به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن برای دیدار با یون سوک یول رئیس جمهور کره جنوبی در بحبوحه تهدیدات کره شمالی وارد سئول شد.
براساس این گزارش، وی با هدف تعمیق روابط با کره جنوبی در بحبوحه تهدیدات هستهای کره شمالی و تهاجم فزاینده چین در منطقه به سئول سفر کرد.
سفر کیشیدا به سئول که نخستین سفر یک رهبر ژاپن به این کشور طی 12 سال اخیر است، در پاسخ به سفر یول به توکیو در ماه مارس است. در آن سفر نیز دو طرف بر روابط نزدیکتر فی مابین تاکید کردند.
کیشیدا اندکی پیش از عزیمت به سئول در مورد داشتن گفتگوی آزادانه براساس اعتماد و دوستی با رئیس جمهور کره جنوبی ابراز امیدواری کرد، اما جزئیات بیشتری از محورهای گفتگو بیان نکرد.
در همین حال مقامات کره جنوبی نیز ابراز امیدواری کردند که کیشیدا یک ژست دوستانه داشته باشد و حمایتهای سیاسی ارائه دهد در حالی که برخی ناظران در انتظار عذرخواهی رسمی وی برای اشتباهات تاریخی کشورش هستند.
این در حالی است که تفاوتهای تاریخی بین دو کشور تهدیدی برای تقویت روابط فی مابین به حساب میآید. دو کشور بر سر پرونده قربانیان کار اجباری در طول جنگ بین دو کشور در سالهای 1910 تا 1945 همچنان اختلاف دارند.
این سفر در حالی صورت گرفته که تنشها در منطقه در مورد تهدیدات هستهای و موشکی کره شمالی بسیار افزایش یافته و کشورهای منطقه به دنبال اتحاد هر چه بیشتر برای مقابله با این تهدیدها هستند.
در تازهترین اقدام جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و یون سوک یول رئیس جمهور کره جنوبی هفته گذشته در دیداری در کاخ سفید به توافقی دست یافتند که براساس آن کره جنوبی بر تعهد خود برای منع تکثیر سلاحهای هستهای تاکید کرد و آمریکا نیز ملزم به جمع آوری اطلاعاتی درباره طرحهای اتمی و استراتژیک شد.
دو کشور همچنین درباره ایجاد یک گروه مشورتی هستهای و ادامه تمرینات مشترک نظامی با هدف آمادگی برای مقابله با تحرکات هستهای و موشکی کره شمالی خبر دادند.
براساس این گزارش، سران دو کشور درباره تقویت دفاع کره جنوبی و استفاده منظم از امکانات راهبردی آمریکا در منطقه به توافق رسیدند. در همین راستا یک فروند زیردریایی مجهز به موشک بالستیک هستهای متعلق به نیروی دریایی آمریکا، برای نخستین بار از دهه 80 میلادی تاکنون، عازم کره جنوبی میشود.
اما کره شمالی توافق اخیر آمریکا و کره جنوبی را محکوم و آن را باعث افزاش تنش در منطقه و نزدیک شدن به مرز جنگ هستهای خواند.
خبرگزاری کره شمالی تاکید کرد استقرار امکانات راهبردی آمریکا در شبه جزیره کره، شرایط را در این منطقه به گردابی از بی ثباتی کشانده و باعث ایجاد بلوکهای نظامی، تهاجمی و فزاینده در منطقه خواهد شد.
در همین حال جو بایدن به هنگام میزبانی از یون سوک یول رئیس جمهور کره جنوبی در کاخ سفید، به کره شمالی هشدار داد هر گونه حمله پیونگ یانگ به ایالات متحده یا متحدان آن به معنای پایان نظام کره شمالی خواهد بود.