گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، همزمان با اخبار امیدوارکننده در رابطه با آزادسازی منابع ارزی کشورمان در کشورهایی مانند عراق و کره جنوبی قیمت هر دلار آمریکا در بازار غیر رسمی یکشنبه وارد کانال ۴۶ هزار تومان شد.
بطوریکه دلالان یا فعالان غیر رسمی بازار هر دلار آمریکا را ۴۶ هزار تومان خریده و ۴۶ هزار و ۳۰۰ تومان میفروختند. البته دلار با همین نرخ هم متقاضی و مشتری ندارد و کسانی که قصد سرمایهگذاری در این بازار پر نوسان را دارند ترجیح میدهند قیمتها تا حد ممکن کاهش پیدا کند و سپس اقدام به خرید کنند.
این روند کاهشی قیمت دلار در حالی است که دلار روز شنبه در بازار غیر رسمی در کانال ۴۸ هزار تومان معامله میشد و این کاهش ۲ هزار تومانی تنها ظرف ۲۴ ساعت به نوعی باعث سکته موقت بازار ارز شده است.
در حال حاضر کانالهای فردایی هم قیمت دلار را در کانال ۴۶ هزار تومان پیشبینی میکنند و اینطور که پیداست روند ریزش قیمتها در بازار ارز کاهشی خواهد بود.
کامران سلطانیزاده دبیر کانون صرافان در گفتوگو با یکی از رسانهها گفته است: وضعیت بازار ارز در روزهای گذشته آرام بوده است؛ خریداران و واردکنندگان در این ایام دست نگهداشته و خریدهای خود را به روزهای آتی موکول کردهاند چراکه احتمال میدهند قیمتها باز هم کاهش یابد.
بهگفته دبیر کلکانون صرافان، در روزهای اخیر بازار ارز و خریداران دست به عصا شدهاند و با احتیاط بالاتری نسبت به قبل عمل میکنند.
با این وجود صرافیها دلار آمریکا را در کانالهای ۴۱ و ۴۲ هزار تومان معامله میکردند. البته با توجه به ضوابط جدید مشخص شده از سوی بانک مرکزی خرید از صرافی تنها با ایجاد حساب ارزی و ذیل عنوان دلار سهمیهای- هر کد ملی ۲ هزار یورو برای ۳۶۵ روز- امکان پذیر است.
موضوع قابل توجه اینجاست که ریزش کنونی در بازار صرفا تحت تاثیر اخبار آزادسازی منابع بلوکه شده کشورمان است و در صورتیکه این امر محقق شود به احتمال زیاد باید منتظر ریزشهای عمیقتری در بازار باشیم.
در این بین کارشناسان اقتصادی پیشنهاد میدهند منابع آزاد شده نباید صرف کاهش قیمت در بازار ارز شود بلکه میبایست در مسیر توسعه و واردات کالاهایی با تکنولوژی بالا شود هزینه شود که میتوانند ارز آوری دوچندان را برای کشورمان به ارمغان بیاورند.