سعید رشیدی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، با اشاره به تلاش دانشگاه آزاد بجنورد برای جذب دانشجو در رشته پزشکی اظهار کرد: با وجود حضور اعضای هیأت علمی برای رشتههای پرستاری و پیراپزشکی در دانشگاه آزاد، آیا منطقی است که بودجهای صرف جذب هیأت علمیهایی با تراز علمی بالاتر در این دروس شد؟
رشیدی با طرح این سوال که آیا این اساتید حاضر به آمدن به دانشکده نوپا پزشکی با تک رشته هستند، تصریح کرد: تاسیس دانشکده تک رشتهای نیاز به افراد و کارمندانی جدید دارد؛ البته فرصت شغلی جدیدی هم برای استان نیست، چون صرفا باعث دو شغله شدن همان کارمندان فعلی دانشگاه آزاد میشود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: در فرضیه دوم قرار است با همان هیأت علمی و استادهای سابق، دانشجوی پزشکی تربیت شود؛ شاید از لحاظ اداری و پروتکل آموزشی مشکلی وجود نداشته باشد، اما بر کسی پوشیده نیست که تفاوت کیفی مشهودی وجود دارد و ناخواسته در دروس بالینی خود را نشان خواهد داد.
وی تصریح کرد: در خصوص جذب هیأت علمی باید گفت که تا همین امروز که ده سال از تاسیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی میگذرد، همچنان بسیاری از دروس به خاطر کمبود زیرساختهای استان شاهد کمبود شدید هیئت علمی یا حتی نبود هئیت علمی هستند.
این دانشجوی پزشکی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در درس پاتولوژی با حجم درسی ۹.۵ واحد همچنان هیأت علمی به خاطر عدم صرفه اقتصادی با نیاز استان و زیرساخت استان اشتیاقی به آمدن به اینجا ندارد.
وی بااشاره به مشکلات بالینی جذب دانشجو، اضافه کرد: مهمترین مشکل و نیاز استان نبود گنجایش بیمارستانی است و اگر قرار بر بیمارستان مشترک باشد، کمبود هیأت علمی در دروس تخصصی بیشتر میشود.
رشیدی خاطرنشان کرد: در بسیاری از استانها که دانشگاه آزاد، رشته پزشکی دارد، بیمارستانهای خصوصی فعال هستند درحالی که خراسان شمالی از این ظرفیت نیز بی بهره است.
وی با بیان اینکه از طرفی مشکل مهم تر، عدم وجود ظرفیت بیماری در استان هست، افزود: پزشکی در آموزش بالینی و وجود موارد برای یادگیری در دورههای کارآموزی و کارورزی تعریف میشود و یک کار صرفا تئوری نیست.
این دانشجوی رشته پزشکی گفت: خراسان شمالی به دلیل همجواری با خراسان رضوی و مهاجرفرست بودن، در زمینه پزشکی، تناسب جمعیتی بیماری ندارد و در حال حاضر هم نسبت بیمار به دانشجو با جذبهایی که دانشگاه علوم پزشکی داشته، بسیار پایین است.