به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد اشعاری رئیس شبکه آزمایشگاهی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بعد از ظهر امروز در جلسه مشترک تیم ارزیاب شبکه آزمایشگاهی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعضای کمیته دانشگاهی شبکه آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: هدف از ایجاد شبکه آزمایشگاهی را هم افزایی به جای رقابت، اقتصاد مقیاس، تامین و تدارک متمرکز، ایجاد دسترسی و استمرار و پیوستگی ارائه خدمات، رعایت الزامات استاندارد با کمترین هزینه، اجتناب از انباشت بیمورد منابع آزمایشگاهی نظیر تجهیزات، منابع انسانی، فضا و تاسیسات و ... است.
وی ادامه داد: طبق بند هشت سیاستهای کلی سلامت، ابلاغی مقام معظم رهبری، افزایش و بهبود کیفیت و ایمنی خدمات و مراقبتهای جامع و یکپارچه سلامت با محوریت عدالت و تاکید بر پاسخگویی، اطلاع رسانی شفاف، اثربخشی، کارآیی و بهره وری در قالب شبکه بهداشتی و درمانی منطبق بر نظام سطحبندی و ارجاع باید شبکههای آزمایشگاهی نیز موجب عدالت در سلامت (افزایش دسترسی به خدمات آزمایشگاهی) و بالا رفتن کارآیی و بهرهوری در ارائه خدمات آزمایشگاهی شوند.
وی افزود: در طرح عدالت و تعالی نظام سلامت، دسترسی عادلانه مردم به خدمات سلامت، از طریق تقویت و توسعه خدمات درمانی، و دسترسی به خدمات آزمایشگاهی با کیفیت اقتصادی و به هنگام در بخش دولتی به میزان ۸۵ درصد به عنوان اهداف مهم دنبال شود.
وی با تاکید بر ضرورت وجود زیرساختهای مورد نیاز برای تشکیل شبکههای آزمایشگاهی دانشگاهها گفت: در ایجاد زیرساختها باید بخش نرم افزاری از جمله استقرار سامانه یکپارچه مدیریت دادهها و اطلاعات آزمایشگاهی و اتصال به سامانه سپاس و در بخش سخت افزاری ایجادساز و کار و انجام هماهنگیهای بین بخشی جهت ایجاد نقشه خدمات آزمایشگاهی و نظام ارجاع بین آزمایشگاههای تحت پوشش دانشگاه، تجمیع منابع و ظرفیتها در سطح دانشگاه از طریق گنجینه انسانی، تجهیزات، مالی و فیزیکی همکاری و هماهنگیها ضروری است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای تشکیل شبکههای آزمایشگاهی در آزمایشگاه مرجع سلامت گفت: اقداماتی از جمله تدوین شیوه نامه اجرایی، انتخاب دانشگاههای منتخب و حمایت از دانشگاههای متقاضی جهت اجرای شبکه آزمایشگاهی، ابلاغ دستورالعملهای تاسیس شبکه آزمایشگاهی به دانشگاههای مربوطه، بازدید میدانی از دانشگاههای علوم پزشکی از آبانماه ۱۴۰۲ از جمله دانشگاههای علوم پزشکی مشهد، اردبیل، گلستان، آذربایجانشرقی، نیشابور و... تاکنون انجام شده است.
وی، اظهار امیدواری کرد که با همکاری بهداشت و درمان طرح تجمیع شبکه آزمایشگاهی معاونتهای بهداشت، درمان در دانشگاههای علوم پزشکی کشور بتوانیم خدماتی با دسترسی آسان، کیفیت بالا و کمترین هزینه در کمترین زمان ممکن به مردم ارائه کنیم.
در این جلسه معاونتهای درمان، بهداشت و مدیران مراکز به ارائه گزارش عملکرد واحدهای تحت مدیریت خود در خصوص شبکه آزمایشگاهی معاونت بهداشت و درمان پرداختند و آمادگی مراکز بهداشتی و درمانی را در تجمیع بهداشت و درمان در حیطه شبکه آزمایشگاهی به منظور افزایش ارائه خدمات را اعلام کردند.