به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، هفته نامه "اشپیگل" در مطلبی نوشت: در حالی که ماکارونی یا دستمال توالت در آلمان در طول همه گیری کرونا به طور موقت کمیاب بود، شکاف و کمبودهای موجود در قفسههای سوپرمارکتهای بریتانیا به یک مسئله دائمی تبدیل شده است. این روند حتی میتواند تشدید شود.
پس از برگزیت، کارشناسان معتقدند تداوم کمبود مواد غذایی در انگلیس محتمل است. بر این اساس امنیت مواد غذایی در بریتانیا به پایان رسیده است. دیوید اگزوود، نایب رئیس اتحادیه ملی کشاورزان انگلیس در این باره گفت: دولت باید این موضوع را جدی بگیرد. تنگناهای فعلی گوجه فرنگی و خیار احتمالاً باقی خواهند ماند، زیرا برداشت گونههای محلی در طول سالها کمتر و کمتر شده است.
اتحادیه ملی کشاورزان انگلیس انتظار دارد فصل گوجهفرنگی و خیار در سال 2022، فصلی باشد که کمترین عملکرد را از زمان شروع شمارشها و ثبت آن در تقریباً 40 سال پیش داشته باشد. این روند در مورد گلابی و فلفل نیز مشابه است.
بریتانیاییها در حال حاضر میتوانند گوجهفرنگی کمتری از کشورهای جنوبی وارد کنند، از جمله، زیرا برداشتها در آنجا به دلیل آب و هوا ضعیفتر بوده و موانع تجاری اضافی در نتیجه برگزیت به وجود آمده است.
اما این قضیه فقط به سبزیجات و میوهها ختم نمیشود، انجمن تجاری کنسرسیوم خرده فروشی بریتانیا نیز معتقد است که ممکن است گلوگاههایی در روغن زیتون به دلیل برداشت ضعیف در مناطق در حال رشد وجود داشته باشد. اندرو لی، اقتصاددان بریتانیایی-آلمانی، که در دانشگاه دولتی تعاونی بادن-وورتمبرگ تدریس میکند، پنیر وارداتی را نیز در فهرست کالاهای بالقوه در خطر انقراض در انگلیس میبیند. لی توضیح داد که با افزایش مورد انتظار در تحولات شدید آب و هوایی، هر گونه شوک در زنجیره تامین، به انگلیس سختتر از سایر کشورهای اتحادیه اروپا ضربه خواهد زد.
"اولریش هوپ"، رئیس اتاق صنعت و بازرگانی آلمان و بریتانیا (AHK) در لندن، تخمین میزند که بریتانیا همیشه حدود 10 تا 15 درصد بیشتر از کشورهای اتحادیه اروپا تحت تأثیر شوکهای زنجیره تامین قرار میگیرد. هاپ گفت: برگزیت خطر گسستن زنجیره تامین را افزایش داده است.
تاکنون، دولت بریتانیا از ایده پیوستن مجدد به بازار داخلی اتحادیه اروپا اجتناب کرده است.
تام برادشاو، معاون رئیس اتحادیه ملی کشاورزان بریتانیا (NFU) نیز چندی پیش طی اظهاراتی تأکید کرد که دولت انگلیس باید "فرماندهی" تولید مواد غذایی در داخل این کشور را به عهده بگیرد و هشدار داد که در حال حاضر کمبود میوه و سبزیجات احتمالاً فقط ذرهای از مشکلات آینده است.
این مقام انگلیسی افزود: واقعاً جالب است که قبل از برگزیت چیزی از مراکش وارد نمیکردیم یا خیلی کم بود، اما مجبور شدهایم به دورتر برویم و اکنون این شوکهای اقلیمی که شایعتر شدهاند، تأثیر واقعی بر مواد غذایی موجود در قفسه فروشگاههای ما داشته است.
به دلیل کمبودهای میوه و سبزیجات اخیرا برخی از سوپرمارکتها و فروشندگان موادغذایی در انگلیس محدودیتهایی را برای خرید برخی میوهها و سبزیجات در نظر گرفته اند.
پیش از این، رسانههای انگلیس گزارش داده بودند که این کشور با کمبود گوجه فرنگی به دلیل کاهش برداشت در کشورهای عرضه کننده مواجه است. در زمستان، انگلیس معمولاً از مراکش، هلند و اسپانیا گوجه فرنگی دریافت میکند و پس از برگزیت، خریداران محلی به شدت به واردات از مراکش متکی شدند.