به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو،مدیر شعبه کارگزاری بورس کالای ایران مستقر در تربتحیدریه گفت: مجموع معاملات بر روی نمادهای نگین بورسی در مدت مشابه پارسال، ۲۳ تن و ۴۴۶ کیلو و ۳۷۹ گرم به ارزش ۱۲ هزار و ۴۴۹ میلیارد و ۲۳۷ میلیون و ۵۴۰ هزار ریال بود.
جواد پوریوسف افزود: با توجه به فصل برداشت که به ترتیب در سه اقلیم سرد (رخ)، معتدل (مرکزی و زاوه) و گرم (مهولات) از ۱۵ مهر آغاز میشود و تا اوایل آذر ادامه دارد بررسی آماری پاییز، بهترین زمان برای ارزیابی وضعیت اقتصادی زعفران در بازار بورس است.
وی گفت: حجم معاملات نسبت به پاییز پارسال با کاهش ۳.۳۵ درصدی و ارزش معاملات با افزایش ۵۳.۹۳ درصدی همراه بوده است.
مدیر شعبه کارگزاری بورس کالای ایران مستقر در تربتحیدریه گفت: این ارقام بیانگر کاهش میزان تولید از یک سو و افزایش قیمت در بازار جهانی از سوی دیگر است که این افزایش تنها به دلیل افزایش قیمت دلار بوده است.
پور یوسف افزود: در حالی که قیمت هر کیلوگرم زعفران در پاییز پارسال به طور متوسط حدود ۵۲۰ میلیون ریال بود این رقم پاییز امسال به میانگین هر کیلوگرم ۸۴۷ میلیون ریال رسید که افزایش ۶۲.۸۸ درصدی را نشان میدهد.
اوگفت: قیمت دلاری زعفران نیز در پاییز ۱۴۰۲ به ازای هر کیلوگرم در محدوده ۹۹۶ تا هزار و ۲۳ دلار بود و حال آن که این رقم پاییز امسال، از ۱۴۰۰ دلار در ابتدای فصل به نقطه تعادلی پاییز پارسال یعنی محدوده هزار و ۸۴ دلار رسید.
پور یوسف افزود: کشاورزان ضمن امتناع از پیش فروش محصول خود در قالب «سلفخری»، حتی در زمان اوج عرضه گل زعفران، از فروش محصول خود امتناع ورزند و در مقابل زعفران خویش را در قالب گواهی سپرده، به انبارهای پذیرش شده در بورس کالای ایران تحویل بدهند.
معاملات زعفران در قالب بورس کالا در تربتحیدریه از سال ۱۳۹۲ راهاندازی شد.