به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، صفر نصرالهزاده در مراسم استقبال از دانشجویان ورودی جدید پردیس بین المللی ارس دانشگاه تبریز، با بیان اینکه ورود به دانشگاه تبریز افتخار بزرگی برای دانشجویان است، اظهار کرد: من افتخار میکنم که دورهی دانشجویی خود را در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در این دانشگاه سپری کرده و اکنون خادم دانشجویان هستم.
وی با اشاره به جایگاه دانشگاه تبریز در رتبهبندیهای مختلف بین المللی، افزود: براساس هدفگذاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با توجه به اینکه هدف اصلی پردیسهای بین المللی گسترش دیپلماسی علمی است، ما تا پایان دولت سیزدهم حداقل باید به تعداد ۲۰ درصد از دانشجویان دانشگاه تبریز دانشجوی خارجی جذب کنیم که این کار نیازمند برنامه ریزی و ارتقاء امکانات پردیس ارس است.
نصرالهزاده با بیان اینکه دانشجویان پردیس ارس هیچ تفاوتی با دانشجویان دانشگاه تبریز ندارند، تاکید کرد: ما در نظر داریم با ایجاد آزمایشگاههای تخصصی و همچنین کارخانهی نوآوری در پردیس ارس، شرایط را برای جذب دانشجویان مخصوصا دانشجویان خارجی فراهم کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شهادت دانشجویان دانشگاه تبریز در سال ۱۳۵۷ و دفاع مقدس، یاد آور شد: دانشگاه تبریز مشهد الشهدای دانشگاههای کشور است و ما افتخار میکنیم که ۲۲ دانشجوی شهید این دانشگاه با ایثار و فداکاری برای رسیدن به ارزشهای انسانی و عزت ایران اسلامی خون خود را فدا کردند. دانشگاه تبریز همچنین با میزبانی از پنج شهید گمنام یک مکان مقدسی است که باید حرمتش حفظ شود.
رئیس دانشگاه تبریز یادآور شد: بهعنوان یک پدر و کسیکه انقلاب و دفاع مقدس را دیدهام، خطاب به همهی دانشجویان میگویم که ارزش خود و کشور را نگه دارید. ما باید این کشور را از چشمان ناپاکی که به نام آزادی بهفکر نابودی این کشور هستند، حفظ کنیم.
نصرالهزاده خاطرنشان کرد: دانشجو باید در کنار تحصیل، علم، تحقیق و نوآوری، سیاسی و مطالبهگر باشد، اما هرگز نباید سیاسی کاری کند. دانشجو باید بجای حضور در کف خیابان، مطالبهی خود را بهصورت دانشگاهی انجام دهد.
وی با اشاره به حضور بانوان در سطوح مختلف اداری دانشگاه تبریز از جمله ریاست یکی از دانشکدهها و همچنین یک پژوهشکده گفت: بانوان و خواهران تاج سر ما هستند و هیچ مانعی برای فعالیت آنها وجود ندارد. آزادی واقعی این است که براساس اصول، قوانین و قواعد انسانی، دینی و اجتماعی آزادی را مطالبه کنیم.
تحصیل ۳ هزار و ۲۱۷ دانشجو در پردیسهای بین المللی دانشگاه تبریز
رئیس پردیسهای دانشگاه تبریز نیز طی سخنانی گفت: دانشگاه تبریز دارای دو پردیس تبریز و پردیس بین المللی ارس میباشد که به ترتیب از طریق آزمون سراسری سازمان سنجش و آزمون اختصاصی دانشجو جذب میکنند.
سید صمد حسینی ادامه داد: ۲۹۸ دانشجوی ورودی مهر و ۱۴۱ استاد در پردیس بین المللی ارس مشغول هستند. تعداد فارغ التحصیلان در سال ۱۴۰۰، ۲۰۳ دانشجو، تعداد کل دانشجویان ۳ هزار و ۲۱۷ و تعداد اساتید شاغل و مدعو در سال جاری به ترتیب ۲۷۶ و ۱۹ میباشد.
وی در تشریح اهداف پردیسهای دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: کمک به ارتقاء سطح دانش و فرهنگ جامعه، ایجاد و توسعهی کمی و کیفی رشتههای مورد نیاز، مشارکت در تربیت نیروی انسانی متخصص در سطح ملی و بین المللی، ایجاد زمینهی مناسب برای استفاده از امکانات و قابلیتهای منطقه و حرکت به سمت دانشگاه نسل چهارم از جمله اهداف مهم پردیسهای دانشگاه تبریز است.
رئیس پردیسهای دانشگاه تبریز در خصوص انتظارات پردیس از دانشجویان نیز گفت: مطالعهی قوانین، مقررات و آئین نامهها و رعایت آنها، مراجعه به سایت دانشگاه و پردیس، حضور منظم و مرتب در مباحث آموزشی و پژوهشی، شرکت در کنفرانسها، سمینارها و کارگاههای آموزشی، ارتباط تنگاتنگ با مدیران گروهها و اساتید راهنما، پرداخت به موقع اقساط وامهای شهریه، مهارت آموزی همراه با دانشافزایی با توجه به پتانسیل خوب منطقه، معرفی و به اشتراک گذاشتن توانایی و پتانسیلها، تعامل با مسئولین منطقه جهت رفع مشکلات و ارائهی راهکار، ارتقاء سطح دانش و بصیرت سیاسی، مشارکت در پروژههای آموزشی و پژوهشی، انتقال نظرات و پیشنهادات از طریق نمایندهی کلاس به مدیران و رئیس پردیس، از جمله انتظارات ما از دانشجویان عزیز است.
حسینی همچنین در تشریح خدمات پردیسهای دانشگاه تبریز به دانشجویان متذکر شد: کمک به تجاریسازی ایدهها و نوآوریها، برگزاری کنفرانسهای علمی و تخصصی و کارگاههای آموزشی، ایجاد کارخانهی نوآوری، تخفیف شهریه برای دانشجویان برتر، ایجاد امکان استفاده از فرصتهای مطالعاتی داخلی و خارجی، جذب دانشجویان خارجی و تبادل دانشجو، تدریس بهزبان انگلیسی در برخی از گروههای آموزشی، امکانات رفاهی از جمله وام شهریه، هتلها، ریل باس، غذاخوری و ... قسمتی از خدمات ارائه شده به دانشجویان عزیز پردیسهای دانشگاه تبریز است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اقدامات اجرائی پردیسهای دانشگاه تبریز اظهار کرد: جذب دانشجو از طریق برگزاری آزمونهای اختصاصی، ساخت سوئیتهای رفاهی برای اساتید و کارکنان، برقراری قطار ریل باس برای دانشجویان، ارائه وام بانکی شهریه با سود بانکی ۴%، برگزاری کنفرانس بین المللی نقش مناطق آزاد در توسعهی کشور، ایجاد سایت مطالعه برای دانشجویان PDH پردیس، ایجاد کارخانهی نوآوری، ایجاد سایت جدید آموزشی، پژوهشی و رفاهی پردیس خلاصهی اقدامات انجام شده از سوی پردیس دانشگاه تبریز است.
حسینی در خاتمه در خصوص دستاوردهای پردیسهای بین المللی دانشگاه تبریز نیز گفت: کسب عنوان برترین مخترع سال ۲۰۱۲ از طرف ITEX کره جنوبی توسط کامران رحمتی شادباد، کسب مدال طلا در نمایشگاه بینالمللی و تخصصی اختراعات ژنو ۲۰۱۸ توسط احسان دادخواه خیابانی، کسب عنوان پژوهشگر نمونه جشنواره پروفسور حسابی از سوی مسعود قاضی زاده، کسب عنوان دانشجوی نمونه کشوری در سال ۱۳۹۳ توسط علی نیککار، کسب عنوان دانش آموختهی برگزیدهی دانشکدهی اقتصاد، مدیریت و عضو بنیاد ملی نخبگان توسط مهیار جلایی از جمله افتخارات پردیس دانشگاه تبریز است.
علم و دانش توام با معارف الهی را تنها راه نجات انسان
امام جمعه شهرستان جلفا نیز طی سخنانی در این مراسم اظهار کرد: دانشجویان در عرصهای قدم گذاشتهاند که با خلقت و آفرینش انسان آمیخته شده است. چرا که خداوند انسان را با ویژگی ممتاز آفریده است و دانشجویان با این ویژگی به این عرصه وارد میشوید.
حجت الاسلام اسماعیل هادوی ادامه داد: تفکر و اندیشه نعمت بزرگی است که خداوند در بین تمامی موجودات فقط به انسان عطا کرده است و دین اسلام بر این امر تاکید کرده است. براساس تحقیقات انجام شده، ۲۰ درصد از آیات قرآن مجید، در خصوص اهمیت علم و دانش و جایگاه بالای معلم و متعلم نازل شده است.
وی با تاکید بر ضرورت بررسی علم در عرصههای مختلف جهت رفع نیازهای انسان، خاطرنشان کرد: با نگاه به روایات و سیرهی عملی امامان مخصوصا امام باقر (ع) و صادق (ع)، میبینیم که در فرصت کوتاه هزاران نفر را تربیت کردند که آثار علمی شان به یادگار مانده است.
امام جمعه شهرستان جلفا در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حدیث از امام علی (ع) در خصوص علم " العلم سلطان من وجده صال به و من لم یجده صیل علیه" (دانش، سلطنت و قدرت است، هر که آن را بیابد با آن یورش برد و پیروز شود، و هر که آن را نیابد بر او یورش برند و مغلوب گردد.)، یادآور شد: امروز علت عقب ماندگی بعضی از کشور این است که خودشان بهدنبال علم نرفتهاند یا اینکه از سوی کشورهای مستکبر از دست یابی به علم منع شدهاند.
وی همچنین گفت: امروز به برکت جمهوری اسلامی جایگاه علمی و میزان توسعهی علم در جمهوری اسلامی ایران قابل مقایسه با آمار قبل از انقلاب اسلامی نیست و جوانان ما تشنهی علم و دانش هستند؛ لذا اساتید و دانشجویان ما باید قدر این فرصت را بدانند.
حجت الاسلام هادوی، علم و دانش توام با معارف الهی را تنها راه نجات انسان برشمرد و متذکر شد: اکنون بخش بزرگی از دنیا به این دچار عقب ماندگی است که علم را در مسیر ظلم و ستم علیه بشریت استفاده میکنند و اگر علم براساس معارف الهی کسب میشد، این کشورها دچار مشکل نمیشدند.
وی با اشاره به اتفاقات اخیر و نقش غرب در ایجاد تشنج و آشوب در کشورو محکومیت حملهی تروریستی شاهچراغ، اظهار کرد: غرب بهدنبال کدامین آزادی برای زنان کشور ما است که دین و شریعت ما آن آزادی را ندارد؟ شعار "زن، زندگی، آزادی" حرف خوبی است، اما ارادهی غلط و ناصحیحی پشت این شعار است و اکنون شاهد هستیم که دشمن انتقام استیصال درماندگی خود را از زائرین و نمازگزاران بیگناه شاهچراغ میگیرد.
وی در خاتمه خطاب به دانشجویان ورودی جدید پردیس بین المللی ارس دانشگاه تبریز گفت: از همهی شما دانشجویان میخواهم مطالبهی افزایش مستمر کیفیت آموزشی را سرلوحهی کار خود قرار دهید.