گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو: مرکز آمار اخیرا گزارشی تحت عنوان «آمارگیری کشتار طیور کشتارگاههای کشور- اردیبهشت ۱۴۰۲» منتشر کرده که گویای اعداد و ارقام هشدار آمیزی در رابطه با میزان گوشت طیور عرضه شده در بازار است.
بنابر گزارش مرکز آمار در اردیبهشت ماه سال جاری نسبت به اردیبهشت سال ۱۴۰۱ تعداد لاشههای قابل مصرف ماکیان (مرغ و خروس)، بوقلمون، بلدرچین و شترمرغ به ترتیب ۳۲ درصد، ۹ درصد، ۴۸ درصد و ۳۳ درصد کاهش یافته است.
بعبارت دیگر میزان عرضه طیور و گوشت سفید که یکی از منابع اصلی پروتئینی مردم در شرایط افزایشی شدن قیمت گوشت قرمز است کاهش قابل توجهی داشته و میتوان نشانهای از افزایش هرچه بیشتر قیمت مرغ در روزهای آتی باشد.
این موضوع حتی نسبت به فروردین ماه نیز کاهشی بوده و در کل کشتار ۱۲ درصد کمتر از ماه گذشته در کشتارگاههای کشتار اتفاق افتاده است.
این شرایط در حالی است که هم اکنون قیمت هر کیلو مرغ در خرده فروشی و پروتئینیهای پایتخت حدود ۹۰ هزار تومان است و اجزا دیگر مرغ مانند سینه تا کیلویی ۱۳۰ هزار تومان هم فروخته میشود. ماه گذشته قیمت مصوب هر کیلو مرغ ۷۳ هزار تومان اعلام شده بود.