به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، آیین اختتامیه دومین گردهمایی رتبههای برتر آزمون سراسری باعنوان «آینده روشن» امشب با حضور بیش از ۵۰۰ نفر از پسران دارای رتبه زیر هزار در محل مرکز همایشهای بین المللی شهدای سلامت مشهد برگزار شد.
ابوالفضل باقری فرد، معاون آموزشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در این مراسم، نیروی انسانی را مهمترین سرمایه هر کشور و نخبگان را سرمایههای تجدیدناپذیر آن دانست و گفت: انتخاب استعدادها در وزارت بهداشت، کار مشکلی است چرا که باید از میان بهترینها و برترینها دست به انتخاب بزنیم به همین خاطر تلاش داریم دایره شمول استفاده از تسهیلات را افزایش دهیم تا دانشجویان بیشتری را پوشش دهد.
وی افزود: همچنین تا چندی پیش نخبگان را تا زمان فارغ التحصیلی رصد و حمایت میکردیم و درست پس از آن که زمان اثربخشی ونقش آفرینی شان در جامعه بود، از آنها غافل میشدیم، اما اکنون سازوکار لازم در این زمینه را نیز فراهم کرده ایم.
معاون وزیر بهداشت، ایجاد ناامیدی در جوامع علمی و اجتماعی را مهمترین هدف دشمن برشمرد و با اشاره به این سخن رهبر انقلاب که «بدون امید که کلید اساسی همه قفلها است، هیچ گامی نمیتوان برداشت»، تصریح کرد: در دنیای امروز، مهمترین هدف آموزش، ایجاد انگیزه است نه یاد دادن و یادگیری؛ بر این اساس اگر دانشجویان چیزی از تدریس استاد متوجه نشوند، اما در پایان انگیزه شان برای زندگی و تحصیل افزایش یافته باشد، آموزش محقق شده، اما اگر عکس این اتفاق بیفتد، حاصل و ارزشی ندارد.
باقری فرد همچنین با اشاره به آموزشهای غیرحضوری در دوران اپیدمی کرونا، یادآور شد: در آن زمان استفاده از تکنولوژیهای آموزشی نوین در وزارت بهداشت را از صفر شروع کردیم، اما امروز پس از سه سال، اکثر این بسترها در کشور بومی شده است.
طرحها و برنامههای بنیاد ملی نخبگان برای آینده روشن
در ادامه این برنامه، ناصر باقری مقدم، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از رتبههای برتر آزمون سراسری خواست ورود به رشته و دانشگاه مورد علاقه شان را پایان راه تلقی نکنند چرا که در این صورت به همین میزان بسنده کرده و رشدشان کم و متوقف خواهد شد.
وی افزود: طبق تعریف بنیاد ملی نخبگان، همه شما نخبه نیستید بلکه مستعد نخبگی هستید و مستعد نخبگی در سند راهبردی کشور به کسی اطلاق شده که دارای استعداد خدادادی بوده و آن را در مسیر خدمت به کشور به کار گیرد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در تشریح برنامههای این بنیاد گفت: در مرحله شناسایی نخبگان تلاش داریم صرفا به نخبگان حوزه علمی محدود نشده و افراد موفق ومستعد سایر رشتهها همچون هنر، مدیریت، اقتصاد، کارافرینی و... را نیز شناسایی و حمایت کنیم. در گام دوم، استراتژی کلان بنیاد، توانمندسازی مستعدین شناسایی شده است و در گام سوم نیز درصدد زمینه سازی برای اثربخشی نخبگان در کشور هستیم.
باقری مقدم با بیان اینکه امید همه ما برای حل مسائل کشور به شما جوانان است، خاطرنشان کرد: در حوزه توانمندسازی، استعدادهای برتر مانند شما در قالب طرحها و کارگروههای متعدد حل مسئله با حضور اساتید، به سمت حل مسائل کشور سوق داده شده و طی ۹ ماه طول مدت طرح، از کمک هزینه پژوهشی بهره مند میشوند.
وی، خدمت سربازی را دیگر دغدغه جوانان پسر به ویژه نخبگان معرفی و اظهار کرد: در این زمینه نیز با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح، تاکنون برای بیش از ۲۰ هزار نفر از نخبگان دارای پویایی علمی، طرح پژوهشیِ جایگزین خدمت سربازی در دستگاههای مختلف تعریف کرده ایم که پس از طی دوره آموزش نظامی، به مدت ۱۴ ماه انجام میشود.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، حمایت متمرکز از رشتههای اولویت دار در علوم انسانی و علوم پایه را از دیگر طرحهای این بنیاد معرفی و تصریح کرد: دانشجویان نخبه رشتههایی مانند فیزیک، شیمی، ریاضی، جامعه شناسی الهیات و. در صورت انجام فعالیت علمی تحت نظر اساتید راهبر، میتوانند یکسره تا مقطع دکترا ادامه تحصیل داشته و طی این مدت از حمایت و حقوق بنیادملی نخبگان بهرهمند شوند. همچنین طبق توافق انجام شده با وزارت علوم، در پایان مقطع دکترا باوجود شرایط علمی مناسب، امکان جذب هیئت علمی دانشگاه وجود دارد.
باقری فرد با بیان اینکه امسال حدود ۴۰ نفر از رتبههای زیر ۱۰۰ کنکور و المپیادهای علمی، جذب این طرح ابتکاری شده اند، یش بینی کرد سال اینده این تعداد به حدود ۲۰۰ نفر برسد.
وی در تبیین سومین طرح بنیاد ملی نخبگان، موسوم به طرح «شهید وزوایی» گفت: این طرح به منظور کمک به توسعه علمی، فناوری و پژوهشی دانشجویان طی تحصیل برنامه ریزی شده و در آن دانشجویان مستعدی که فعالیت پژوهشی در دانشگاه انجام میدهند، تا پایان مقطع دکترا با تایید استاد راهنما ماهانه کمک هزینه دریافت میکنند.
جذب نخبگان در هیئت علمی و دستگاههای مختلف طی سال آینده
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، استخدام پنج هزار استعداد برتر در دستگاههای کشور طی سال آینده را مهمترین اقدام این بنیاد در حوزه اثربخشی نخبگان برای جامعه معرفی کرد و گفت: در حال حاضر نوعی ناهماهنگی بین عرضه و تقاضا وجود دارد که باعث شده همه نخبگان امکان جذب در دستگاهها را نداشته باشند و راه حل آن، اقتصاد دانش بنیان به عنوان استراتژی کلان مورد تاکید رهبر انقلاب است.
به گفته باقری فرد، خبر خوب برای نخبگان علاقمند به جذب در هیئت علمی نیز این است که با موافقت شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۲۰ درصد از سهمیه هیئت علمی دانشگاهها به مستعدین و نخبگان بنیاد، اختصاص یافته و سال آینده حداقل صدنفر از دانش اموختگان مقطع دکترا جذب خواهند شد.
وی با بیان اینکه برای نخبگان علاقمند به تاسیس شرکتهای دانش بنیان نیز حمایتها و تسهیلات لازم از سوی بنیاد وجود دارد، خطاب به حاضران تاکید کرد: طبق فرمایشات رهبر انقلاب ما موظف به حمایت از شما استعدادها و نخبگان برای حضور اثربخشتان در جامعه هستیم که این مهم در گرو همراهی و ارتباط هرچه بیشتر شما با بنیاد میباشد.
در پایان این مراسم، ضمن اجرای زنده یکی ازخوانندگان پیرامون آینده روشن، از ۱۰ رتبه نخست آزمون سراسری با اهدای لوح و هدایای نقدی، تقدیر و کیک آینده روشن توسط رتبه یک کنکور برش زده شد. همچنین از سوی دانشگاههای علوم پزشکی تهران وتبریز هدایا و تسهیلاتی برای ازدواج شرکت کنندگان در این برنامه اختصاص یافت.