به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اسفند ماه ۱۴۰۱ بود که مهدی مسکنی، معاون وزیرکار در خصوص دیدگاه خود درباره تعاونیهای دانش آموزی گفت:در دیدار مقام معظم رهبری با معلمان و فرهنگیان در اردیبهشت ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، به این موضوع اشاره کردند که در بحث تعاون، فرهنگ تعاون را به عنوان یک آموزشِ مهارت محور در بین دانش آموزان گسترش دهیم و این تکلیفِ ایشان برای وزارت آموزش و پرورش بوده است.
وی ادامه داد:لازم به ذکر است، بخش تعاون نیز قصد دارد توجه ویژهای به تعاونیهای دانش آموزی داشته باشد. ما در کشور در حدودِ تعدادِ ۱۰۰ تعاونی دانش آموزی داریم؛ که از نظر جغرافیایی بیشتر آنها در استان تهران و فارس واقع شده اند.
به گفتهی مسکنی ۸۰ تعاونی آموزشگاهی در استان فارس واقعا شده و همچنین در استانهای تهران، خراسان جنوبی، گلستان و خراسان شمالی تعاونیهایی ایجاد شده است. در سال جاری برنامههای متعددی پیش بینی شده است از جمله، تاسیس ۳۱ تعاونی دیگر دانش آموزی که حتما در هر استان، یک تعاونی دانش آموزی داشته باشیم، اما در حال حاضر تمرکز بر روی استان فارس و تهران میباشد.
وی بیان کرد: گام اول این است که این پراکندگی را به تناسب در استانهای دیگر نیز ایجاد کنیم بخصوص استانهایی که هنوز نمونهی یک تعاونی دانش آموزی را ندارند. تعدادی مسئله در این مسیر وجود دارد که در این راستا با معاون محترم آموزش و پرورش جلسه برگزار شده است تا مسائلِ این تعاونیها را نیز حل کنیم. اما عزم و اراده ما بر این است که در این بخش از تعاون، که میتواند به عنوان پیشران صنعت و ورود به بازار کار باشد را جدی بگیریم و نگاه ویژهای به آن داشته باشیم.
حالا جعفر امیرآبادی زاده، مدیرکل دفتر توسعه سرمایهگذاری اقتصاد تعاون از راهاندازی مراحل ثبت و تشکیل تعاونیهای دانشآموزی در سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون خبر داد.
وی ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: تشکیل شرکتهای تعاونی دانشآموزی به استناد تبصره (۲) ماده (۲) آییننامه اجرایی قانون بخش تعاون اقتصاد جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۹۲/۰۱/۰۸ و مواد (۸۷) و (۸۸) و (۸۹) قانون شرکتهای تعاونی مصوب ۱۳۵۰ و دستورالعمل تشکیل تعاونیهای دانشآموزی است.
وی هدف از تشکیل تعاونیهای دانشآموزی را تقویت فرهنگ کار و تلاش، افزایش مهارت دانشآموزان و نهادینهسازی فرهنگ تعاون و کارآفرینی عنوان کرد و افزود: هوشمندسازی تأسیس تعاونیهای دانشآموزی یکی از دستاوردهای بخش تعاون در دولت مردمی سیزدهم است.
امیرآبادی زاده تشکیل این تعاونیها را نوعی تمرین کار تعاونی در مدارس دانست و گفت: این نوع از شرکتهای تعاونی تنها تشکل اقتصادی دانشآموزی بر پایه قانون است که در مدارس برای توسعه فرهنگ تعاون و کارگروهی ایجاد میشود.
مدیرکل دفتر توسعه سرمایهگذاری اقتصاد تعاون ادامه داد: در حال حاضر تعداد ۱۱۳ شرکت تعاونی دانشآموزی با عضویت بالغ بر ۸ هزار دانشآموز در سراسر کشور تشکیل شده است که این تعداد در سال گذشته ۶۰ تعاونی بوده است. اما این روند بهصورت دستی و از طریق اداراتکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استانها و بهشکل غیرمتمرکز و غیرسیستمی انجام میشد.
وی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) در دیدار با فرهنگیان سراسر کشور در اردیبهشتماه سال ۱۴۰۱ مبنی بر ترویج فرهنگ تعاونی در مدارس کشور و همچنین دیدار ریاست محترم جمهور با نمایندگان جمعی از دانشآموزان در سالجاری و سخنرانی یکی از دانشآموزان عضو این تعاونیها و نگاه مثبت ریاست محترم جمهوری به این نوع از تعاونیها، اظهار داشت: بهمنظور اجرای منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و در راستای تسهیل، گسترش و شفافسازی تشکیل این تعاونیها در سراسر کشور و دستیابی آسان به اطلاعات آنها و پس از موافقت پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی با تخصیص شناسه ملّی به این تعاونیها، فرآیند ثبت و تشکیل شرکتهای تعاونی مذکور در سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون به آدرس: taavoni.mcls.gov.ir بارگزاری و تشکیل آنها بهصورت الکترونیکی و هوشمند انجام خواهد شد.
امیرآبادی زاده با اشاره به تعامل مؤثر و مستمر با دبیرخانه پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: دستورالعمل نحوه تخصیص، بازبینی و ثبت تغییرات شناسه ملّی تعاونیهای اشاره شده نیز تدوین و برای تأیید عملیاتیشدن به دبیرخانه مذکور ارسال شده است.
وی خاطرنشان کرد: تخصیص شناسه ملّی و ایجاد ساختاری هوشمند برای تشکیل و ثبت این تعاونیها پس از بیش از یک دهه، میتواند به توسعه و ترویج فرهنگ تعاون در کشور کمک شایانی کند.