سید روحالله میری، فلوشیپ فوق تخصص جراحی سرطان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو فاطمه کتابی، درباره دستگاه تشخیص سرطان گفت: دستگاه تشخیص مارجین (حاشیه) تومورهای بدخیم پستان است. دقت این دستگاه تقریبا هماندازه یا کمی بیشتر از روش «frozen section» یعنی «پاتولوژی حین جراحی» است. همیشه در خارج کردن تومورهای سرطان پستان باید با حاشیه سالم خارج کرد.
این فوق تخصص جراحی سرطان با اشاره به سرعت این دستگاه ادامه داد: روش «frozen section» حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان میبرد که در این زمان، بیمار بیهوش است و تیم جراحی منتظر جواب پاتولوژی است و سپس وارد انجام درمان میشوند. اما این دستگاه بین یک تا دو دقیقه قادر است مارجینهای سرطان را شناسایی کند. بنابراین، از این طریق، زمان جراحی کوتاهتر میشود و بیمار مدت زمان کم تری بیهوش باقی میماند استفاده از این دستگاه علاوه بر کاهش هزینه دقت بالایی نیز دارد.
وی افزود: این دستگاه را بر روی بیش از ۳۰۰۰ هزار کیس آزمایش کردیم، دقت آن ثابت شده و در مجلات خارجی نیز چاپ شده است.
میری با اشاره به عدم دسترسی به همه کشوها به خاطر تحریم تصریح کرد: با توجه شرایط ما و مواجه با تحریمها همه کشورها نمیتوانند از وجود این دستگاه استفاده کنند. تیم هندی آمدند تا با واقعیت رو به رو شوند و دقت دستگاه رو حین عمل بررسی کنند. این تیم شامل جراهان هندی از دانشگاه دهلی و بمبئی هستند. شرکت «زیمنس» آلمان به دنبال آن است که هزینه کلانی را به ما بدهد تا دستگاه را به نام خود ثبت کند، اما تیم طراحی و مخترع این دستگاه به این امر رضایت ندادهاند.