به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید فرشاد فاطمی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، گفت: در حال حاضر برق تولیدی کشور برای ساعات پیک مصرف در تابستان کافی نبوده و این امر چالش امروز صنعت برق کشور است. باید قبول کرد، مساله ناترازی برق در کشور مسالهای کوتاه مدت نیست.
فاطمی گفت: سالانه ۵ درصد به میزان مصرف برق در کشور افزوده میشود و این بدین معنی است که دیگر در یک سری از مصارف پاسخگو نیستیم. متاسفانه حجم بالای قاچاق سوخت، کمبود سوخت برای تولید برق و نیز پیشی گرفتن میزان مصرف برق در کشور از رشد اقتصادی، معضلاتی است که صنعت برق را دچار مشکل کرده است و اگر بخواهیم رشد ۸ درصدی اقتصاد کشور را داشته باشیم، باید برق بیشتری را در کشور تولید کنیم.
فاطمی ادامه داد: قیمت در مکانیزم اقتصادی را باید به مصرف کننده کالا اعلام کرد، چراکه این امر موجب میشود تا مصرف کننده به میزان مصرف انرژی دقت و توجه لازم را داشته باشد. همان طور که امسال تابستان شاهد بودیم کاربرهایی که توانستند انرژی ذخیره کنند، برق ذخیره شده خود را با رقم بالاتری در بازار برق فروختند.
وی ادامه داد: برق کفاف تابستان را نمیدهد، چون برق جایگزینی ندارد و این قیمت است که تقاضا را مشخص میکند، میزان رشد مصرف برق بیشتر به دلیل قیمت پایین آن است، مسالهای که در مدیریت باید به آن توجه شود در حقیقت زنگوله گوش تقاضا، قیمت است.
فاطمی در ادامه افزود: در یک سازوکار بازار، قیمتها ممکن است بسیار متغیر باشند، به جنگ روندها نباید رفت، ولی میتوان نوسانات زودگذر را کاهش داد و چارهاندیشی برای نظام حمایتی خصوصا خانوادههای فقیر که ممکن است از افزایش قیمت آسیب ببینند باید اندیشید.