به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمود نوری شادکام صبح امروز در نشستی با اصحاب رسانه استان یزد در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری دانشجو گفت: رسیدگی به پرونده مادر متوفی میبدی بر عهده نظامپزشکی است، اگر خانواده مرحوم شکایتی داشته باشند و یا قصوری از طرف پزشک صورت گرفته باشد باید نظامپزشکی به آن رسیدگی کند و دانشگاه علوم پزشکی صلاحیت اعلام نظر درباره آن را ندارد.
وی دررابطه با بدهی بیمهها به دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز گفت: آخرین میزان بدهی بیمهها به دانشگاه علوم پزشکی یزد ۱۸۰۰ میلیارد تومان است که با پیگیریهای استاندار محترم و معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی ایشان امیدواریم، نهایتاً تا ۱۵ روز آینده بخش قابلتوجهی از این بدهیها پرداخت شود، پرداخت این بدهی به کادر درمان، مراکز درمانی و داروخانهها میتواند تأثیر قابلتوجهی بر کیفیت خدمتدهی به مردم استان داشته باشد.
وی در ادامه به تشریح دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی یزد پرداخت و گفت: دانشگاه علوم پزشکی بهعنوان اولین دانشگاه تأسیس شده پس از انقلاب است که با پذیرش ۳۲ دانشجو در سال ۶۲ تحت عنوان دانشکده پزشکی کار خود را شروع کرد و پس از آن به دانشگاه علوم پزشکی ارتقا پیدا کرد.
وی ادامه داد: این دانشگاه دارای ۱۱ دانشکده فعال است که در ۱۲ مقطع دانشجو میپذیرد و اکنون ۶ هزار و ۲۰۰ دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند و این دانشگاه ۵۴۰ عضو هیئتعلمی نیز دارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی یزد ۱۳ بیمارستان دانشگاهی دارد و هفت بیمارستان غیردانشگاهی نیز از جمله بیمارستانهای خصوصی و خیریه با این دانشگاه همکاری دارند و ۳ هزار تخت فعال نیز در استان یزد وجود دارد که یزد در خصوص نسبت تخت به جمعیت در کشور رتبه اول دارد.
وی افزود: این دانشگاه دارای ۳۲ مرکز تحقیقاتی، دو پژوهشکده و ۴۰ شرکت فعال دانشبنیان، ۱۶۵ خانه بهداشت، ۸۴ مرکز جامع سلامت شهری و روستایی، ۳۰۹ داروخانه بیمارستانی و غیربیمارستانی، ۱۲ هزار و ۲۰۰ کارکنان استخدامی، قراردادی و شرکتی است.
نوری شادکام با اشاره به ارائه خدمات پایه تا خدمات پیشرفته دانشگاه علوم پزشکی در سراسر یزد گفت: خدمات پیشرفته دانشگاه علوم پزشکی یزد در مرز علم قرار دارد که شامل پیوند عضو است که استان یزد در این زمینه در پنج پیوند کبد، کلیه، قلب، مغز استخوان و پیوند اندام با احتساب جمعیت رتبه اول کشوری دارد.
وی با اشاره به دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی یزد طی یک سال گذشته گفت: در حوزه توسعه دانشگاه در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۶ هزار مترمربع به زیربنای مجموعههای بهداشتی، درمانی و آموزشی استان در قالب ۱۷ پروژه بهداشتی درمانی با مبلغ ۶۱۰ میلیارد تومان اضافه شده است.
نوری شادکام در خصوص افتتاح پروژههای دانشگاه علوم پزشکی در ایامالله دهه فجر امسال گفت: امروز با دستور وزیر پروژههایی شامل مرکز خدمات جامع سلامت سانیج، مرکز خدمات جامع سلامت دهشیر، دوخانه بهداشت و... افتتاح خواهند شد که ۴۲ میلیارد برای آنها هزینه شده و ۳ هزار نفر را تحت پوشش قرار میدهند.
وی ادامه داد: ۱۱ پروژه نیز شامل راهاندازی پت اسکن، ساختمان سلفسرویس مرکزی دانشگاه، مرکز جامع آزمون دانشگاه، فاز اول بیمارستان حضرت زینب اشکذر، طرح توسعه تخصصی و فوقتخصصی اطفال، مرکز آندوسکوپی و دیالیز اردکان، مرکز بهداشت درمانی، خانه بهداشت و اورژانس در استان آماده بهرهبرداری است که با تأمین نیروی انسانی و رفع مشکلات فنی به بهرهبرداری خواهند رسید.
نوری شادکام اضافه کرد: اجرای پروژه شهر سالم در شهرستانهای اردکان و ابرکوه، غربالگری عوامل خطر در مراکز جامع سلامت، افتخارآفرینی در حوزه پیوند و کسب رتبه اول، بهرهبرداری از بخش کاشت حلزون، کسب رتبه پنجم در جذب گردشگری سلامت در حوزه داخلی و... از جمله اقدامات و پروژههای دانشگاه در یک سال گذشته عنوان کرد.
وی ادامه داد: در مجموع در یک سال گذشته ۲۰ میلیون بار مراجعه به مراکز درمانی سرپایی استان یزد انجامگرفته که از این تعداد ۱۰ میلیون آن مربوط به مراجعه مردم استان و ۱۰ میلیون مربوط به مراجعات بیماران خارج استان است و همچنین یک هزار نفر گردشگر سلامت نیز از خارج کشور در استان پذیرش شدهاند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی استان یزد اضافه کرد: در یک سال گذشته ۳۰۰ هزار بار بستری در مراکز درمانی استان یزد انجام شده که ۱۲۰ هزار بستری مربوط به بیماران خارج استان و ۱۸۰ هزار بستری مربوط به بیماران داخل استان بوده است.
وی ادامه داد: در بحث اعتباربخشی آموزشی دانشکده پزشکی یزد رتبه ۱۵ را در بین ۸۰ دانشکده پزشک در کشور دارد و در بحث آموزش نیز اتفاقات خوبی رخداده و در یک تا دو سال آینده پذیرش ۵۰۰ دانشجوی خارجی را خواهیم داشت و در این زمینه تفاهمنامهای با دانشکدههای بینالمللی در بحث استاد، دانشجو و پژوهشگر امضا شده است.
نوری شادکام گفت: دانشگاه علوم پزشکی یزد در حوزه تحقیقات از رتبه یازدهم به رتبه سوم رسیده است، همچنین در سال گذشته ۶ فرآورده از سوی شرکتهای فناور و دانشبنیان دانشگاه تولید شد که امیدواریم به تولید انبوه برسد، ضمن اینکه مشارکت از سوی سمنهای و خیران در حوزه سلامت یزد نیز ۲۸۸ میلیارد تومان بوده است.