رقیه اسکندری، مسئول قرآن و عترت معاونت فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران بزرگ در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: طرح قرآنی حیات از سوی معاونت فرهنگی بسیج دانشجویی تهران بزرگ و با همکاری دانشجویان دغدغهمند و با هدف ایجاد انس و ارتباط بیشتر با مفاهیم و دانش قرآنی در حال برگزاری است.
وی افزود: امروز ما در عصری به سر میبریم که دشمن تمام قد با آماج حملات فرهنگی و به کارگیری انواع ابزارهای رسانهای قصد از بین بردن فرهنگ اصیل ایرانی و باورهای دینی و قرآنی ما را دارد و او خوب میداند که این مبانی دینی و اعتقادی ماست که سرچشمه انگیره و امید است تا در برابر متکبران و استکبار ستیزان ایستادگی کنیم. به همین سبب ما اکنون در این جنگ نرم نیازمند جهادی فرهنگی بر پایه مبانی اسلامی و قرآنی هستیم که با توجه به آیه قرآن، جهادی اکبر نامیده شده است؛ لذا در همین جهت ما در معاونت فرهنگی با معرفی طرح حیات، جهاد فرهنگی را توسط دانشجویان دغدغهمند با هدف ایجاد انس و ارتباط بیشتر با مفاهیم و دانش قرآنی آغاز نمودهایم.
وی تصریح کرد: طرح حیات از مرداد امسال با انتشار فراخوانی در فضای مجازی شروع به جذب دانشجویان مستعد از ۱۴دانشگاه مختلف در زمینههای قرآنی داشته و در ادامه با برگزاری کارگاههای تربیت مربی باهدف افرایش سطح دانش قرآنی و مدیریتی دانشجویان سعی نمودیم تا در مناطق مختلف عَلَم آموزههای هدایتگر قرآنی را با برگزاری کلاسهایی در سه بخش کودک و نوجوان و بزرگسال برپا کنیم. در واقع این طرح با روند مذکور یعنی دانش افزایی و سپس ارائه دانستهها در میدانِ عمل سعی داشته تا به توصیه مقام معظم رهبری که فرمودند: «بایستی امروز کسانی تربیت شوند که به جای تاثیر پذیری، تاثیرگذار باشند.» نیز عمل کند.
اسکندری با بیان اینکه این کلاسها در بخش کودکان با آموزش مفاهیم قرآنی همراه با قصه، بازی و کاردستی انجام میشود و در بخش نوجوانان و بررگسالان، تدبر سورهها با تاکید بر موضوع و مفهومی کارآمد در زندگی بیان میشود، اظهار کرد: تاکنون در قالب طرح حیات ۴ اعزام به منطقه کهریزک داشته ایم و حدودا ۱۵۰ نفر از کودکان و نوجوانان از این کلاسها استقبال نمودند و ۷ اعزام نیز به منطقه دولت خواه داشتیم که با استقبال خوب کودکان و بزرگسالان روبه رو شده است و به تازگی کلاسهایی هم در منطقه باقر شهر آغاز نمودیم که امیدواریم در ادامه کار با استقبال مردم محترم این منطقه نیز مواجه شویم.
وی افزود: از جمله تجربههای خوب این طرح میتوان به برگزاری کلاسهای بخش کودکان اشاره کرد که تنها هدف ما در این بخش، انتقال مفاهیم قرآنی و آموزش خوبیها و رفتارهای درست به انها بود، اما با حفظ ناخوداگاه آنها نیز رو به رو میشدیم، همچنین با اینکه وسایل بسیاری برای انجام کاردستیها نداشتیم، اما در انتهای کلاسها با انواع کارهای زیبا و هنرمندانه کودکان شاهد استعداد فوق العاده آنها بودیم و این تجربیات نکات آموزندهای برای ما نیز داشت که برای برگزاری چنین کلاسهایی نیاز به هزینههای فراوان نیست و تنها با انتقال دانش، همراه با همدلی و مهربانی میتوانیم در عرصه فرهنگ ومهجوریت قرآن تاثیرگذار باشیم.
مسئول قرآن و عترت معاونت فرهنگی بسیج دانشجویی تهران بزرگ گفت: در ادامه این مسیر درنظر داریم تا با همکاری بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران ظرفیت دانشجویی این طرح را افزایش داده و در نهایت مناطق بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم، که تاکنون مسئولین بسیج دو دانشگاه شاهد و علوم قرآنی در این طرح پیش قدم شده تا اعزامهایی را به صورت مستقل از دانشگاه خود داشته باشند.
وی اظهار کرد: غایت نهایی ما حاکمیت فرهنگ تمام عیار قرآنی بر زندگیهای ماست که مقام معظم رهبری در سخنانشان این چنین توصیف نمودند: «آن روز که کسی در این کشور و این جامعه حرفی زد و مطلبی گفت، هر کسی از جوانهای این مملکت بتواند با آشنایی با قرآن تشخیص بدهد این حرف غلط است یا درست! آن وقت ما با قرآن آشنا هستیم، فرهنگ قرآن بر زندگی ما حاکم است!» امیدواریم با چنین طرحها و قدمهای هرچند کوچک در این مسیر موثر واقع شده و موجب لبخند رضایت امام زمانمان (عج) باشیم.