گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ بسیاری از نهادهای بینالمللی از تصمیم دیوان بینالمللی دادگستری استقبال کردند که بر اساس آن وجود رژیم اشغالگر اسرائیل در سرزمینهای فلسطینی را غیرقانونی دانسته و خواستار پایان اشغال و خروج آن از این مناطق شده است.
مصر از "نظر مشورتی صادر شده توسط دادگاه بینالمللی دادگستری درباره آثار قانونی سیاستها و اقدامات اسرائیلی در سرزمینهای اشغالی فلسطین، از جمله قدس شرقی" استقبال کرد.
وزارت امور خارجه مصر در بیانیهای در شب گذشته جمعه، تأکید کرد که "نظر دادگاه بر تعهد همه کشورها و سازمانهای بینالمللی و نهادها، از جمله سازمان ملل، به عدم به رسمیت شناختن وضعیت ناشی از وجود دولت اشغالگر اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین تأکید دارد و از مجمع عمومی و شورای امنیت خواسته تا تدابیر لازم برای پایان دادن به این حضور اسرائیل را اتخاذ کنند. "
دولت کویت از "اعلامیه دیوان بینالمللی دادگستری" استقبال کرد و وزارت امور خارجه این کشور در بیانیهای اعلام کرد که "رأی دادگاه به عنوان مرجعی جدید به سایر مراجع قانونی که حقوق مشروع مردم فلسطین را تأیید میکنند، اضافه میشود. "
کویت بر "ضرورت انجام تمام وظایف قانونی، سیاسی و اخلاقی جامعه بینالمللی برای تحقق آرزوهای مردم فلسطین در تأسیس دولت مستقل خود و توقف تجاوزات به غزه" تأکید کرد.
دبیر کل اتحادیه عرب، احمد ابوالغیط، نیز از نظر صادر شده توسط دادگاه تمجید کرد.
ابوالغیط در اظهارات خود تأکید کرد که این حکم "نمایانگر پایه قانونی مهمی برای تثبیت روایت فلسطینی و دادن مشروعیت و اعتبار قانونی به آن است که در مقابل تلاشهای مداوم قدرت اشغالگر برای مخدوش کردن ماهیت و اصل مناقشه به منظور تحکیم کنترل خود بر سرزمینهای اشغالی فلسطین قرار میگیرد. "
وی افزود که "اقدامات نژادپرستانه اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین نیاز به بیانیهای برای نشان دادن وحشیگری و خروج کامل از ارزشهای حقوق بشر ندارند، اما حکم دادگاه دلیلی قاطع از لحاظ قانونی برای خاموش کردن تمام توجیهات پوچ اسرائیلی است. "
او توضیح داد که "نظر مشورتی دادگاه دارای وزن قانونی و اخلاقی بالایی است و بر آنچه در آن از توصیف سیاستهای اسرائیلی به عنوان نژادپرستانه و پیامدهای خطرناک دیگر ادامه اشغال اشاره شده، تأکید دارد. "
پارلمان عربی نیز از تصمیم دادگاه بینالمللی استقبال کرده و آن را پیروزی برای حق فلسطینیان دانست. این پارلمان تأکید کرد که "این تصمیم در زمانی صادر شده که مردم فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری با نسلکشی، پاکسازی قومی، جابجایی اجباری و تلاشهای حذف مسئله فلسطین و پایان دادن به وجود یک ملت کامل و جلوگیری از ایجاد دولت مستقل فلسطین مواجه هستند، که آخرین آن تصمیم کنست رژیم اشغالگر مبنی بر رد تشکیل دولت فلسطینی بود. "
پارلمان عربی از جامعه بینالمللی، شورای امنیت و کشورهای تاثیرگذار خواست تا بر رژیم اسرائیل فشار بیاورند تا به اجرای تصمیم دیوان بینالمللی دادگستری و تمامی تصمیمات قبلی ملزم شود و از مرتکبان جنایات و نقضها علیه مردم فلسطین حسابرسی کرده و مانع از فرار از مجازات شوند.
این پارلمان همچنین خواستار حمایت از حق فلسطینیان و تحقق عدالت برای آنها در تعیین سرنوشت، حق بازگشت و تشکیل دولت مستقل فلسطین با پایتختی قدس شد.
در همین راستا، سازمان همکاری اسلامی نیز از نظر مشورتی دیوان بینالمللی استقبال کرد و بر اهمیت و ضرورت پیگیری اجرای این نظر مشورتی که دادگاه از "رژیم اسرائیل" خواسته تا به وجود و شهرکسازی استعماری غیرقانونی خود در سرزمین فلسطینی پایان دهد، تأکید کرد.
این سازمان در بیانیهای مواضع کشورهایی که از روندهای دادگاه برای تحقق عدالت و حمایت بینالمللی از مردم فلسطین و دفاع از حقوق مشروع آنها حمایت کردهاند، ستود.
این سازمان بر ضرورت برعهده گرفتن مسئولیتهای جامعه بینالمللی، بهویژه شورای امنیت سازمان ملل، و اتخاذ تدابیر لازم برای تضمین اجرای این نظر مشورتی، پایان دادن به اشغال و شهرکسازی غیرقانونی در سرزمین فلسطین و امکان اعمال حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین و تأسیس دولت مستقل آنها با پایتختی قدس تأکید کرد.
این سازمان همچنین اشاره کرد که در جلسات کتبی و شفاهی دادگاه با حضور دبیر کل آن شرکت کرده و تأکید کرد که به پیگیری تلاشها برای اجرای این نظر مشورتی و حسابرسی و پاسخگویی "اسرائیل" بابت تمامی نقضها و جنایات سنگین خود علیه مردم فلسطین ادامه خواهد داد.