به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، سید مسلم حسینیان، سرپرست استاندارد کهگیلویه و بویراحمد در خصوص وضعیت نان در استان بیان کرد: طی بازرسیهای انجام شده از نانواییهای سطح استان دستگاههای بی کیفیت پخت نان که با استانداردهای مربوطه مطابقت ندارد، توسط بازرسین این اداره کل شناسائی و مطابق قانون با آنها برخورد خواهد شد.
حسینیان گفت:یکی ازمهمترین مشکل در مباحث مربوط به عدم وجود کیفیت در نان، استفاده از دستگاههای غیر استاندارد است که در استان ما کمتر به آن توجه شده و جای این سوال وجود دارد خبازیها به چه صورت و توسط چه کسانی مسیر خرید و نصب این دستگاههای غیر استاندارد را طی میکنند؟ دستگاه مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره ۵۶۴۸ طراحی و تولید گردیده و تمام موارد ایمنی و بهداشتی به طور استاندارد در آن رعایت شده است که دستگاههای متولی در صدور مجوز اولیه برای فعالیت خبازیها باید، افراد متقاضی را ملزم به رعایت این مهم نمایند.
سرپرست استاندارد کهگیلویه و بویراحمدافزود: از آنجایی که بخش قابل توجهی از پروتئین و انرژی مورد نیاز مردم، از نان تامین میگردد بی شک تهیه، تولید و عرضه نان سالم و بهداشتی در حفظ سلامت جامعه موثر خواهد بود و از این رو کلیه واحدهای نانوایی مطابق قانون، موظف به استفاده از دستگاههای استاندارد پخت نان میباشند و این دستگاهها نیز توسط تولیدکنندگان آنها باید ضمانت شده باشند.
حسینیان اظهار کرد: یکی از عوامل مهم در ارتقاء کیفیت نان، در کنار بهره گیری از هنر و تجربه متصدیان نانوایی و آرد استاندارد، استفاده از ماشین آلات استاندارد و با حرارت غیرمستقیم است.
سرپرست استاندارد کهگیلویه و بویراحمد در پایان گفت:یکی از مهمترین مشکلات در مبحث مربوط به عدم وجود کیفیت در نان استان استفاده از دستگاههای غیر استاندارد، انبارداری ناصحیح آرد در نانواییها (آرد به رطوبت حساس بوده و تماس آن با رطوبت باعث رشد قارچها، باکتریها و میکروارگانیسمها میشود)، حرارت مستقیم دستگاه و... است و افزایش دما و رطوبت باعث افزایش هیدرولیز در آرد میشود و در سطح رطوبت پایین فساد اکسیداتیو اتفاق افتاده و کیفیت نانوایی کاهش مییابد.