به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو، استاندار مرکزی روز دوشنبه در نشست تریبون آزاد «۲۰ ماه عملکرد دولت؛ از شعار تا واقعیت» در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه اراک شرکت کرد.
فرزاد مخلص الائمه در این نشست پس از استماع سخنان دانشجویان بیان کرد: ارتباطی خوبی بین مجموعه مدیریتی استان با دانشگاه و دانشجویان برقرار است و نشستهای مختلفی با دانشگاهیان و تشکلهای دانشجویی برگزار شده است.
وی در ادامه با اشاره به سؤالات دانشجویان در رابطه با عملکرد دولت سیزدهم افزود: در صحبتها مشخص بود که اکثراً فضای تغییر دولت دوازدهم به سیزدهم مطلع بودند بهویژه در حوزه اقتصادی و سیاست بینالمللی که شرایط آن مقطع تقریباً در تاریخ کشور بیسابقه بوده است و بعداً رهبر معظم انقلاب اواخر سال گذشته از آن به ۱۰ سال تعطیلی در اقتصاد تعبیر کردند.
استاندار مرکزی تصریح کرد: نتیجه چند سال تورم بالای ۴۰ و حتی بیش از ۵۰ درصد، رشد اقتصادی و نرخ سرمایهگذاری نزدیک به صفر و نرخ بیکاری دورقمی مسائلی بود که در یک دهه گذشته در کشور شکل گرفت و عوامل متعددی دارد.
مخلص الائمه خاطرنشان کرد: در ۱۰ سال گذشته و پیش از این دولت برخی مراجع تصمیمگیری بهطور کامل تعطیل بودند مثل شورای عالی آموزشوپرورش، شورای عالی فضای مجازی و شورای عالی جوانان که تقریباً تعطیل بودند درحالیکه باید در این شوراها تصمیمات بین بخشی در سطوح عالی اتخاذ شود.
بروکراسی و دیوانسالاری مفرط علل همهی ناکارآمدیهاست
مقام عالی دولت در استان مرکزی اضافه کرد: در چهل واره دوم انقلاب قرار داریم و رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم فرمودند فاصله بین واقعیتها و بایدها یعنی همان وضع موجود و مطلوب زیاد است و وجدانهای آرمانخواه را آزار میدهد لذا این فاصله ژرف را باید با کار جهادی و علمی جبران کرد.
استاندار مرکزی با بیان اینکه از اوایل دهه ۵۰ همزمان با افزایش قیمت نفت کشور دچار یک بروکراسی فربه و بیمار شده است، گفت: این بروکراسی بر تمام شئون اجرایی کشور سایه انداخته است که به تعبیر رهبر انقلاب نفت این سرمایه خدادادی عامل فروریختگیهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی در کشور شده است.
وی اذعان داشت: بروکراسی و دیوانسالاری مفرطی تمام نظام اجرایی کشور را در بر گرفته است و این نظام دیوانسالار نمیتواند تحول ایجاد کند و علل همهی ناکارآمدیها در کشور است که باید مهار شود.
سال ۱۴۰۱ پایههای رشد تولید در استان مرکزی گذاشته شد/ صنایع بزرگ استان آماده یک جهش بلند
مخلص الائمه با اشاره به اینکه استان مرکزی یکی از قطبهای مهم صنعتی و اقتصادی کشور است، افزود: رتبه اول تنوع تولیدات صنعتی متعلق به استان مرکزی و به لحاظ حجم صنایع در رتبه چهارم است، اما در بسیاری از محصولات یا رتبه اول را داریم یا تنها تولیدکننده هستیم.
استاندار مرکزی اضافه کرد: کشاورزی استان زیر سایه صنعت استان محدودشده، اما درمجموع در بسیاری از تولیدات راهبردی و محصولات از جمله گندم، گوشت، ماهیان زینتی و... رتبههای خیلی خوبی در کشور داریم که جایگاه منحصربهفرد برای استان ایجاد کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افزایش قابلتوجه نرخ خرید تضمینی گندم در دولت سیزدهم گفت: سال گذشته در استان مرکزی با اینکه بارندگی ویژهای نداشتیم، اما خرید گندم ۱۲۵ درصد افزایش داشت که بیش از دو برابر میانگین کشوری بود.
مخلص الائمه با تأکید بر اینکه سال ۱۴۰۱ پایههای رشد تولید در استان مرکزی گذاشته شد، گفت: در سال ۱۴۰۱ هیچ صنعت صدقه بگیری در استان نداشتیم و حتی شرکت آذرآب حقوق عقبافتادهای ندارد و بزرگترین قرارداد تاریخ خود را منعقد کرده است.
استاندار مرکزی با تشریح مشکلات شرکت آذرآب افزود: در سال ۱۴۰۰ و ابتدای کار دولت سیزدهم شرکت آذرآب که بزرگترین پیمانکاران عمومی کشور و غرب آسیا است توان پرداخت حقوق نداشت، تمام کارگاههای آن تعطیل بود، تجهیزات و مواد اولیه در گمرکات کشور توقیف، حسابها مسدود و هیچ بانکی حاضر به صدور ضمانتنامه برای این شرکت نمیشد.
وی با اشاره به مشکلات سایر واحدهای صنعتی استان در ابتدای کار دولت سیزدهم گفت: امروز با اقدامات انجامشده هپکو، آذرآب و ماشینسازی آماده یک جهش بلند هستند.
نرخ بیکاری در برخی شهرهای استان مرکزی صفر است/ تورم امروز پیامد ۱۰ سال تعطیلی اقتصاد
مقام عالی دولت در استان مرکزی رهگذر ایجاد اشتغال و رشد تولید در استان مرکزی شرکتها و صنایع پیشران دانست و بیان کرد: روند اشتغال در استان خوب است و در برخی شهرهای استان مرکزی شاهد نرخ بیکاری صفر و نیاز نیروی کار هستیم.
مخلص الائمه در پاسخ به سؤالاتی در رابطه موضوع معیشت و تورم گفت: رهبر انقلاب برای اولین بار شعار سال را بر یک موضوع کمی قرار دادهاند که نشاندهنده اهمیت موضوع است.
وی ادامه داد: پیامد ۱۰ سال تعطیلی اقتصاد این بوده که در حداقل ۵ سال گذشته تا قبل از سال ۱۴۰۱ کشور با تورمهایی بیسابقهای مواجه بوده است.
استاندار مرکزی با بیان اینکه تورم به یک تب مزمن در کالبد اقتصاد کشور تبدیلشده، خاطرنشان کرد: طبیعی است با دستور و تصمیم یکشبه نمیتوان این مشکل را از بین برد، اما دولت برای مهار تورم کارهای متعددی را انجام داده و اگر با پیچیدهترین فتنه بعد از انقلاب اسلامی که پاییز سال گذشته اتفاق افتاد مواجه نمیشدیم امروز به لحاظ اقتصادی در شرایط بسیار متفاوتی قرار داشتیم.
کاهش سرعت رشد نرخ تورم موفقیت دولت است/ دولت با اصلاح یارانهها وابستگی ارزی را مدیریت کرد
مخلص الائمه تأکید کرد: برای مهار تورم جز اینکه بر روی رشد تولید کار کنیم راهکار مؤثری دیگری نخواهیم داشت و البته در دنیا هم به غیر این نیست.
استاندار مرکزی اضافه کرد: هرچند تورم همچنان وجود دارد، اما کاستن از تورم بالای ۵۵ درصد و کاهش سرعت رشد نرخ تورم موفقیتی برای دولت بود.
وی ادامه داد: شاخص تورم تولیدکننده که بسیار حساستر از تورم مصرفکننده است و مواد اولیه تولید را در بر میگیرد در مقطعی در ابتدای دولت به بالای ۱۰۰ درصد رسید، اما حالا کاملاً مهار شده و اثر آن را میتوان ظرف سه ماه در کشور دید.
مقام عالی دولت در استان مرکزی به چالش مسکن در کشور نیز اشاره کرد و افزود: وقتی دولتهایی که موظف بودند حداقل ۸۰۰ هزار مسکن در سال بسازند بهیکباره اعلام میکنند وظیفهای در این حوزه نداریم نتیجه انباشته شدن مشکلات است.
وی با بیان اینکه نا ترازی انباشتهای در همه حوزههای اقتصادی کشور وجود دارد گفت: حل این مشکلات که بهیکباره هم به وجود آمده یکشبه مقدور نیست و البته دولت در بخشهای مختلف برای آن برنامه دارد.
مخلص الائمه با اشاره در رابطه نوسانات ارزی نیز اظهار داشت: سال گذشته در بالاترین سطح وابستگی به درآمدهای ارزی و کمترین سطح درآمد ارزی کشور بخش زیادی از وابستگی ارزی با اصلاح وضعیت یارانهها مدیریت کرد چراکه باوجود نیاز سالانه بیش از ۱۴ میلیارد دلار برای تأمین کالاهای اساسی ادامه آن شرایط برای هیچ دولتی ممکن نبود.
استاندار مرکزی با انتقاد از نظام توزیع یارانه در کشور گفت: در هیچ جای جهان یارانهها به شکلی که ما توزیع میکردیم توزیع نمیشد، چون در دنیا یارانه را به تولیدکننده، مصرفکننده یا زنجیره توزیع میدهند، اما کار اشتباهی که فقط ما انجام میدادیم پرداخت یارانه به واردکننده بود و نتیجه هم آن شد که دست تولیدکنندگان زیر تیغ سوداگران قرار گرفت.
مسئله جمعیت در ردیف اول ابر مسائل کشور است
مقام عالی دولت در استان مرکزی در پاسخ به دغدغه برخی دانشجویان در خصوص موضوع کاهش جمعیت نیز افزود: مسئله جمعیت در ردیف اول ابر مسائل کشور است که کلانروند است و بهراحتی قابلتغییر نیست البته قرارگاهی در کشور و استان تشکیل و پیگیریهای انجام گرفته، اما این مسئله تابع مؤلفههایی مثل اقتصاد و سبک زندگی است که اصلاح آن در برنامه دولت قرار دارد.
وضعیت مطلوب استان مرکزی در ساخت مسکن/ تغییر پیمانکار پروژه مسکن ملی اراک عقب ماندگی را جبران میکند
استاندار مرکزی وضعیت استان مرکزی در ساخت مسکن بهجز در کلانشهر اراک را که با کمبود زمین دولتی مواجه است مطلوب توصیف کرد و گفت: برای پروژه مسکن ملی اراک با تغییر کاربری زمین اوقاف بزرگترین پروژه مسکن کشور آغاز شد، اما بدعهدی پیمانکار بهخوبی پیش نرفت و اخیراً پیمانکار تغییر پیدا کرد که در روزهای آینده کار را آغاز خواهد کرد و عقبافتادگی را جبران میکند.
وی ادامه داد: در شهر جدید امیرکبیر که اولین شهر ویلایی کشور است و در بسیاری از شهرهای استان هر تعداد متقاضی را پاسخ خواهیم داد.
۸۰ هزار پروژه نیمهتمام در کشور وجود دارد/ برای اولین بار اجرای پروژهها در استان مرکزی شبانه روزی شد
مخلص الائمه در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به گلایهها از زیرساختهای ضعیف فرهنگی و اجتماعی در استان افزود: استان مرکزی و اراک بهعنوان پیشران مسائل اجتماعی استان وضعیت مناسبی را ندارد و برای همین ماندگاری پزشکان غیربومی صفر است، اما برنامه دولت اتمام پروژههای ناتمام است که خیلی از آنها در حوزه نشاط اجتماعی و عمومی است.
وی بیان کرد: ۸۰ هزار پروژه نیمهتمام در کشور وجود دارد و ۳۰ سال بودجه کشور جوابگوی این پروژهها نیست، در ۶ سال گذشته ۳ هزار ۲۰۰ میلیارد تومان تخصیص بودجه عمرانی استان مرکزی بوده که فقط در سال گذشته ۸ درصد بیش از قبل بودجه عمرانی تخصیص داده شد که اگر بنا بود روند قبل ادامه پیدا کند تمام پروژهها قفل میشد.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: از ابتدای تأسیس استان مرکزی تاکنون هیچ پروژهای در استان خارج از ساعت اداری فعال نبوده، اما برای اولین بار پروژههای متعدد را شبانهروزی کردیم و هماکنون پروژه بزرگ آبرسانی در تفرش بهصورت تماموقت در حال اجراست.
دولت سیزدهم بدون توقف و تعطیلی فعالیت میکند
مقام عالی دولت در استان مرکزی بر فعالیت بدون توقف و تعطیلی دولت سیزدهم تأکید و بیان کرد: کار بدون برنامه را قبول نداریم و در این راستا نقشه تحول همه دستگاهها ترسیمشده که اجرایی شدن آن مطالبه میکنیم و دانشجویان حتماً باید در این زمینه نقشآفرینی کنند.
مخلص الائمه با اشاره به موضوع رابطه دولت و مردم اذعان داشت: سال گذشته مدیران کل استان ۷۰۰ سفر شهرستانی داشتند و شخصاً ۷۰ سفر شهرستانی داشتم و تلاش داریم مشکلات را در میدان حل کنیم.
وی با تأکید بر اینکه در حوزه مدیران مطلقاً فساد را تحمل نمیکنیم، گفت: حتی با نزدیکترین افراد تعاریفی نداریم و درمجموع سطح عمومی سلامت نظام اداری مطلوب است.
مقام عالی دولت در استان مرکزی همچنین در پاسخ به مطالبات جمعی از دانشجویان در رابطه توجه به وضعیت عفاف و حجاب در جامعه خاطرنشان کرد: در این مقوله دولت برنامههایی را بهویژه در حوزه فرهنگی در دستور کار دارد و از هر ایده عملیاتی که بتواند در حوزه عفاف و حجاب کمک کند حتماً حمایت خواهیم کرد.
استاندار مرکزی در پایان با تقدیر از بسیج دانشجویی برای برگزاری این نشست گفت: مجموعه بسیج دانشجویی که جایگاه بسیار مهمی در جامعه دانشگاهی کشور دارد به وظایف خود بهخوبی عمل کرده و همهی مسئولین دانشگاهی باید پیام امام (ره) برای تشکیل بسیج دانشجو و طلبه را مکرر بخوانند.