به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرشید ذبیحی گفت: طبق تقویم کوچ عشایر تولید کننده تا نیمه شهریورماه در سیاه چادرهای عشایری مشغول تولید و زندگی هستند و پس از آن کوچ پاییزه خود را شروع میکند.
وی افزود: این عشایر در ییلاقات شهرستانهای شمیرانات، دماوند و فیروزکوه مشغول زندگی و تولید محصولات دامی، لبنی و پروتئینی هستند که با توجه به خشکسالی و کمبود آب امسال آبرسانی سیار در ییلاقات با شدت و قوت بیشتری دنبال میشود.
مدیر امور عشایر استان تهران با بیان اینکه زندگی در ییلاقات با سختیهای زیادی روبه رو است، گفت: این عشایر در مناطق صعب العبور و سخت مستقر هستند که به منظور آسان کردن این زندگی سخت نسبت به تجهیز سامانههای خورشیدی و راه اندازی درمانگاه اقدام کردیم.
به گفته وی، همچنین با توجه به نیاز عشایر به خدمات دامپزشکی در خصوص واکسینه کردن دامهای عشایری اقداماتی در حال انجام است و همچنین توزیع سوخت فسیلی و آرد خوراکی نیز به مقدار کافی در مناطق ییلاقی در حال توزیع است.
مدیر امور عشایر استان تهران با اشاره به بازدید ۱۵ ساعته استاندار و جمعی از مدیران در ییلاقات دشت لار اشاره کرد و گفت: در این بازدید میدانی علاوه بر شناسایی و ایجاد راهکار مناسب در خصوص رفع برخی مشکلات استاندار بر ارتقای شاخصهای زندگی جامعه عشایری تاکید کرد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین به منظور بررسی دقیق و رفع مشکلات عشایر بزودی جلسه شورای عشایری استان تهران در محل استانداری برگزار میشود.
ذبیحی با بیان اینکه حمایت جامعه عشایری یعنی حمایت از تولید و اشتغال گفت: هر چادر عشایری نمادی از یک کارگاه تولیدی است و ضروری است از این جامعه تولید کننده حمایت کرد چرا که حدود ۳۰ درصد گوشت قرمز و محصولات پروتینی پایتخت توسط عشایر تامین میشود.
گفتنی است ۱۴ هزار و ۳۱۵ هزار نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی میکنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.
عشایر این استان قشلاق را در جنوبشرقی تهران و در شهرستانهای ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستانهای دماوند و فیروزکوه مستقر میشوند.
جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استانهای کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه به مناطق عشایری استان تهران سکونت پیدا کردند، این جامعه تولیدکننده در سال گذشته بیش از ۶۷ هزار تن انواع محصولات لبنی، پروتئینی، دامی و کشاورزی تولید کردند، عشایر استان تهران با داشتن ۷۰۰ هزار راس دام سبک از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز هستند.