به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، حمید سلامتی در بازدید از مناطق جنگلی گالیکش در شرق گلستان اظهار کرد: در طرح ساماندهی خروج دام، اراضی به تصرف دولت درآمده و مناطق بعد از خروج دام جنگلکاری میشود.
وی افزود: در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده و بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار به سطح جنگلهای استان افزوده شده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگلها در روستای عرب کلو و خسرو آباد در سال ۱۳۷۹ شروع شده است.
سلامتی ادامه داد: در روستای عرب کلو ۳۳ خانوار دایم و ۴ خانوار موقت با ۱۹ دامدار حضور داشتند؛ در روستای خسروآباد هم، ۲۶ خانوار دائم و یک خانوار موقت با ۱۲ دامدار حضور داشتند. ۱۲۱ نفر در طرف قرارداد با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در روستاهای این طرح کوچ داده شده است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: در اجرای این طرح حدود ۷۰۰ هکتار جنگلکاری با گونههای پهن برگ و سوزنی برگ شده است که حدود ۳۰۰ هکتار زمینهای خود روستا و ۴۰۰ هکتار جنگلهای مخروبه در آن محدوده بوده است.
سلامتی افزود: با اجرای این طرح بخش۷ وسیعی از جنگلهای منطقه به دلیل حذف عوامل تخریب مثل حضور دام و خانوارهای جنگل نشین با جنگلکاری بازسازی و احیا شده است که در توسعها جنگل و حفظ منابع آب و خاک تاثیر بسیار مطلوبی داشته است.
وی گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگلها یکی از طرحهای خوب بوده است که به دلیل عدم وجود اعتبار تداوم پیدا نکرده است.
طبق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، در این استان شمالی با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانهای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصههای منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.