به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیرضا رئیسی با اشاره به اجرای سراسری واکسیناسیون روتاویروس در کشور از امروز - ۱۳ آذر - افزود: این واکسن به صورت خوراکی بوده و از تشدید بیماری به خصوص اسهال در کودکان جلوگیری میکند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه سالانه بیش از ۲.۵ میلیون کودک زیر ۵ سال در کشور دچار اسهال و از این تعداد ۱۷۳ هزار کودک زیر پنج سال در مراکز درمانی بستری میشوند، واکسن خوراکی روتاویروس کمک موثری برای پیشگیری از این عارضه در کودکان میشود.
رئیسی تاکید کرد: کودکان زیر پنج سال میتوانند برای دریافت این واکسن به خانههای بهداشت و مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه واکسن روتاویروس مورد نیاز به اندازه کافی در کشور تامین شده است، گفت: قرار است با همکاری انستیتو پاستور و رازی و شرکتهای دانش بنیان واکسن روتاویروس را بومی سازی کنیم.
وی خاطر نشان کرد: این واکسن بعد از واکسن پنوموکوک به صورت سراسری وارد سبد واکسیناسیون کشوری وارد شده است.
رئیسی تصریح کرد: قرار است واکسن فلج اطفال تزریقی را به سبد واکسیناسیون نیز اضافه کنیم و در صورت واکسن HPV نیز نیاز به بررسی میزان شیوع و اثر بخشی آن دارد که در کمیته ملی واکسیناسیون بررسی اپیدمیولوژی بررسی خواهد شد.
واکسن روتاویروس از امروز - ۱۳ آذر ماه - به برنامه سراسری ایمن سازی کشور اضافه شد تا کودکان را در برابر بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری ایمن سازد.
پس از ۱۰ سال از تصویب ورود این واکسنها به برنامه واکسیناسیون ملی، از اواخر سال گذشته با تامین و خریداری واکسنها، امکان انجام واکسیناسیون سراسری فراهم شد و در کنار آن شرکتهای داخلی نیز در صدد هستند در تولید این دو واکسن سهیم باشند.
اجرای این طرح کشوری از اوایل امسال به صورت تدریجی کلید خود و ابتدا واکسن پنوموکوک در استانهای جنوب و جنوب شرقی در دستور کار قرار گرفت.
آیین نمادین تزریق واکسین روتاویروس روز سه شنبه با حضور مسئولان وزارت بهداشت در یکی از مراکز بهداشت غرب تهران برگزار شد.