به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از هلث دی نیوز، به گفته محققان، خطر ابتلاء به آمفیزم در افرادی که سابقه سیگار کشیدن داشتند و رژیم غذایی گیاهی داشتند، در مقایسه با افرادی که گوشت بیشتری مصرف میکردند، ۵۶ درصد کمتر بود.
علاوه بر این، هر چه افراد سبزیجات و میوههای بیشتری در رژیم غذایی خود داشته باشند، خطر ابتلاء به آمفیزم در آنها کاهش مییابد.
«ماریا جکسون»، محقق ارشد و متخصص تغذیه و استادیار دانشگاه پزشکی نبراسکا، گفت: «شناسایی این عوامل قابل تغییر، مانند رژیم غذایی، برای کمک به کاهش خطر ابتلاء به بیماری مزمن ریوی در افرادی که سابقه سیگار کشیدن دارند، حیاتی است.»
جکسون افزود: «این یافتهها با مطالعات قبلی که ارتباط بین انتخابهای رژیم غذایی افراد و سلامت ریهها، از جمله کاهش خسخس سینه در کودکان و کاهش بروز آسم در کودکان و بزرگسالان را نشان میدهند همخوانی دارد.»
برای این مطالعه، محققان بیش از ۱۷۰۰ شرکتکننده را در یک مطالعه طولانیمدت سلامت قلب دنبال کردند که همه آنها بین ۱۸ تا ۳۰ سال سن داشتند و به مدت سه دهه تحت نظر بودند.
همه آنها تا سال ۲۰ مطالعه سیگاری فعلی یا سابق بودند و پرسشنامههایی را برای پیگیری تاریخچه رژیم غذایی و کیفیت آنها پر کرده بودند.
بیش از ۱۳۰۰ نفر از این شرکت کنندگان در سال ۲۵ مطالعه سی تی اسکن کردند تا ببینند که آیا آمفیزم در آنها ایجاد شده است یا خیر.
آمفیزم، نوعی انسداد مزمن ریوی است، که به دلیل آسیب غیرقابل برگشت به کیسههای هوایی در ریهها رخ میدهد و میزان اکسیژنی را که این کیسهها میتوانند به جریان خون منتقل کنند، محدود میکند. افراد مبتلا به این عارضه همیشه احساس تنگی نفس میکنند.
نتایج نشان میدهد که خطر آمفیزم به ازای هر یک واحد افزایش امتیاز رژیم غذایی گیاهی شرکت کنندگان، ۳۴ درصد کاهش مییابد. به عبارت دیگر، با مصرف بیشتر غذاهای گیاهی، خطر کاهش یافت.
جکسون گفت: «یافتهها نشان میدهد که یک رژیم غذایی سالم میتواند به سیگاریها، حتی کسانی که برای ترک سیگار تلاش میکنند، کمک کند.»
جکسون در ادامه افزود: «ما میدانیم که ترک سیگار طولانیمدت میتواند چالشبرانگیز باشد و به درمانهای مکمل مانند رژیم غذایی غنی از مواد مغذی و گیاه محور نیاز دارد تا به حفظ سلامت ریه کمک کند.»
وی افزود: «تحقیقات بیشتری در مورد اینکه چه زمانی انتخابهای غذایی بیشترین تأثیر را بر سلامت ریه دارند، مورد نیاز است».