ناصر فخاری، مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو و در نمایشگاه مطبوعات، گفت: سازمان اقتصادی کوثر تنها ۵ درصد از تامین مالی بنیاد شهید و امور ایثارگران را انجام میدهد. البته این رقم در سالهای گذشته حدود ۱ درصد بود که حالا به ۵ درصد رسیده است. دیگر منابع بنیاد به صورت مستقیم از سوی دولت تامین میشود.
فخاری گفت: اتفاقی که رخ میدهد آن است که برخی اوقات دولت به دلایل گوناگون در تامین منابع کوتاهی میکند که در پی این موضوع مجموعههای اقتصادی بنیاد شهید موظف میشوند فعالیت خود را افزایش دهند.
وی افزود: به عبارت دیگر وقتی دولت نمیتواند منابع را تامین کند، بنیاد از داراییهای خود استفاده میکند. این مهم در روزهای اخیر در حال رخ دادن است؛ کوثر پذیرفته در ماه پایانی سال کسریها را جبران و اقلام مورد نیاز جانبازان را تا شب عید تامین کند.
وی در پاسخ به این سوال که میزان بازیگری کوثر در محصولات کشاورزی و دامی بخصوص مرغ چقدر است؟ گفت: صنعت مرغ یک هرم دارد که از لایه ژن تا گوشت مرغ شروع میشود. ما در طبقات اول یعنی تولید «ژن» و «اجداد» مرغ فعال هستیم.
فخاری تصریح کرد: در لایههای دیگر نقش بسیار کمی داریم. سهم ما در لایههای دیگر کمتر از یک درصد است. دلیل اینکه میگویند بنیاد شهید و کوثر حضور فعالی در صنعت مرغ دارند این است که ما تامین کننده اصلی طبقات اول صنعت مرغ هستیم.
وی گفت: در این دو لایه که فعال هستیم کشور را به خودکفایی رساندیم. امروز کشور در زمینه ژن و اجداد مرغ هیچ نیازی به کشورهای خارجی ندارد و به خودکفایی رسیدهایم.
مدیرعامل سازمان اقتصادی کوثر گفت: همچنین لاین مرغ آمین را عملیاتی کردیم. این لاین کاملا ایرانی است. تاکنون هم آن را محرمانه نگه داشتیم که درگیر تحریم نشویم، اما امروز با توجه به اینکه هیچ نیازی به کشورهای خارجی نداریم آن را به صورت عمومی اعلام میکنیم.