به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، صادق سلطانی نژاد مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان در نشست خبری به مناسبت هفته بیمه گفت: یکی از چالشهای استان کرمان این است که قراردادهای بیمه شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی، خارج از استان است و مسئولان باید این شرکتها را الزام به همکاری با بیمههای استان کنند.
وی افزود: ظرفیت افزایش ضریب نفوذ بیمه در استان و فضای کسب و کار در حوزه صنعت وجود دارد.
سلطانی نژاد تصریح کرد: رتبه فضای کسب و کار استان کرمان از ۳۱ به ۱۲ ارتقا یافته و اگر همه ارکان کنار هم قرار بگیرند، اتفاقات خوبی در همه بخشها رخ میدهد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان ادامه داد: برای رشد و توسعه اقتصادی استان باید از همه بخشها و منابع تامین مالی استفاده کنیم.
وی با اشاره به تصویب الگوهای رشد و توسعه در شورای برنامهریزی استان افزود: در الگوی تامین مالی استان در راستای توسعه اقتصادی، منابعی در نظر گرفته شده که شامل بودجه عمومی دولت، آورده بخش خصوصی، تسهیلات بانکی، بورس و بازار سرمایه، منابع داخلی شرکتها، منابع شهرداریها، منابع سرمایهگذاری خارجی و مشارکت بنیادهای مختلف است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان گفت: برای رشد اقتصاد استان منابع ۱۲۰ هزار میلیاردی در نظر گرفته شده که ۲۱ درصد مربوط به مشارکت بخش خصوصی و نهادهاست که بیمههای بازرگانی و بخش خصوصی میتوانند در این زمینه نقشآفرینی کنند.
وی در ادامه بیان کرد: ۳۹ شرکت بیمه در کشور فعالیت دارند که ۲۲ شرکت در استان کرمان حضور دارند و ۴۳ شعبه بیمه و نمایندگیهای شبکه فروش در استان ۲۱۳۰ مورد است.
سلطانی نژاد با اشاره به اینکه حق سرانه بیمه در استان کرمان ۱۴ میلیون ریال است، تصریح کرد: ضریب نفوذ بیمه مبنای فعالیت این صنعت است که از حق بیمههای تولیدی شبکه فروش بر GDP استان محاسبه میشود.
وی بیان کرد: علی رغم اینکه در برنامه ششم توسعه هدفگذاری شیب نفوذ بیمه در کشور حدود هفت درصد دیده شده بود، به این عدد نرسیدیم و این عدد در کشور هم اکنون ۱.۹ درصد است.
وی ادامه داد: در استان کرمان این عدد ۱.۴ درصد است که به لحاظ ضریب نفوذ بیمه وضعیت مطلوبی نسبت به کشور نداریم.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان گفت: امیدواریم در یک برنامه هدفمند طی چند ماه آینده بتوانیم این وضعیت را با کمک رسانهها و مسئولان استان تغییر بدهیم، زیرا ضریب نفوذ بیمه بر همه آیتمهای اقتصادی اثرگذار است.
سلطانی نژاد اظهار کرد: کل حق بیمه تولیدی استان کرمان در سال ۱۴۰۱ مبلغ ۴۷ هزار میلیارد ریال بوده و بابت خسارتها ۲۹ هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان بیان کرد: حدود ۸۰ درصد از اموال دولتی در کشور بیمه نیستند که اگر بیمه شود هم به صنعت بیمه کمک شده و هم از خسارتهای این بخش جلوگیری خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه حدود ۹۴ درصد از واحدهای مسکونی بیمه آتش سوزی ندارند و این جزء دغدغههاست، گفت: باید فرهنگسازی صورت بگیرد تا مردم از مزایای بیمه استفاده کنند.