به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، فرزانه صادق در نشست روسای کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان گفت: توسعه ارتباط با جمهوری آذربایجان از اهمیت و جایگاه بالایی در سیاست خارجی ایران برخوردار است.
وی ادامه داد: مراتب خرسندی خود را از بازگشایی مجدد سفارت جمهوری آذربایجان در تهران را اعلام میکنم و آمادگی داریم تا مناسبات دو کشور را در همه بخشها توسعه دهیم.
وزیر راه و شهرسازی افزود: آماده ایم در کوتاهترین زمان ممکن شانزدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را در تهران برگزار کنیم تا همکاری در همه زمینهها گسترش یابد البته همکاری در همه زمینههای حمل و نقل و لجستیک و همینطور در طرحهای زیرساختی به طور مستمر در جریان است.
وی تصریح کرد: اقدامات لازم برای ساخت راه آهن رشت- آستارا انجام شده چراکه این خط آهن نقطه عطفی برای توسعه راهگذر شمال - جنوب است و مشارکت دولت آذربایجان برای توسعه زیرساختهای ریلی منتهی به این مسیر اهمیت بالایی دارد.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: با توجه به ظرفیتهای مرزی موجود در بخش جادهای پیشنهاد میکنم میزان پذیرش ناوگان به صورت روزانه در مرز آستارا به هزار دستگاه، ۸۰۰ دستگاه در مرز بیله سوار، ۷۰۰ دستگاه در مرز جلفا و ۶۰۰ دستگاه در مرز پلدشت افزایش یابد و لازم است تفاهم نامه جامعی در خصوص همکاری دو کشور در بخش حمل و نقل تهیه شود تا همانطور که زیر ساختها توسعه مییابند جریان حمل و نقل نیز سرعت یابد.
صادق با بیان اینکه میتوانیم ظرف یک ماه آینده شرایط برگزاری یک تفاهمنامه را در این مسیر فراهم کنیم افزود: لازم است نقشه راه دستیابی به هدف ۱۵ میلیون تن ترانزیت کالا در سال میان دو کشور نیز باید تهیه شود.
وی خاطر نشان کرد: در خصوص توسعه همکاریهای بندری و دریایی نیز لازم است نشست مشترک کارشناسی برای نهایی سازی پیش نویس تفاهمنامه همکاری ظرف یک ماه آینده برگزار شود.
در ادامه این نشست، شاهین مصطفی یف معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان هم در سخنانی، مرزهای مشترک دو کشور را مرزهای دوستی و صلح دانست و اعلام کرد: جمهوری آذربایجان و جمهوری اسلامی ایران هر دو بر این باورند که دوستیهای تاریخی و ریشههای مشترک دو کشور، باید عامل ثبات در منطقه و افزایش مبادلات اقتصادی دو کشور باشند.
مصطفی یف با استقبال از برگزاری شانزدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در ایران در آینده نزدیک افزود: معتقدیم مبادلات اقتصادی دو کشور دوست و همسایه پس از انتصاب آقای پزشکیان به عنوان رئیس جمهور اسلامی ایران میتواند بیش از گذشته افزایش یابد و روسای جمهور دو کشور میتوانند توسعه روابط اقتصادی فیمابین را با ترسیم یک نقشه راه توسعه دهند.