به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، ابراهیم دانا سطح زیر کشت نخلستانهای استان بوشهر را ۳۸ هزار هکتار اعلام کرد و اظهار داشت: از این میزان سطح زیر کشت نخلستانها ۱۱.۸ هزار هکتار آن تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی به میزان ۳۰ درصد کل سطح زیر کشت است.
وی با اشاره به اینکه خارک و رطب از تولیدات اولیه نخلستانها است، گفت: امسال در مجموع ۶۵ هزار تن خارک و رطب شامل ۱۵ هزار تن خارک و ۵۰ هزار تن رطب از نخلهای استان بوشهر برداشت شد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به به برداشت خرما از نخلهای استان از اواخر شهریورماه خاطرنشان کرد: در مجموع از پیشبینی تولید ۱۳۵ هزار تن خرما از نخلهای استان بوشهر، تاکنون بیش از ۸۵ درصد آن برداشت شده است.
دانا بیشترین گونه برداشت خرما را کبکاب نام برد و گفت: در مجموع تاکنون ۱۰۵ هزار تن محصول خرما در استان بوشهر از نخلستانها و محصول گونه کبکاب کاملاً برداشت شده و تنها محصول نخل در بوشکان، ارم دشتستان و شهرستان جم بهصورت کامل برداشت نشده است.
وی وضعیت فروش خرما نخلداران استان بوشهر را مطلوب دانست و اضافه کرد: کشاورزان و نخلداران استان بوشهر امسال دیگر دغدغه فروش محصول خرما ندارند و وضعیت فروش بسیار مطلوب است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه بخش دولتی در قیمتگذاری فروش خرما نخلداران دخالت ندارد، اضافه کرد: سیاست دولت دخالت نکردن در نرخگذاری است و خوشبختانه کشاورزان و نخلداران بهصورت توافقی محصول خرما تولیدی خود را با قیمت مناسب به فروش میرسانند و تاکنون خرما روی دست کشاورزان نمانده است.
دانا از آغاز فعالیت کارگاههای فرآوری خرما در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: کارگاههای فرآوری محصول خرما استان بوشهر در حال بستهبندی نوین و بازارپسند برای عرضه در بازارهای داخلی و خارجی هستند.