به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام والمسلمین سید محمد باقر علوی تهرانی، کارشناس مذهبی به مناسبت ماه مبارک رمضان، در مسجد امیر به سخنرانی پرداخته و درباره حضرت خدیجه(س) از نگاه رسول خدا(ص) گفت: امالمؤمنین خدیجه کبری(س)، همسر رسول خدا و نخستین زنی بود که به آیین اسلام گروید و با پیامبر(ص) نماز گزارد.
وی افزود: آن بانوی بزرگوار در سخت ترین و مهمترین لحظات زندگانی پیامبر اکرم(ص)، بیشترین یاری را به آن حضرت رساند. جایگاه رفیع حضرت خدیجه(س) و نقش ایشان در شکوفایی و به انجام رسیدن رسالت عظیم پیامبر(ص) بر کسی پوشیده نیست. حضرت خدیجه(س) نزد رسول خدا مقام و منزلت بسیار بالایی داشتند تا جاییکه رسول خدا هیچ زنی را همتای حضرت خدیجه(س) قرار نمی دادند و همواره ایشان را تکریم میکردند.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه از دو منظر جایگاه والای حضرت خدیجه(س) مورد بررسی قرار میدهیم، اظهار کرد: اول نمونههایی از زندگی شخصی ایشان آورده میشود و سپس سخنان پیامبر اکرم(ص) درباره ایشان ذکر خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه حضرت خدیجه (س) مرهم روزهای سخت بودند، ابراز کرد: در لحظات حساس زندگانی پیامبر(ص)، تنها حضرت خدیجه(س) یار و غمخوار ایشان بودند. پس از سپرده شدن مسئولیت رسالت به رسول خدا نیز، ایشان تنها با کلمات مشفقانه و محبتهای حضرت خدیجه(س) توانستند سنگینی آن مسئولیت را تحمل کنند. علاوه بر این حضرت تنها کسی بود که در دوران انقطاع وحی از احوالات و اسرار پیامبر(ص) آگاه بود و در تمام این مراحل ایشان را همراهی کرد.
وی ادامه داد: حضرت خدیجه(س) در روزهای نخست دعوت به اسلام همواره پیامبر را مورد حمایت قرار میدادند و با سخنان مهرآمیز خود، ایشان را دلداری میدادند تا از بیتوجهی قریش دلسرد نشوند. سیرهنویسان نقل کردهاند روزی پیامبر(ص) از قوم خویش خسته به خانه بازگشت. حضرت خدیجه(س)، با سخنان زیر مرهم پیامبر(ص) شدند: «ای رسول خدا؛ به خاطر قومی که ناچارند هر که چون تو دعوت کند، بر وی حسد برند و هر چه گوید او را دروغ نسبت دهند و پیوسته در فکر رنجاندن و مخالفت با وی باشند، چنین خود را مرنجان. دل خویشدار که حقتعالی دینت را پیروزی دهد و دشمنانت را مقهور گرداند و قومت را مسخّر حکم تو گرداند».
این استاد اخلاق با اشاره به سخنان رسول خدا(ص) درباره حضرت خدیجه (س)، بیان کرد: پیامبر(ص) در سخنان خود به هنگام معرفی حضرت خدیجه(س) به جبرئیل با تعبیر «هذه صدیقه امتی؛ این صدیقه امت من است» یاد کردند. در سخنان دیگری چنین فرمودند خداوند محبت خدیجه(س) را بر من ارزانی داشت، بهترینِ زنان بهشت، خدیجه(س) دختر خویلد و مریم دختر عمران است، از زنان دنیا، مریم دختر عمران و خدیجه(س) دختر خویلد و فاطمه(س) و آسیه دختر مزاحم (زن فرعون) برای شما کافی هستند. مأمور شدم که خدیجه(س) را به خانه ای آراسته به زر و زیور در بهشت که سر و صدا و رنج در آن نیست، بشارت دهم.
حجتالاسلام والمسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه خداوند چهار تن از زنان یعنی حضرت مریم(س)، حضرت آسیه(س)، حضرت خدیجه(س) و حضرت فاطمه(س) را برگزید، گفت: پیامبر (س) فرمودند ای مردم؛ آیا میخواهید بهترین مردم از حیث جد پدری و مادری را به شما معرفی کنم. مردم گفتند آری، ای رسول خدا. حضرت ادامه دادند؛ حسن و حسین علیهم السلام که جد پدری ایشان رسول خدا(ص) و جد مادری ایشان خدیجه کبری(س) دختر خویلد هستند.
این استاد حوزه و دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: روایاتی که از پیامبر اکرم(ص) نقل شده، بدون هیچ توضیحی نشان دهنده جایگاه رفیع امالمومنین خدیجه کبری(س) نزد پیامبر اکرم(ص) و فضل و برتری ایشان است.