گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از الشرق الاوسط: منابع سیاسی در تلآویو فاش کردهاند که بنیامین نتانیاهو نگران پیامهایی است که از رئیسجمهور منتخب آمریکا، دونالد ترامپ، دریافت کرده است، به ویژه در خصوص دو مسئله ایران و کرانه باختری. این منابع اشاره کردهاند که ترامپ به جای حمله نظامی، به دنبال رسیدن به یک توافق هستهای با تهران است و همچنین از گام رژیم صهیونیستی برای ضمیمه کردن کرانه باختری حمایت نمیکند.
این منابع همچنین گزارش دادند که ترامپ در تلاش است پیام واضحی به ایرانیها برساند مبنی بر اینکه گزینههای نظامی و دیپلماتیک برای مقابله با تهدید هستهای ایران همچنان باز است و از تهدید به حمله رژیم صهیونیستی به عنوان ابزاری برای فشار استفاده میکند.
با این حال، ترامپ هیچ تمایلی به جنگ به هر قیمت ندارد. و اگر گزینهای همچنان وجود داشته باشد، او لزوماً به دنبال نابودی کامل تأسیسات هستهای نیست، زیرا این هدفی است که رژیم صهیونیستی به تنهایی نمیتواند آن را محقق کند. ترامپ ترجیح میدهد حملهای بزرگتر انجام شود که رژیم صهیونیستی قادر به اجرای آن با حمایت آمریکاییها از راه دور باشد، به جای درگیر شدن در حملهای مشترک و گسترده میان آمریکا و رژیم صهیونیستی، که این همان چیزی است که دولت نتانیاهو در تلاش است تا به آن دست یابد.
شبکه خبری «آی ۲۴ نیوز» رژیم صهیونیستی که از تل أويو پخش میشود، گزارش داده است که ترامپ پیامی به بنیامین نتانیاهو ارسال کرده که حاکی از این است که «او مسأله هستهای ایران را حل خواهد کرد، اما به ضمیمه کردن اراضی در کرانه باختری علاقهای ندارد.» این شبکه همچنین افزوده است که اظهارات وزیر دارایی رژیم صهیونیستی، بتسلئیل اسموتریچ، در خصوص اینکه «سال ۲۰۲۵ سال ضمیمه کردن خواهد بود»، واکنشهایی در داخل حزب جمهوریخواه آمریکا برانگیخته است؛ به طوری که منابع حزب جمهوریخواه گفتهاند: «وضعیت بینالمللی رژیم صهیونیستی پیچیده است و ضمیمه کردن فقط به منافع شما آسیب خواهد زد.»
به گفته رسانههای عبری، تماسهای فشردهای بین رژیم صهیونیستی و رئیسجمهور آمریکا، دونالد ترامپ، در خصوص مسائل اصلی انجام شده است، از جمله یک تماس تلفنی بین نتانیاهو و ترامپ در روز شنبه، و همچنین دیدارهایی که فرستاده نتانیاهو، آدم بوهلر، در رژیم صهیونیستی برگزار کرده است.
یک جنگنده رژیم صهیونیستی از پایگاه هوایی این رژیم برای مشارکت در عملیات علیه ایران در تاریخ ۲۶ اکتبر ۲۰۲۴ به پرواز درآمد. خبرنگار سیاسی شبکه «آی ۲۴ نیوز»، گزارش داده است که مسئولان رژیم صهیونیستی در تعطیلات آخر هفته گذشته با مقامات ارشد دولت ترامپ در قصر او در مارالاغو، فلوریدا ملاقات کردهاند. محور گفتگوهای آمریکاییها با همتایان رژیم صهیونیستیشان، تهدید ایران بود، و تأکید شده که دولت آینده قصد دارد سیاستی سختگیرانهتر در قبال برنامه هستهای ایران در پیش گیرد.
در این راستا، تحلیلگران رژیم صهیونیستی روز دوشنبه پیشبینی کردهاند که نتانیاهو تصمیمی برای حمله به تأسیسات هستهای ایران نخواهد گرفت. آنها این تصمیم را به اوضاع داخلی رژیم صهیونیستی، که شامل اختلافات بر سر طرح «اصلاحات قضائی» و تضعیف دستگاه قضائی کشور است، مربوط دانستهاند. علاوه بر این، آنها خاطرنشان کردهاند که تضمینی برای حمایت ترامپ از حمله گسترده به ایران وجود ندارد، چرا که ایران هنوز اعلام نکرده که قصد دارد به سمت ساخت سلاح هستهای پیش برود.
برنیاع بر این باور است که وضعیت کنونی نشاندهنده ضعف قابل توجهی در موضع رهبران دستگاههای امنیتی رژیم صهیونیستی است، پس از شکست ۷ اکتبر ۲۰۲۳، که باعث تغییر در دینامیک بحثها بین آنها و نتانیاهو شد.
او همچنین اشاره کرد که آمریکا در حال عبور از یک دوره انتقالی است، در حالی که ممکن است نابودی برنامه هستهای ایران از طریق یک عملیات نظامی، پیروزی بزرگی برای نتانیاهو به همراه داشته باشد. این چیزی است که او به آن علاقه دارد. اما برنیاع سوالات پیچیدهای را مطرح کرد، از جمله: «آیا تضمینی وجود دارد که یک عملیات نظامی به طور کامل برنامه هستهای ایران را نابود کند؟ پاسخ ایران چگونه خواهد بود؟ و درباره متحدانش، مثل روسیه، چین و کره شمالی چه؟»
برنیاع همچنین به احتمال اینکه ترامپ مسیر متفاوتی را اتخاذ کند اشاره کرد و گفت: «آیا ترامپ حمله رژیم صهیونیستی به ایران را پشتیبانی خواهد کرد یا ممکن است پشت درهای بسته با تهران توافقی انجام دهد؟»
او در پایان ابراز تردید در مورد نیتهای نتانیاهو کرد و گفت: «رهبری که قصد دارد دستوری برای انجام یک عملیات نظامی سرنوشتساز بدهد، ابتدا تلاش میکند جبهه داخلی را ثابت و آرام نگه دارد.» و توضیح داد که این هدف گاهی از طریق تشکیل یک دولت وحدت وسیع، همانطور که نتانیاهو پس از حوادث ۷ اکتبر انجام داد، محقق میشود. این گاهی از طریق کنار گذاشتن مسائل اختلافی، همانطور که در زمان جنگ، زمانی که نتانیاهو تصویب قوانین تضعیف دستگاه قضائی را متوقف کرد، حاصل میشود. اما برنیاع اشاره کرد که نتانیاهو به نظر نمیرسد که اکنون تمایلی به دنبال کردن این راهها داشته باشد.
از سوی دیگر، رفیف دروکر، تحلیلگر سیاسی در کانال ۱۳، در مقالهای که در روزنامه «هآرتس» منتشر کرد، به نقل از یک مقام نظامی رژیم صهیونیستی گفت که «نیروی هوایی در حال آمادهسازی برای مأموریت بزرگ بعدی است که ممکن است از حمایت ساکن جدید کاخ سفید برخوردار باشد.» وی افزود که «در حال حاضر تلاشهایی در جریان است تا برنامههای جدیدی برای حمله به تأسیسات هستهای ایران طراحی شود»، و اشاره کرد که «شرایط کنونی به مراتب مساعدتر از گذشته شده است، که شانس اجرایی شدن حمله را افزایش میدهد.»
اما دروکر با سوالی مواجه شد: «از کی نیروی هوایی درباره برنامههای خود برای ایران علناً صحبت کرده است؟ و چرا دونالد ترامپ به طور علنی وارد این بحث شده است؟» و افزود که پاسخ به این سوالات در وضعیت بیسابقه برنامه هستهای ایران نهفته است، که به مرحلهای پیشرفته رسیده است. او توضیح داد که بحث در مورد بمباران تأسیسات هستهای «بیثمر است؛ زیرا هدف قرار دادن تأسیسات بزرگ و سانتریفیوژهای پیشرفته که تخریب آنها میتوانست برنامه هستهای را ماهها به تأخیر بیندازد، دیگر فایدهای ندارد». و اشاره کرد که ایران «عملاً مسئله غنیسازی را تمام کرده و اکنون به فاصله بسیار نزدیکی از دستیابی به مواد شکافتپذیر کافی برای ساخت بمب هستهای قرار دارد.»
دروکر تأکید کرد که «نیروی هوایی تهدید میکند زیرا ارتش رژیم صهیونیستی میداند که رژیم صهیونیستی به تنهایی قادر به حمله نیست. این دیگر مانند تهاجم به تأسیسات هستهای عراق یا سوریه نیست.»