گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رای الیوم؛ وزیر خارجه اردن، ایمن الصفدی، روز سهشنبه اعلام کرد که نشست وزیران عربی که روز شنبه در قاهره برگزار شد، پیامی به واشنگتن مبنی بر آمادگی برای همکاری جهت دستیابی به صلح بر اساس راهحل دو دولت (فلسطینی و اسرائیلی) ارسال کرد.
این اظهارات در جریان یک کنفرانس خبری مشترک با همتای یونانی خود، جورج یرابیتریتس، در پایتخت اردن، عمان، بیان شد که خبرنگار آناتولی نیز آن را پیگیری کرد.
شش کشور عربی روز شنبه در نشستی وزارتی در پایتخت مصر، مخالفت خود را با طرح رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، برای اخراج فلسطینیان از اراضی خود اعلام کردند و از جامعه جهانی خواستند که راهحل دو دولت را اجرایی کند.
این موضعگیری در بیانیه مشترک صادره از کشورهای مصر، عربستان سعودی، امارات، قطر، اردن و فلسطین و همچنین احمد ابوالغیط، دبیر کل اتحادیه عرب، آمده است.
در ۲۵ ژانویه گذشته، رئیسجمهور ترامپ برای نخستین بار پیشنهاد داد که فلسطینیان غزه به کشورهای همسایه مانند مصر و اردن منتقل شوند و به این بهانه گفت که «هیچ مکان مناسبی برای سکونت در غزه وجود ندارد»، جایی که رژیم صهیونیستی بیش از ۱۵ ماه آن را نابود کرده است.ترامپ این پیشنهاد را در هفته گذشته بارها تکرار کرد، در حالی که مصر و اردن به شدت آن را رد کردند.
الصفدی گفت: «در منطقه تحولات مثبتی در جریان است که باید بر روی آنها ساخت.» وی افزود که اولویت اکنون باید ورود کمکها به غزه و تأکید بر تثبیت آتشبس باشد.
در ۱۹ ژانویه گذشته، آتشبس بین جنبش حماس و رژیم صهیونیستی به اجرا درآمد و در مرحله اول آن، ۴۲ روز به طول میانجامد که در این مدت، مذاکرات برای شروع مرحله دوم و سپس سوم ادامه خواهد یافت، با میانجیگری مصر، قطر و ایالات متحده.
با حمایت ایالات متحده، رژیم صهیونیستی از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، جنایات ضد بشری در غزه مرتکب شد که منجر به کشته و زخمی شدن بیش از ۱۵۹ هزار فلسطینی، اکثراً کودکان و زنان، و بیش از ۱۴ هزار مفقود شد.
در مورد سفر ملک عبدالله دوم پادشاه اردن به ایالات متحده و دیدار او با رئیسجمهور ترامپ در روز سهشنبه آینده، الصفدی توضیح داد که این سفر «مهم» است و اشاره کرد که «نقش ایالات متحده برای رسیدن به صلح در منطقه بسیار حیاتی است».
از سوی دیگر، وزیر یونانی یرابیتریتیس گفت: «آتشبس در غزه میتواند نقطه عطفی مثبت به سوی ثبات پایدار در خاورمیانه باشد.»
وی افزود: «اولویت باید این باشد که غزه جایی برای زندگی باشد و باید برنامهریزی برای بازسازی این منطقه انجام شود.»
وی از بازگشایی گذرگاه رفح و بازگشت نمایندگی اروپایی در این منطقه استقبال کرد و تأکید کرد که «اولویت باید بر این باشد که کمکها بدون هیچ مانعی به تمام مناطق غزه وارد شود تا درد و رنج غیرنظامیان کاهش یابد.»