظه برایم شیرین است. رونمایی از آثار ماندگاری که نسلهای بعدی را با شهدا آشنا میکند. تندیس نام شهدای والامقام نیروی دریایی ارتش بر سر در کوی و برزن. هر روز که از کوچه ها رد میشویم باید بفهمیم که برای این شهر و کشور چه خونهایی ریخته شده است.
دعای فرج و آرزوی ظهور مهدی فاطمه (عجل الله) پایان بخش این مراسم پرفیض بود.
خبرنگار: محبوبه حقیقت