به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مرتضی فیروزآبادی، معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد پیرامون قطع مستمری مددجویان توانمندشده، گفت: هیچ مددجویی تا زمانی که به شرایط لازم در موضوع توانمندسازی نرسد و کارشناسان اشتغال سازمان استقلال مالی او را تایید نکنند از مستمری محروم نخواهند شد. مددجویی که دهک اجتماعی او از دهک سه خارج بشود از جمله افرادی خواهد بود که شرایط دریافت مستمری را نخواهد داشت.
فیروزآبادی در ادامه به معیارهای قطع مستمری در طرح اشتغال و توانمندسازی اشاره کرد و توضیح داد: سه شرط برای خروج مددجو از حالت مستمری بگیر وجود دارد که یکی از آن دستیابی به درآمد تعیین شده قانون کار در هر سال است. به عبارتی باید مددجو به سرانه درآمد قانون کار مربوط به همان سال برسد.
وی یکی دیگر از شرایط را تغییر دهک درآمدی و اقتصادی مددجو دانست و گفت: مددجویی که دهک اجتماعی او از دهک سه خارج بشود از جمله افرادی خواهد بود که شرایط دریافت مستمری را نخواهد داشت.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد همچنین سومین شرط را گذشت حداقل ۱۸ ماه از دریافت تسهیلات اشتغالزایی و آغاز فعالیت عنوان کرد و گفت: البته در برخی تسهیلات مانند کشاورزی یا به طور دقیقتر مثلاً تسهیلات خرید تراکتور این زمانبندی یکساله است.
فیروزآبادی اعمال تمامی این شرایط را منوط به اجرای طرح خوداشتغالی و توانمندسازی شغلی دانست و افزود: اعمال قطع مستمری تنها مبتنی بر دریافت تسهیلات اشتغال از کمیته امداد و بررسیهای میدانی است. لازم به ذکر است در برخی طرحها شاهد این هستیم مددجو نیازمند فرصت بیشتری است که همین مسئله از قطع مستمری او جلوگیری میکند.
وی همچنین تاکید کرد: در صورت احراز همه شرایط فقط مستمری مددجو قطع میشود و این به معنای قطع تمامی خدمات از جمله خدمات بیمهای، درمانی و حتی خدمات اجتماعی نمیشود.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد، هدف این نهاد را دستیابی مددجویان به کرامت انسانی و اجتماعی و استقلال اقتصادی توصیف کرد و گفت: کمیته امداد دریافت مستمری را برای استقلال مالی مددجویان هدف نمیداند و آن را به عنوان امری مقطعی برای جلوگیری از آسیب به اقشار آسیبپذیر میداند.
فیروزآبادی همچنین به تکلیف کمیته امداد برای اشتغال اشاره کرد و گفت: طبق تکلیف شورای عالی کار، کمیته امداد باید سالانه ۵۰۰ هزار شغل ایجاد کند که امسال هم برنامه ما با همین معیار است.
به گفته او، اعتبار حدود ۳۵۰ هزار نفر اشتغال از محل منابع مصوب بانکی تامین خواهد شد و باقی ۱۵۰ هزار مورد اشتغال نیز از طریق اعتبارات استانی و کمک استانداران انجام خواهد گرفت که در این زمینه رایزنیها انجام شده است.
معاون اشتغال کمیته امداد همچنین به سرانه تسهیلات اشتغال اشاره کرد و گفت: امسال نیز با توجه به افزایش تکلیف ایجاد اشتغال، سرانه ۱۰۰ میلیون تومان تعیین شده است که امیدواریم از طریق صندوق امداد ولایت این میزان اعتبار را برای برخی از مشاغل افزایش دهیم.
فیروزآبادی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۴۲۰ هزار شغل توسط کمیته امداد ایجاد شد افزود: امسال با افزایش ۴۰ درصدی اعتبار اشتغال حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال مددجویان کمیته امداد در نظر گرفته شد که گامی بزرگ برای رفع چالش اشتغال این اقشار کمک برخوردار است.