به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، اختلاف میان حزب اتحاد میهنی و حزب دموکرات کردستان موضوع جدیدی نیست و تاریخ کردستان عراق صحنههای خونینی از برخورد دو طرف را در دوره پیش از سقوط صدام به خاطر دارد، اکنون بار دیگر نگرانیها از درگیری نظامی میان دو حزب افزایش یافته است.
موضوع یکپارچه کردن نیروهای پیشمرگه در اقلیم کردستان همچنان یکی از اصلیترین اختلافات میان دو حزب دموکرات کردستان و اتحاد میهنی کردستان به شمار میرود و تلاشهای دو طرف برای حل و فصل این موضوع به ناکامی رسیده است.
بخشی از نیروهای پیشمرگه از حزب دموکرات و بخشی دیگر از حزب اتحاد میهنی هستند و در موارد بسیاری سیاستهای حزبی موجب ناهماهنگی و اختلاف در سطوح فرماندهی و هماهنگی و حتی واریز حقوق نیروها میشود. به گونهای که نیروهای پیشمرگه از حزب دموکرات از دستور فرماندهای از حزب اتحاد میهنی اطاعت نمیکنند و بالعکس.
این شرایط در کنار افزایش فزاینده اختلافات در امور ریز و درشت، موجب شده است که برخی محافل از احتمال بروز درگیری مسلحانه در کردستان عراق میان نیروهای پیشمرگه سخن بگویند و سالهای خونین «جنگ برادرکشی» (بین ۱۹۹۴ الی ۱۹۹۷) در یادها زنده شود.
در این راستا «جبار یاور» مشاور حزب اتحاد میهنی کردستان و دبیرکل سابق وزارت پیشمرگه به خبرگزاری AWP گفت که مشکلات پیچیدهای وجود دارد که تلاشها برای متحد کردن نیروهای پیشمرگه را ناکام گذاشته است؛ او در این راستا به مشکلات سیاسی و همچنین اختلافات شخصی میان اعضای دو حزب در داخل وزارتخانه پیشمرگه اشاره کرد.
این اختلافات طی ماههای گذشته به حدی رسید که «متیو مک فارلین» فرمانده ائتلاف آمریکایی ضد داعش در ماه مارس برای آرام کردن اوضاع وارد اربیل شد، هرچند تلاشهای میانجیگری او نیز به نتیجه نرسید.