به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسن رحیم پورازغدی در نشست تخصصی افق روشن ویژه مربیان پرورشی عضو اتحادیه انجمنهای اسلامی دانش آموزان گفت: نقش مادر در خانواده و نقش زن در جامعه از هر نظر استثنایی است. مادر در خانواده رشد دهنده و تربیت کننده است.
وی با بیان اینکه زن الگوی انقلاب اسلامی زن الگوی سوم است که در برابر زن الگوی غربی برهنه و بیشرم و یا زن استثمار شده است قرار دارد؛ گفت: زنان در جامعه غربی به اسم تکریم، تحقیر میشوند و بر اساس ظاهر و اندامهایشان مورد ارزیابی قرار میگیرند و به خاطر بدنشان ارزش گذاری میشوند. زن در جامعه غربی وقتی مهم میشود که بتوانند از بدن او یا تماشایش لذت ببرند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: زن غربی هرچه زیباتر، جوانتر و برهنهتر باشد برای سرمایهداری غربی ارزشمندتر است. زن شرقی هم اصلاً آدم حساب نمیشود؛ نه حقوق مساوی اجتماعی با مردان دارد نه در عالم سیاست و در جامعه وظیفهای برایش معین شده است، اما زن مسلمان معاصر زنی است که هم برای رشد خودش، هم در برابر خانواده و فرزندانش و هم در جامعه مسئولیت دارد. زن مسلمان دقیقاً مانند مرد مسلمان وظایف و حقوقی دارد.
وی با بیان اینکه گاهی نوجوان از مربی خود حرف شنویهایی دارد که از پدر و مادرش ندارد؛ گفت: عمق تأثیر گذاری مهم است و هر چه سن نوجوان هم کمتر باشد تأثیر پذیری او بیشتر است.
رحیم پور ازغدی با بیان اینکه برای تأثیرگذاری بیشتر در امر تربیت به تعداد متربی و دانش آموز توجه نکنید؛ گفت: بسیاری از عالمان اخلاق اصرار داشتند که در جلساتشان طلبههای کمتری حضور داشته باشند. البته اگر امکانات و مربی به اندازه کافی وجود داشته باشد؛ جذب دانش آموزهای بیشتر خوب است، اما چه بسا تمرکز بر تربیت دو دانش آموز در یک منطقه محروم دستاورد بیشتری برای ما داشته باشد تا اینکه در چند مدرسه برنامههای خود را به صورت ناقص اجرایی کنیم.
وی با اشاره به اینکه در دوران مدرسه خود با دانش آموزان انجمن اسلامی عکسهای شاه را شکسته و آتش زده بود گفت: عمده آن دانش آموزانی که کنار ما بودند سالها بعد در انقلاب و جنگ به شهادت رسیدند و یکی از آنها جانباز است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در زمانی که در جامعه و مدرسه نماز خواندن خیلی مرسوم نبود با دانش آموزان نماز را به جماعت برگزار میکردیم؛ با وجود اینکه حتی برخی از همکلاسیها نماز جماعت ما را مسخره میکردند به قدری در مدرسه، گروه دانش آموزی ما خوب عمل کرده بود که در زمان حکومت نظامی و ماههای نزدیک به انقلاب یک تانک را همیشه جلوی دبیرستان ما مستقر کرده بودند.
رحیم پور ازغدی افزود: کار ما در ماههای نزدیک انقلاب این بود که در محلههای مرفه نشین که خانوادههای نزدیکان دربار سکونت داشتند؛ دیوار نویسی کنیم. هرگاه دانش آموزان را دستگیر میکردند به ما میگفتند حتی به صورت یواشکی یک فحش به خمینی بدهید تا آزادتان کنیم. بچههای انجمن اسلامی دانش آموزان در درگیریهای خیابانی هم حضور جدی داشتند. شعارها را بین مردم توزیع میکردند و یا کوکتل مولوتوف درست میکردند. ما هم نوجوان و جوان بودیم و سن ما ایجاب میکرد که دنبال دردسر باشیم. در جلسات قرآنی خود هم از تفسیر قرآن آیت الله طالقانی یا تفسیر محمدتقی شریعتی پدر دکتر شریعتی استفاده میکردیم. تفسیر قرآن و نهج البلاغه همیشه از برنامههای بچههای انجمن اسلامی در آن سالها بود.