به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، صفر نصراله زاده رئیس دانشگاه تبریز، در آیین آغاز به کار این طرح گفت: طرح حامیم دانشجویان دانشگاههای استان آذربایجان شرقی امسال نیز با شور و نشاط خاصی به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار میشود، به طوری که به خاطر برگزاری موفق این طرح در تابستان سال گذشته، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای استان به عنوان نهاد استانی برتر انتخاب شد.
وی با بیان اینکه دانشجویان نخبه، انقلابی و پرتلاش در آینده نقش مهمی در اقتدار کشور در عرصههای مختلف خواهند داشت، اضافه کرد: شما دانشجویان انقلابی و نخبه، با جوانان دوران سال 57 و دفاع مقدس فرقی ندارید و شما با حضور در عرصهها و صحنههای مهم و مختلف، نقش تاثیرگذاری در انتقال و احیای آرمانهای انقلاب و دستاوردهای نظام دارید و در همین راستا میتوانید بسیاری از توطئههای دشمنان را خنثی کنید که نمونه بارز این امر حضور شما دانشجویان در طرح حامیم است که این طرح ارزشمند و مهمی برای ایجاد شور و نشاط و امید آفرینی در جامعه است.
حجت الاسلام سید محمدعلی آل هاشم نمایندهی ولیفقیه در آذربایجان شرقی با بیان اینکه یکی از راهکارهای تقویت ایمان در جامعه، تقویت اخلاق در لایههای گوناگون جامعه از جمله قشر دانشگاهی است، افزود: دانشگاه باید تقویت اخلاق و ایمان را به شکل اساسی مورد توجه قرار دهد و همانطورکه رهبر معظم انقلاب بارها تاکید کردهاند، دشمنان فضای ایمانی و اخلاقی جامعه را مورد هدف قرار داده و اصلیترین دلیل مطرح کردن موضوعاتی چون اعتکاف، راهیان نور و این طرح حامیم از سوی ایشان، تقویت ایمان آگاهانه در بین دانشجویان است.
امام جمعهی تبریز یادآور شد: امید واهی یکی از انواع امید است که تقویت این نوع امید بسیار خطرناک میباشد و موجب امیدزایی در انسان میشود. از طرفی ما نباید امید را با آرزو اشتباه بگیریم؛ چراکه آرزو نشات گرفته از تخیل است ولی امید در اثر حرکت بهوجود میآید. لذا امید واقعی عبارت است از امید توام با تدبیر و هدف روشن.
آل هاشم در خاتمه با اشاره به اینکه نباید فضای نقد دانشجویی در اثر افراط زیاد، به وسیلهای برای ایجاد ناامیدی تبدیل شود، گفت: مقصود ما این نیست که دانشجو نباید منتقد باشد، بلکه دانشجویان باید برای اصلاح و پیشرفت جامعه باید نقد کنند اما نقدی که همراه با امید آفرینی بوده و ناامیدی را در جامعه تزریق نکند.
عابدین خرّم استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه تمامی مسائل مرتبط با حوزههای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از قِبل دانشگاه تبلور پیدا میکند، گفت: همافزایی و همراستایی باید بهعنوان اهداف مهم طرح حامیم در نظر گرفته شود.
وی اظهار کرد: بزرگترین تعبیری که میتوان از دانشگاه کرد، این است که دانشگاه مرکز پویایی، بالندگی و نقطهی ثقل پیشرفت یک کشور محسوب میشود و اگر بنا باشد یک کشور در دنیای امروز حرفی برای گفتن داشته باشد، ناگزیر است دانشگاههای خود را به تراز مطلوب برساند که در غیراینصورت محکوم به شکست است.
عابدین خرم خاطرنشان کرد: دانشگاه در وهلهی اول مرکز تحقیق و پژوهش برای رسیدن به افقهای علمی است که این مختص تمامی دانشجویان و اساتید است اما بُعد دوم دانشگاه عبارت است آرمانگرایی و آرمانخواهی دانشجویان که برگرفته از انقلاب اسلامی میباشد و این ویژگی مختص دانشجویان است.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به رشادتهای شهید مهدی باکری در دفاع مقدس، یادآور شد: شهید آقا مهدی باکری که فارغ التحصیل همین دانشگاه بود، طوری پیام امام خویش را دریافت کرده بود که سرشار از آرمانخواهی و ولایت پذیری بود و با رشادتهای خود، دوست را متحیر و دشمن را متعجب کرده بود.
وی تاکید کرد: رشد علمی کشور با عزم جهادی اساتید، نخبگان و فرهیختگانی رقم میخورد که جریان علمی را صرفا بهعنوان درس نگاه نکرده و نگاهشان به علم، برای رسیدن به آرمانخواهی باشد. دانشگاه تراز انقلاب باید علاوه بر اینکه یاریگر مردم باشد، به دولت نیز کمک کند.
حجت الاسلام علی محمدی، دبیر طرح حامیم دانشجویان دانشگاههای استان آذربایجان شرقی گفت: طرح حامیم با هدف توانمندسازی دانشجویان فعال فرهنگی سیاسی دانشگاهها، در قالب حلقههای میانی و در زمینههای معرفتی، مهارتی و کنشگری از سوی دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها برگزار میشود.
وی در ادامه تقویت نقش محوری دفاتر نهاد در راهبری فعالیتهای فرهنگی در دانشگاه، تقویت بنیه اعتقادی و فکری دانشجویان فعال فرهنگی سیاسی، امید آفرینی و تقویت نشاط و روحیه فعالیتهای جمعی، تقویت انگیزه برای نقش آفرینی در سال تحصیلی و حضور میدانی در دانشگاهها، استعداد سنجی و استفاده حداکثری از توانمندیها و ظرفیتهای دانشجویان، آماده سازی نیروی انسانی دفاتر برای فعالیتهای نهاد در سال تحصیلی آینده و اهداف استفاده از فرصت شبکه سازی و تیم سازی دانشجویان مستعد از جمله دیگر اهداف این طرح عنوان کرد.
محمدی در ادامه با اشاره به مرحله استانی طرح حامیم گفت: در این طرح کلاسهای آموزشی و کارگاههای مهارتی و نشستهای معرفتی با رویکرد تربیت کنشگر مورد تاکید است.
وی خاطر نشان کرد: مخاطب هدف در مرحله دانشگاهی با عنوان طرح وفاق ۲۵۰۰ دانشجو و در مرحله استانی با طرح حامیم قریب به ۸۰۰ نفر در حال برگزاری می باشد.
بر پایه همین گزارش؛ این طرح به همت دفاتر نهاد رهبری در دانشگاههای استان و به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار می شود.