به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مسعود درستی مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران، حلیا سادات حسینی شکرابی مدیر اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران، محمد رستگار مدیر محیط زیست شهرستان ری و جمعی از معاونین و مدیران ارشد این شرکت با حضور در پایانه فتحآباد از سیستم پساب انسانی پایانه فتحآباد رونمایی کردند و همزمان با روز درختکاری بهصورت نمادین درخت غرس کردند.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه با اشاره به اینکه فردا بیست و چهارمین سالگرد به حرکت درآمدن قطار خدمت جمهوری اسلامی در شهر تهران است گفت: مترو در بیست و چهار سال گذشته در حوزه حملونقل عمومی پاک، خدمات زیادی به مردم ارائه کرده است و امیدوارم سالیان سال این خدمترسانی ادامه داشته باشد.
مسعود درستی با بیان اینکه مترو به عنوان تنها حملونقل پاک درونشهری همیشه یک شرکت پیشرو در حفظ محیط زیست و هوای پاک است افزود: میطلبید که نسبت به سایر شاخصهای محیط زیست نیز یک مقدار توجه بیشتری شود و راهاندازی اولین سیستم پساب انسانی یکی از اقداماتی بود که در این حوزه انجام شد.
وی با اشاره به اینکه این سیستم تصفیه پساب در پایانه فتحآباد به منظور جمعآوری فاضلاب پایانه و کارخانه واگنسازی ایجاد شده است گفت: در حال حاضر فاز نخست این سیستم آغاز به کارکرده است. این کار باید گسترش پیدا کند و فازهای تکمیلی آن نیز راهاندازی شود.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری مترو تهران ادامه داد: با تکمیل این سیستم میتوانیم انتظار داشته باشیم که روزانه ۱۵۰ هزار لیتر خروجی بگیریم و اگر درست مدیریت کنیم شاید بتوانیم نسبت به آبیاری زمینهای کشاورزی اطراف هم کمک کنیم. البته در حال حاضر مهمترین موضوع مدیریت منابع آبی متروست و امیدواریم در نهایت اگر امکانش فراهم شود با برنامهریزی همکاران به زمینهای کشاورزی این منطقه هم کمک کنیم.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در شرایط بحرانی در حوزه آب هستیم باید در سایر فضاهای مترو که ظرفیت دارند مشابه این اقدام انجام شود.
مسعود درستی از مجید رستمی قائممقام عملیات و کامبیز باقرزاده مدیر ارشد خط یک این شرکت قدردانی کرد و ضمن تشکر از تمامی همکارانی که برای راهاندازی سیستم تصفیه پساب تلاش کردند گفت: از حدود ۴۴ هکتار مساحت پایانه فتحآباد حدود ۱۰ هکتار آن فضای سبز با ۶۲ گونه گیاهی است که در مقایسه با برخی از پارکهای بزرگ شهر تهران مانند ساعی و بوستان گفتگو در این پایانه توانستهایم فضای سبز بیشتری احداث کنیم.
کامبیز باقرزاده مدیر ارشد خط یک مترو تهران گفت: با راهاندازی این سیستم دیگر نیاز به خرید آب یا جیرهبندی که سالها با آن روبرو بودیم نداریم و این سیستم ظرفیت این را دارد که روزانه ۱۵۰ هزار لیتر آب تصفیه کرده و تمام این ۱۰۰ هکتار را با آب تصفیه فاضلاب آبیاری کنیم.
وی خاطرنشان کرد: این کار ماهیانه حدود ۴۵ میلیون تومان صرفهجویی مالی برای شرکت دارد و امیدواریم در کنار خدماترسانی که با سیستم حملونقل سبز (مترو) داریم با این سیستم پساب نیز گامی دیگر در جهت حمایت از محیط زیست برداریم.
مدیر اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهر تهران گفت: علیرغم اینکه مترو یک وسیله حملونقل است و بیشتر با کارهای خدمات مسافری سروکار دارد؛ اما خوشحال هستم که موضوعات و نگرش محیط زیستی در بدنه این شرکت در اولویت قرار دارد.
حلیا سادات حسینی شکرابی با بیان اینکه بازچرخانی پساب از اولویتهای کاری اداره کل محیط زیست شهرداری است افزود: با توجه به راهاندازی سیستم پساب در پایانه فتحآباد مترو، خوشحال هستم جایی درخت کاشتیم که خیالمان از تأمین آب برای نگهداشت آن راحت است.
مدیر محیطزیست شهرستان ری نیز ضمن تشکر از مدیریت شرکت بهرهبرداری مترو تهران و حومه گفت: در حال حاضر در تمام شاخصهای محیط زیست با چالش روبرو هستیم برای حل این چالشها هر فردی در هر جایگاهی باید برای حل این مشکلات زیستمحیطی قدم بردارند.
محمد رستگار گفت: طی ده سال گذشته که با مسئولین مترو در ارتباط بودم منش و روحیه محیط زیستی در این شرکت بهخوبی تسری پیدا کرده است. امیدواریم این روحیه در تمامی بخشهای شهرداری و غیر شهرداری تقویت شود.