به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی سلاجقه با اشاره به گزارش عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست در برنامه ششم توسعه اظهار کرد: بیش از ۶۰ درصد مجموعه احکام محیط زیستی برنامه ششم توسعه فرابخشی است، به این معنا که دستگاهها باید تکالیف خود را اجرا کنند و سپس سازمان حفاظت محیط زیست وظیفه نظارتی خود را اعمال کند. عدم انجام تکالیف توسط سایر دستگاهها باعث میشود سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه گزارش عملکرد و ترکفعلهای مطرحشده وضعیت مناسبی نداشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه ارتباط چندانی بین این سازمان و کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی وجود ندارد که این ضعف از سوی سازمان حفاظت از محیط زیست است و باید برطرف شود، گفت: مقرر شده است بر اساس تقویم زمانی نشستهایی را با نمایندگان و اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس داشته باشیم تا گزارشی از دستاوردهای سازمان حفاظت محیط زیست ارائه کنیم.
معاون رئیس جمهور با تصریح به اینکه "باید از وزیر صنعت، معدن و تجارت گلایهای داشته باشم، زیرا در بحث اصلاحیه قانون اسقاط خودرو مقرر بود یک درصد از قیمت تمامشده خودرو به صندوق ملی محیط زیست واریز شود و توسط این صندوق فرایند اسقاط مدیریت شود"، بیان کرد: این میزان به یک و نیم درصد از قیمت تمامشده خودرو افزایش پیدا کرده است، اما به صندوق زیرمجموعه وزارت صمت واریز خواهد شد که قابل پذیرش نیست و با این فرآیند مسئله اسقاط خودرو به بیراهه میرود و معنا و مفهومی نخواهد داشت.
سلاجقه با ابراز اینکه "مسائل را از طریق ریاستجمهوری و مجلس شورای اسلامی پیگیری میکنیم"، ادامه داد: یک و نیم درصد از قیمت تمامشده خودروها باید به صندوق ملی محیط زیست واریز شود تا صرف تسهیلات به صنایع، خصوصاً صنایع خودرویی شود.
وی در خصوص اجرای قانون هوای پاک گفت: امیدواریم اتفاقات خوبی در زمینه نزولات جوی رخ دهد، اما واقعیت این است که در نیمه دوم سال با بحث تراکم آلایندههای صنعتی مواجه هستیم. در این زمینه مکاتبات خوبی با وزیر نفت داشتهایم تا بتوانیم نیروگاهها را از مازوتسوزی دور کنیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه "در استان اصفهان بین پالایشگاه و نیروگاه اصفهان قرارداد تهاتری در حال انعقاد است تا شاهد مازوتسوزی نباشیم"، ادامه داد: در شهرستان شازند نیز بهدنبال این هستیم که بین پالایشگاه و نیروگاه تهاتری به انجام برسد و مازوتسوزی را به حداقل برسانیم. پالایشگاه شازند سوخت با سولفور کم تولید میکند که به مصرف کشتیرانی و سایر صنایع میرسد.
سلاجقه خاطرنشان کرد: در نیروگاههای بعثت و منتظرقائم (عج) بهدنبال این هستیم که سوخت مازوت را به حداقل برسانیم، تمهیدات خوبی در نظر گرفته شده است تا سال خوبی را داشته باشیم.