به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، جواد قناعت، استاندار خراسان جنوبی در نشست ستاد مدیریت بحران کشور که به صورت ویدئو کنفرانس به ریاست وزیر کشور و با حضور استانداران برگزار شد، گفت: افت شدید فشار گاز در برخی نقاط استان، قطعی گاز پراکنده در بخشهایی از شهرستانهای زیرکوه، درمیان، طبس، بشرویه، نهبندان و بیرجند و قطع گاز هزار و ۹۰۰ خانوار را سبب شد.
قناعت اظهار کرد: با پیگیریهای صورت گرفته و تدابیری که اتخاذ شد، به همت شرکت گاز خراسان جنوبی، این مشکل صبح امروز مرتفع شد و در حال حاضر هیچ گونه قطعی گاز را در سطح استان نداریم.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به پایش لحظهای فشار گاز برای مدیریت شرایط گفت: صبح امروز فشار گاز در ورودی استان و شهر خضری دشت بیاض ۱۷۳ پی اس آی و در انتهای خط و شهر طبس ۶۰ پی اس آی بود که نشان میدهد وضعیت مطلوبی نداریم.
وی برودت هوا در استان طی چند سال گذشته را بیسابقه دانست و افزود: با وجود سرمای بیش از حد هوا و ماندگاری این شرایط به دلیل همراهی مردم، طبق آمار با کاهش میزان مصرف گاز در سه روز گذشته مواجه بودهایم.
قناعت گفت: میزان مصرف گاز استان در روز پنجشنبه ۵.۶ میلیون مترمکعب، روز جمعه ۴.۷ میلیون مترمکعب و روز شنبه ۴.۶ میلیون مترمکعب بوده که روند کاهشی یک میلیون مترمکعبی را نشان میدهد.
وی با تشریح اقدامات مدیریتی در شرایط موجود استان گفت: از سهشنبه گذشته تا امروز با برگزاری چهار جلسه ستاد مدیریت مصرف انرژی و پنج جلسه ستاد مدیریت بحران، تمهیدات لازم صورت گرفته و اقدامات خوبی هم انجام دادهایم.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به تعطیلی ادارات، دستگاههای اجرایی و مراکز آموزشی به عنوان یکی از مصوبات ستاد مدیریت مصرف انرژی استان تصریح کرد: بنا به ابلاغ وزارت نیرو و شرکت برق منطقهای باید صنایع با مصرف بالای برق را از مدار خارج میکردیم تا کاهش ۳۰ درصدی در مصرف برق رقم خورد که این اتفاق افتاد و شهرکهای صنعتی نیز تعطیل شدند.
وی ادامه داد: بیشترین تمرکز ما در تامین نان مردم بوده که در این راستا سوخت جایگزین در اختیار نانواییهای با مشعل دوگانه سوز قرار گرفت و، چون نانواییها در دو نوبت پخت دارند چنانچه شرایط ایجاب کند، شیفت کاری شان افزایش خواهد یافت تا مشکلی نداشته باشیم.
قناعت گفت: در حال حاضر در تامین آرد نانواییهای استان هیچ مشکلی نداریم.
وی با تاکید بر اهمیت فعالیت بیوقفه مراکز بهداشتی و درمانی خاطرنشان کرد: سوخت دوم مراکز بهداشتی و درمانی تامین شده و این مجموعه همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: آمادهسازی حسینیهها و تکایا با تامین نفت سفید و نفتگاز برای شرایط اضطراری، توزیع کپسول گاز مایع در شهرستانها از طریق استانهای معین، تامین و آمادگی برای توزیع نفت سفید در مناطقی که با قطعی گاز مواجه شوند، تامین سوخت مایع مرغداریها و گلخانهها از جمله اقداماتی است که برای مدیریت شرایط موجود تدبیر شده است.
وی با تاکید بر ضرورت اطلاعرسانی به موقع، از تشکیل کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت مصرف انرژی استان خبر داد و گفت: این کمیته با حضور روابط عمومی استانداری، روابط عمومی شرکت گاز، صدا و سیما و اصحاب رسانه ضمن اطلاع رسانی دقیق و به موقع، فضای آرامی را در سطح جامعه ایجاد کردهاند.
قناعت ضمن تشکر از وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی گاز و مدیر دیسپچینگ این شرکت به جهت پاسخگو بودن تماسهای مکرر استان و همراهیهای لازم گفت: به جهت اهمیت موضوع طی مکاتبهای از وزیر نفت خواستیم موضوع اتصال استان به خط انتقال سیستان و بلوچستان از سمت نهبندان به دشتک زابل را در دستور کار قرار دهند.
وی افزود: حد فاصل نهبندان به زابل ۱۷۱ کیلومتر لولهگذاری لازم دارد که اگر محقق شود، گاز استان از این طریق هم میتواند تامین شود.
استاندار خراسان جنوبی گفت: اجرای این پروژه، فشار خراسان جنوبی را از روی خراسان رضوی بر میدارد و تامین گاز استان ما را نیز از ۲ گذر مقدور خواهد کرد همچنین این اتصال در مدیریت شرایط بحرانی بسیار موثر خواهد بود.