به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، امینحسین رحیمی امروز سهشنبه ۱۶ بهمن ماه در آیین اختتامیه طرح ملی «توسعه ظرفیتهای تجاریسازی داراییهای فکری» و رونمایی از کتاب «پروژه ظرفیتسازی در مدیریت مالکیت فکری» در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی ایران به وجود آمد تا پیشرفتهای مادی و معنوی همهجانبه را برای مردم و کشور ایران فراهم کند.
وی افزود: از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون اتفاقات بسیار بزرگی در کشور رقم خورده است و همچنان باید به تلاش برای دستیابی به اهداف مدنظر امام خمینی (ره) ادامه دهیم.
وزیر دادگستری با اشاره به برگزاری جلسه روز گذشته سران سه قوا افزود: مقام معظم رهبری بارها توصیه کردهاند که قوای سهگانه در عین حفظ استقلال، با هم تعامل و همکاری داشته باشند. انسجام در تصمیمگیریهای کلان باعث میشود نتیجه مطلوب حاصل شود و دیروز در نشست سران و مسئولان سه قوه، شاهد عزم جدی آنها برای حل مشکلات مردم بودیم.
وی در این آیین که با میزبانی رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری همراه بود، به تاریخچه شکلگیری شورای سیاستگذاری مالکیت فکری اشاره و تأکید کرد: سال ۱۳۸۶ با مصوبه دولت، این شورا به وزارت دادگستری واگذار شد. در این شورا، پیگیر جدی مسائل و مشکلات شرکتهای دانشبنیان، مخترعان و نخبگان هستیم. تلاش میکنیم از طریق برگزاری جلسههای مختلف و مکاتبه با سایر نهادها و وزارتخانههای مسئول، تا حد امکان مشکلات موجود را برطرف کنیم.
رحیمی در ادامه با بیان اینکه اختراع هنگامی مفید خواهد بود که تجاریسازی شده و از آن، ثروت خلق شود و در این شرایط، هم برای صاحب اختراع و هم برای جامعه مفید خواهد بود، از عزم جدی این وزارتخانه به منظور حمایت جدی از حوزه مالکیت فکری دانشبنیانها و حوزه اختراعات در کشور خبر داد.
وی تصریح کرد: نخبگان و مخترعان زیادی در کشور مشغول فعالیت هستند، اما در حوزه تجاریسازی داراییهای فکری و تبدیل آن به ثروت، نیازمند اقدامات جدیتری هستیم. تجاریسازی داراییهای فکری موضوع بسیار مهمی است و حاکمیت باید از این موضوع حمایت و به خلق ثروت از این مسیر کمک کند.
وزیر دادگستری خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای کمک به این حوزه، برگزاری رویدادها و دورههای آموزشی مانند طرح ملی «توسعه ظرفیتهای تجاریسازی داراییهای فکری» است. برگزاری این دورههای آموزشی، به معرفی هر چه بهتر شرایط بازارهای داخلی و خارجی به شرکتهای دانشبنیان کمک میکند.
رحیمی افزود: اگر بخواهیم کشور توسعه پیدا کرده و شاهد رونق اقتصادی باشیم، باید از ظرفیت دانشبنیانها، مخترعان، نخبگان و پژوهشگران کشور به خوبی استفاده کنیم. آنچه میتواند امید را به کشور تزریق کند، استفاده از ظرفیت حوزه دانشبنیان و نخبگان و پژوهشگران جوان کشور است.
همزمان با برگزاری مراسم اختتامیه طرح ملی «توسعه ظرفیتهای تجاریسازی داراییهای فکری» با حضور وزیر دادگستری و رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از کتاب «پروژه ظرفیتسازی در مدیریت مالکیت فکری» رونمایی شد.
در کتاب «پروژه ظرفیتسازی در مدیریت مالکیت فکری»، گزارش کاملی از برگزاری این طرح یک ساله و تحلیلی از برگزاری دورههای آموزشی و منتورینگ و همچنین، همکاری با سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) ارائه شده است.
این کتاب میتواند اطلاعات مفیدی را در حوزه «تجاریسازی داراییهای فکری» به شرکتهای دانشبنیان، مخترعان، نخبگان و پژوهشگران کشور ارائه کند.
اختتامیه طرح ملی «توسعه ظرفیتهای تجاریسازی داراییهای فکری»، نشست «نقش منتورینگ در تجاریسازی داراییهای فکری» با حضور نمایندگان شرکتهای دانشبنیان و متخصصان این حوزه برگزار شد و شرکتکنندگان در این دوره آموزشی، به ارائه تجربههای خود پرداختند. همچنین به سوالهای شرکتکنندگان درخصوص مسائل مرتبط با حوزه مالکیت فکری و تجاریسازی داراییهای فکری پاسخ داده شد.