به گزارش گروه استانها خبرگزاری دانشجو، محمدحسین لک؛ برنامه دادستان روز گذشته با دو موضوع جانمایی بیمارستان مادر و کودک بجنورد و مسئله بحران آب در سیستان برگزار شد.
در بخش اول این برنامه احمدرضا یزدانی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد با موضوع جانمایی بیمارستان مادر و کودک به صورت برخط در برنامه حاضر شد.
سه زمین برای احداث بیمارستان مادر و کودک انتخاب شده است
احمدرضا یزدانی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد با اشاره به این مسئله گفت: بیمارستان مادر و کودک در جلسه تیرماه سال گذشته توسط علوم پزشکی استان خراسان شمالی مطرح شد و قرار شد که این بیمارستان احداث شود و نیاز به تامین زمین برای ساخت بیمارستان بود.
وی افزود: با استقرار آقای شاهینفر به عنوان رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی استارت کار خورده و پیگیری برای به نتیجه رسیدن آن ادامه دارد.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد بیان کرد: برای ساخت بیمارستان مادر و کودک در سال ۱۴۰۰ میزان ۵ میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شده است و در سال ۱۴۰۲ طبق اظهارات علوم پزشکی ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه اولیه برای بیمارستان اختصاص داده شده است.
یزدانی ادامه داد: اشکالی که در بحث تامین زمین وجود داشت مسئله جانمایی بیمارستان بود که نیاز به کار کارشناسی داشت و در این بین مسئله رسانهای شد و محلی کنار شهربازی به عنوان مکان بیمارستان پیشنهاد شد و بحث به فضای مجازی هم کشیده شد و موافقان و مخالفانی داشت.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر بجنورد با اشاره به آخرین صورت جلسه شورای شهر بجنورد درباره تصمیم گیری مسئله جانمایی بیمارستان اظهار کرد: براساس کارشناسی که توسط اساتید دانشگاه علوم پزشکی انجام شد، ۱۲ زمین که هم برای شهرداری، راه و شهرسازی و املاک شخصی بود پیشنهاد دادیم که از این بین ۳ زمین برای احداث بیمارستان انتخاب شد.
یزدانی درباره وضعیت و مکان این سه زمین بیان کرد: از بین این سه زمین یک زمین برای شهرداری است که ۳ هکتار مساحت دارد و کاربری آن فضای سبز است و از آنجا که علوم پزشکی گفته اند که بیمارستان باید در محدوده شهری باشد و از ۱۲ ملکی که در نظر گرفته شده بود ۹ ملک به همین دلیل کنار رفت؛ یک زمین ده هکتاری هم در اداره راه و شهرسازی دارد؛ یک ملک دیگر نیز در کمربندی شهر مربوط اداره راه و شهرسازی است و در نهایت تصمیم گیری انتخاب زمین با دانشگاه علوم پزشکی است.
در بخش دوم این برنامه سید مهدی مهدوی، فعال رسانهای و حجت الاسلام مجتبی اشرفیان، امام جمعه شهرستان نیمروز با موضوع بحران آب در سیستان در برنامه حاضر شدند.
ارتزاق مردم سیستان از تالاب هامون بوده است
سید مهدی مهدوی، فعال رسانهای درباره آخرین وضعیت بحران آب در سیستان بیان کرد: ما در هفته گذشته سفری را به منطقه داشتیم و از شهرستانهای نیمروز، هیرمند و زابل بازدید داشتیم و حتی منابع آبی و چاه نیمهها را دیدیم و چیزی که باید درباره آن صحبت کنیم بحث تامین منابع آبی است و منبع آبی که الان در چاه نیمه سوم مانده است با مدیریت آب نهایتا تا سه ماه آینده آب برای شرب منطقه وجود دارد که البته به این صورت است که سه روزی یکبار آب منطقه وصل میشود.
وی افزود: این مسئله فقط برای آب شرب است و نکته جالبی که در منطقه وجود دارد این است که فامیلی برخی از افراد «صیادی» است یعنی قبلا شغل این افراد ماهی گیری بوده است و ارتزاق مردم از هامون بوده است و انقدر آب ندارد که مردم سه روز یکبار یک ساعت آب دارد!
تصاویر ماهوارهای جنایت جنگی افغانستان را ثابت میکند
حجت الاسلام مجتبی اشرفیان، امام جمعه شهرستان نیمروز درباره بحران آب در سیستان گفت: مسئله بحران آب در سیستان مسئلهای نیست که امروز و دیروز اتفاق افتاده باشد بلکه مسئلهای است که سالهای سال وجود داشته و اکنون وضعیت به شرایط فوق بحرانی رسیده است و اقداماتی که الان انجام میشود اقدامات اورژانسی و موقتی است که فعلا دغدغه این است که از تابستان امسال بتوانیم عبور کنیم.
امام جمعه شهرستان نیمروز عنوان کرد: آن چیزی که عیان است هیئت موقت حاکمه افغانستان آب پشت سدها را انکار میکنند منتها با ورود جناب رئیس جمهور بارقه امیدی در دل مردم منطقه ایجاد شد و مسئله به صورت ملی پیگیری میشود، اما اینکه چه اقداماتی در دستورکار هست هنوز خیلی مشخص نیست، اما آن چیزی که بیان میشود که منابع آبی در افغانستان برای رها سازی آب وجود ندارد، تمامی مستندات و تصاویر ماهوارهای خلاف این ادعا را ثابت میکند و این خیانت تاریخی و جنایت جنگی که از طرف افغانستان انجام شده است.
وی افزود: سال هاست که قوه قضائیه ما به مسئله ترک فعل تاکید میکند و اگر امروز ما در شرایط فاجعه بار بیآبی در سیستان رسیدیم، مسئلهای نیست که به تازگی صورت گرفته باشد و از دهه هفتاد است که با بحران مواجهیم و سوال این است که چه کسانی متولی کار بودند و باید این مسئله را تدبیر میکردند و این ترک فعلهایی که انجام شده این مسائل را برای مردم به وجود آورده است.
حجت الاسلام مجتبی اشرفیان تصریح کرد: ما سطح توقع مردم را تا آب خوردن پایین آوردیم و مردم شغل اصلی خود یعنی دامداری، کشاورزی و صیادی را کنار گذاشتند و همه اینها نابود شده است و در مسئله ترک فعل قوه قضائیه باید ورود کند و به این مسئله توجه ویژه داشته باشد.
[طالبان] مردم را به تشنگی رساندند و به این موضوع میخندند
سید مهدی مهدوی، فعال رسانهای در ادامه برنامه با اشاره به اقدامات افغانستان درباره آب هیرمند اظهار کرد: هر چقدر که آب قرار است به سمت ایران بیاید به وسیله سد کمال خان منحرف میشود و به سمت شورهزاری به اسم گود زره میرود؛ طالبان بالای یک و نیم میلیارد متر مکعب آب رودخانه هیرمند را راهی گود زره کرده است.
وی افزود: معاهده سال ۱۳۵۱ برای زنده نگه داشتن تالاب بین المللی هامون بود، اما امروز مسئله ما آب شرب مردم سیستان شده است و در نتیجه خشک شدن تالاب هامون، بادهای ۱۲۰ روزه باعث شده اند که منطقه شمال استان سیستان و بلوچستان امروزه به آلودهترین نقطه جهان از نظر گردوخاک تبدیل شود.
سید مهدی مهدوی، فعال رسانهای در پایان با اشاره به حرکتهای تمسخرآمیز سران طالبان گفت: [طالبان]مردم را به تشنگی رساندند و به این موضوع میخندند؛ شما با آب شرب مردم شوخی میکنید در صورتی که مردم را تشنه نگه داشتید و مردم میفهمند که آب وجود دارد، ولی شما آن را به شورهزار میفرستید!
فیلم کامل برنامه دادستان: