به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد صائبی در یادداشتی نوشت: یکی از موضوعات مهم زندگی در هر کشوری موضوع فرهنگ و اصالت آن جامعه میباشد، اگر فرهنگ درست تبیین و ارائه توسط متخصصین شود باعث پیشرفت و برقراری مناسب با مخاطب خواهد شد در غیر این صورت تبدیل به چالش یا تضادهای جبران ناپذیری خواهد است.
فرهنگ یک بعد ندارد فرهنگ در هنر، سبک زندگی، فرهنگ عمومی، اخلاق و رفتار اجتماعی و آنچه باعث شناخته شدن هویت است تبلور پیدا مینماید.
محل توزیع این فرهنگ مهم است در حرکتهای فرهنگی استفاده از شیوههای مناسب نقش اساسی در اثر گذاری این کلید واژه مظلوم دارد.
فرهنگ بلند مدت شکل و گسترش پیدا میکند، ولی زود ممکن است بخاطر لطافت آن ضربه بخورد زیر باور، ایمان و عادت مردم شکل گرفته از این فرهنگ میباشد.
فرهنگ خود به تنهایی میتواند باعث خلق اثرات مثبتی بر جامعه شود، اما اگر بی برنامه و غلط هدایت شود باعث ضربه زدن میشود.
برای همین است که دشمنان برای تغییر این کلید واژه غنی تمرکز خود را معطوف به تغییر یا خدشه دار کردن آن کرده اند.
یکی دیگر از مولفههای اصلی فرهنگ این است که خود فعال فرهنگی شناخت درستی از فرصتها و آسیبهای فرهنگ براساس جامعه داشته باشد تا بتواند برنامه ریزی درستی برای تقویت آن انجام دهد.
یکی دیگر موضوعاتی که همیشه باعث چالش در این حوزه است نسخه پیچی برای دیگران و غفلت از حریم، خانواده و آشنایان خود متولی فرهنگی است که نیاز است این مهم را در الولیت کاری خود قرار دهد.
نگاه درست به کار فرهنگی مورد توجه صاحب نظران این عرصه، کار فرهنگی که خروجی آن انتقاد و سرزنش و ناامیدی باشد پیشرفتی نخواهد داشت.
آمیخته کردن کار فرهنگی به معنویت، کار جهادی و روحیه دینی با استفاده از توصیههای قرآن کریم و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام میتواند تاثیر گزاری و اثر گذاری خاصی بر روی مخاطب و جامعه داشته باشد.
یکی از مشکلات متولیان فرهنگی که عمدتا تفکرات و برنامههای آنها به نتیجه نمیرسد عدم شبکه سازی، کادر سازی و نهادینه کردن فعالیتها برای تثبیت و ادامه دار بودن این حوزه میباشد.
اعتماد به نفس و محکم بودن اقدام فرهنگی و نگاه عمیق به اثر بخش بودن فعالیتها در ادامه دار و مستمر بودن آنهاست که، چون برنامه ریزی نمیشود عمدتا در یک مقطع کوتاهی به فراموشی سپرده میشود.
یکی دیگر کارکردهای فرهنگ که برای شروع مهم است مهار آموزی، شناخت محیط قبل از اجرای برنامه است، در برنامه فرهنگی انجام کارهای جذاب و مخاطب پسند برای مطرح کردن خواستهها مهم است عموما، چون اقدام ما به سمت کارهای ابزاری، فرسایشی، قالبی و جزیره ایی میرود خریداری ندارد و در کوتاهترین زمان ممکن یا حذف میشود یا ارتباطی با آن حاصل نمیشود.
در فرهنگ ناب ایرانی اسلامی که همواره توسط رهبر معظم انقلاب برحفظ و صیانت از آن مورد تاکید قرار گرفته و از آن عین هوای تازه یاد شده است باید این نکته را همیشه در نظر داشت که که این در گرانبهای هویتی دارای دشمنان قسم خورده ایی است که لحظه ایی برای خدشه دار کردن و از بین بردن آن از هیچ کوششی دریغ نمیورزند و هر زمانی برای نابود کردن آن با شیوههای جدید اقدام میکنند.
در نگاه درست یک فرهنگ مدار توجه به گفتمان انقلاب اسلامی، اهداف، راهها، شیوههای اقدامات فرهنگی میتواند این حملات را کنترل نماید در این راه ایجاد پاتوق و دوره همیهای تخصصی متولیان فرهنگی برای بررسی عملکرد و میزان اثربخشی اقدامات فرهنگی میتواند هم جلو گیری نماید از انحراف و هم کمک شایانی با همفکری برای رسیدن به قلههای موفقیت و پیروزی خواد شد.