به گزارش خبرنگار استان ها خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کهگیلویه و بویراحمد بیانه صادر کرد.
بیانه به شرح زیر میباشد:
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ لَیْسَ یُحَبُّ لِلْمُلوکِ أَنْ یُفَرِّطوا فى ثَلاثٍ: فى حِفْظِ الثُّغورِ وَ تَفَقُّدِالْمَظالِمِ وَ اخْتیارِ الصّالِحینَ لاَِعْمالِهِمْ.
امام صادق علیه السلام
حاکم سزاوار نیست که در سه کار کوتاهى کند: حفظ مرزها، رسیدگى به حقوق پایمال شده و انتخاب افراد شایسته براى کارهایشان.
جناب آقای دکتر رحمانی، استاندار محترم کهگیلویه و بویراحمد؛ با سلام و عرض تبریک به مناسبت انتصاب جنابعالی به عنوان استاندار جدید استان کهگیلویه و بویراحمد، این شورا، به نمایندگی از جمع دانشجویان بسیجی استان، چند نکته کلیدی را به حضورتان تقدیم میدارد تا انشاالله در مسیر خدمتگزاری هرچه مؤثرتر به مردم استان، مورد توجه قرار گیرد:
۱_ انصاف و نگاه منصفانه در ارزیابی مدیران گذشته: انصاف، از اصول اولیه عدالتورزی و خرد است. نقد منصفانه عملکرد مدیران پیشین باید همواره مورد توجه قرار گیرد، نه به معنای سیاهنمایی و تخریب، و نه نادیدهگرفتن نقاط ضعف. همانگونه که باید از تلاشها و زحمات صادقانه مدیران گذشته قدردانی کنیم، ضروری است ضعفها و کاستیها نیز به صورت نقادانه و علمی بررسی شود. این رویکرد، به دور از نگاههای سیاسی و منفعتطلبانه، میتواند بستری مناسب برای تجربهاندوزی و پیشرفت فراهم آورد.
۲_ همکاری بسیج دانشجویی با استانداری: بسیج دانشجویی استان کهگیلویه و بویراحمد، با عزم جدی در مسیر تحقق فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه “موفقیت دولت، موفقیت همه ماست”، آمادگی کامل خود را برای همکاری صادقانه با مجموعه استانداری اعلام میکند. برای دانشجویان بسیجی، این همکاری در چهارچوب گفتمان انقلاب اسلامی و خط رهبری مبنا دارد و به همین دلیل، با جان و دل در این راه قدم برمیداریم. این همدلی و همکاری، نه از سر مصلحت بلکه از سر تعهد به مردم و نظام جمهوری اسلامی است.
۳_ تعامل با محیط دانشگاه: یکی از اصول مدیریتی که میتواند ضامن موفقیت باشد، درسآموزی از تجارب پیشینیان است. به عنوان مسئول اجرایی استان، ضروری است از دستاوردهای موفق و اشتباهات گذشته درس گرفت. همچنین، قطع ارتباط با جامعه علمی و دانشگاهی، یکی از آسیبهای بزرگ در فرآیند تصمیمسازی است. دانشگاه، مهد اندیشهورزی و نوآوری است و پیوند مستحکم میان استانداری و دانشگاه میتواند باعث رشد و توسعه پایدار شود. در این زمینه، توصیه میشود که ارتباط مؤثر و دو سویه با جامعه علمی و دانشجویان استان برقرار شود، و از رویکرد قهرآمیز پرهیز گردد و به جای آن، رویکردی مهرآمیز و تعاملی جایگزین شود، رویکردی که در دولت شهید رئیسی به نحو مطلوب دنبال شد. شفافیت و پاسخگویی مستمر به مطالبات دانشجویی نیز از الزامات این همکاری است.
۴__پیشرفت و موفقیت جز با نیروی انسانی جوان، متعهد و متخصص میسر نخواهد بود، اگر خدای ناکرده به اسم تجربهگرایی دربهای مسئولیت و مدیریت بر روی جوانان این استان قفل، و یا قوم گرایی و جناح بندی سیاسی جایگزین شایسته سالاری و نخبه گزینی شود، روشن است که پسرفت بر پیشرفت ترجیح داده شده است.
۵__ترجیح منافع توده مردم بر منافع یک اقلیت خاص همانگونه که امیرالمومنین مولا علی (علیه السلام) خطاب به مالک اشتر میفرمایند «خواص و نزدیکان کسانی هستند که به هنگام فراخی و آسایش بر دوش والی باری گران اند و، چون حادثهای پیش آید کمتر از هر کس به یاری اش برخیزند و خوش ندارند که به انصاف درباره آنان قضاوت شود. اینان همه چیز را به اصرار از والی میطلبند و اگر عطایی یابند، کمتر از همه سپاس میگویند و اگر به آنان ندهند، دیرتر از دیگران پوزش میپذیرند. در برابر سختیهای روزگار، شکیبایی شان بس اندک است. اما ستون دین و انبوهی مسلمانان و ساز و برگ در برابر دشمنان، عامه مردم هستند، پس، باید توجه تو به آنان بیشتر و میل تو به ایشان افزونتر باشد.»
۶_ پرهیز از کارهای نمایشی و تمرکز بر خدمت صادقانه: لازم است به این نکته توجه کنیم که مسئولیتها گذرا و ناپایدار هستند و آنچه که برای همیشه باقی میماند، خدمت بیمنت به مردم است؛ لذا باید از انجام کارهای نمایشی پرهیز کرد و به جای آن، تمام توان و انرژی خود را برای انجام کارهای واقعی و مؤثر به کار بست. کارهای نمایشی ممکن است در کوتاه مدت اثرگذاری داشته باشد، اما آنچه مردم از مسئولین انتظار دارند، عملکردی صادقانه و خدمتی خالصانه است که بر پایه حل مشکلات واقعی مردم بنا شده باشد.
در راستای بیان مصادیق و توصیههای مشخص، به موارد زیر توجه شود:
الف) پایبندی به اصل تفکیک قوا و عدم تأثیرپذیری از نمایندگان مجلس:
یکی از اصول بنیادین در نظام جمهوری
اسلامی، اصل تفکیک قوا است که ضامن کارآمدی و سلامت ساختار حاکمیت است. از جنابعالی انتظار میرود که در تعامل با نمایندگان مجلس، استقلال رأی و تصمیمگیری خود را حفظ کنید و از تأثیرپذیری در جهتدهیهای غیر اصولی اجتناب کنید. نمایندگان مجلس وظیفه قانونگذاری و نظارت دارند و ورود آنها به تصمیمات اجرایی، میتواند زمینهساز بروز مشکلات جدی در روند اجرایی استان گردد.
ب) مطالبهگری و پیگیری مسائل کلان استان:در حوزه مطالبهگری و دفاع از حقوق مردم استان، لازم است به صورت ویژه به برخی پروژههای حیاتی و حساس استان توجه شود. مسائلی، چون «پروژه دنای شمالی»، «سد ماندگان» و «سد خرسان» به عنوان پروژههای کلان و استراتژیک، نیازمند پیگیری جدی هستند. استاندار به عنوان نماینده عالی دولت در استان، باید با تمام قوا از حقوق مردم دفاع کرده و با جدیت، پیگیری مطالبات مردم را در دستور کار قرار دهد. این مسائل نه تنها بر توسعه اقتصادی استان تأثیر مستقیم دارند، بلکه به رفاه و آینده زیستمحیطی منطقه نیز مرتبط هستند. از این رو، مطالبهگری مستمر و پیگیریهای جدی در این حوزهها، نشاندهنده تعهد شما به توسعه استان خواهد بود.
پ_ وضعیت خوابگاههای دانشجویی استان:یکی از مسائل حساس و بحرانی که در آینده نزدیک استان با آن مواجه خواهد شد، وضعیت خوابگاههای دانشجویی است. کمبود فضای مناسب برای اسکان دانشجویان در دانشگاههای مختلف استان، بهویژه در یکی دو سال آینده، میتواند به یک چالش جدی تبدیل شود. بنابراین، برنامهریزی دقیق و اقدام سریع در این زمینه از اولویتهای اصلی مدیریت استان خواهد بود.
د_ مطالبهگری در حوزه توسعه زیرساختها:علاوه بر مسائل آبی، توسعه زیرساختهای ارتباطی و حمل و نقل نیز از جمله مواردی است که باید با جدیت پیگیری شوند. استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن ظرفیتهای گسترده در حوزههای مختلف از جمله گردشگری و منابع طبیعی، نیازمند توسعه زیرساختهای مناسب برای بهرهگیری از این ظرفیتهاست.
در پایان، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان کهگیلویه و بویراحمد آمادگی خود را برای هرگونه همکاری و همراهی با شما در مسیر خدمت به مردم شریف استان اعلام میدارد.
امیدواریم که در سایه توفیقات الهی و با عنایت به رهنمودهای مقام معظم رهبری، شاهد تحولاتی بنیادین و پیشرفتهای چشمگیر در استان عزیزمان باشیم.