به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، نشست خبری سی و نهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی پیش از ظهر امروز 25 بهمن ماه با حضور اصحاب رسانه در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
در این نشست خبری از جزئیات برگزاری سی و نهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن که قرار است از همزمان با سالروز مبعث پیامبر مهربانی محمد مصطفی(ص) طی مراسمی از شنبه، ۲۹ بهمن آغاز و تا چهارشنبه سوم اسفندماه ادامه داشته باشد گزارشی داده شد.
مجیدی مهر با اشاره به اینکه سی و نهمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران همزمان با مبعث پیامبر گرامی اسلام (ص) آغاز می شود، گفت: افتتاحیه این مسابقات روز 29 بهمن ماه با سخنرانی محمد باقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار می شود.
رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: این مسابقات در روزهای 30 بهمن، اول و دوم اسفند در سه نوبت صبح ویژه بانوان، عصر و شب ویژه برادران برگزار می شود؛ ضمن اینکه در مراسم اختتامیه این دوره مسابقات از آیت الله رییسی رییس جمهور حضور خواهند یافت.
وی با اشاره به اینکه مسابقات ویژه برادران از شبکه های داخلی و خارجی نیز پخش می شود، خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما در این راستا خاطره خوبی از این دوره از مسابقات را برای نمایندگان کشورمان و دیگر کشورها بر جای بگذاریم.
وی عدالت محوری را از ویژگی های بارز مسابقات قرآن کریم جمهوری اسلامی دانست و تصریح کرد: یکی دیگر از ویژگی های مسابقات قرآن ایران در این است که عالی ترین مقام های دینی و مسئولان اهتمام به حضور در این مسابقات دارند و می بینیم که برخی از مراجع تقلید هم به این مسابقات پیام می دهند و نگاه ویژه ای به مسابقات قرآن دارند زیرا که مسابقات قرآن مایه وحدت و انس همگان با کلام الهی است.
رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه از شرکت 33 کشور در مسابقات بین المللی خبر داد و گفت: 80 کشور نمایندگان خود را به این مسابقات معرفی کرده بودند که در نهایت از میان 148 متسابق 52 شرکت کننده به مرحله نهایی مسابقات راه یافتند.
مجیدی مهر اظهار کرد: مسابقات بین المللی قرآن کریم با شعار یک کتاب و یک امت در رشته های ترتیل، حفظ کل قرآن کریم ویژه خواهران و برادران و رشته قرائت ویژه برادران برگزار می شود.
وی خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جامعه المصطفی العالمیه در برگزاری مسابقات همکاری با سازمان اوقاف و امور خیریه داشته اند و امسال نگاه ما نشست به انتخاب نمایندگان در این دوره از مسابقات سخت گیرانه بوده است تا مسابقات به بلوغ و شکوفایی برسد.
رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: تلاش ما امسال در این راستا بوده است که در این دوره از مسابقات نگاه تسهیل گرانه و با دقت و ظرافت داشته باشیم و تلاش داریم که با همکاری و کمک کمیته بین الملل دفتر مقام معظم رهبری آموزش ها در این زمینه را در جهان اسلام افزایش دهیم و حلقه آموزش را به مسابقات قرآن کریم بیفزاییم. هدف گذاری ما در این راستاست که در سال های آینده 85 تا 90 کشور در این مسابقات شرکت کنند چرا که رویکرد ما دیپلماسی قرآنی است و ما باید پرچمدار قرآن در جهان باشیم.
وی اضافه کرد: امسال برنامه ریزی ویژه ای کرده ایم که با کمک روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه دامنه اطلاع رسانی صوتی و تصویری را در مسابقات بین المللی قرآن کریم بیشتر کنیم و در این زمینه با همکاری شبکه های برون مرزی همچون المنار، المیادین، الکوثر و شبکه های رادیویی عربی و آفریقایی این مسابقات به صورت زنده پخش شود؛ ضمن اینکه با همکاری اتحادیه رادیو قرآن های کشورهای اسلامی و با فرکانس آزاد در 175 شبکه ماهواره ای و 57 شبکه رادیویی این رویداد قرآنی پوشش داده می شود؛ ضمن اینکه به غیر از پوشش این برنامه از سیما و رادیو قرآن مسابقات قرآنی از شبکه خبر نیز پخش خواهد شد.
مجیدی مهر با اشاره به جوایز برگزیدگان مسابقات بین المللی قرآن کریم گفت: در حمایت از پول ملی و به منظور خارج نشدن ارز از کشور امسال تلاش کرده ایم که جوایز مسابقات با پول ملی به برگزیدگان اهدا شود، همچنان که در مسابقات قرآن دیگر کشورها همچون مالزی نیز شاهدیم که جوایز برگزیدگان با پول ملی آن کشورها اهدا می شود.
وی با اشاره به اینکه این دوره از مسابقات بین المللی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار می شود، گفت: تلاش ما این است که مسابقات بین المللی قرآن کریم در مکانی برگزار شود که از استانداردهای لازم صوتی و تصویری و نیز امنیتی برخوردار باشد و با توجه به اینکه این استانداردها در سالن اجلاس سران مورد توجه است، امسال این مسابقات در این مکان برگزار می شود.
مجیدی مهر ابراز کرد: امسال برنامه های جانبی نیز در حاشیه برگزاری مسابقات بین المللی قرآن مورد توجه قرار گرفته است و به گروه های همخوانی و منتخب استانی نیز توجه ویژه ای شده است. همچنین برنامه های جذابی را برای شرکت کنندگان در مسابقات در نظر گرفته ایم و پیش بینی ما این است که امسال شاهد تلاوت های خوبی از سوی شرکت کنندگان باشیم.
وی خاطرنشان کرد: امسال در این دوره از مسابقات از پنج قاره جهان نمایندگان خود را به مسابقات بین المللی قرآن کریم معرفی کرده اند که کشورهای افغانستان، الجزایر، اندونزی، ترکیه، تونس، دانمارک، چاد، سوریه، فیلیپین، غنا، عراق، کرواسی، لبنان، مالزی، پاکستان و بلژیک از جمله این کشورها هستند.
رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه به جوایز برگزیدگان حفظ و قرائت این مسابقات نیز اشاره کرد و ادامه داد: جایزه نفر اول این دوره از مسابقات یک میلیارد و 500 میلیون ریال، نفر دوم یک میلیارد و 200 میلیون ریال و نفر سوم 900 میلیارد ریال جایزه در نظر گرفته شده است.
در پایان این نشست نیز از پوستر و تیزر دوره سی و نهم مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران رو نمایی شد.