به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، غلامرضا سرگزی مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: رسالت خطیر سازمان دامپزشکی کشور به منظور تامین بهداشت دام کشور و فرآوردههای مربوط به آن و پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دامی بوده که با جلوگیری از وقوع، شیوع و بروز بیماریها یا تلفات ناخواسته در دامها و حیوانات در محیطهای مختلف زیستی معنی میشود.
وی افزود: در این راستا، دامپزشکی با ارائه و توسعه بهترین، علمیترین و عملیترین حوزه روشهای پیشگیری شامل واکسیناسیون و اقدامات مراقبتی، درمان، کنترل و یا ریشه کنی بیماریهای دامی و حیوانی مسئولیت خطیر خویش را محقق میسازد.
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان ادامه داد: کنترل و پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوانات مانند تب مالت، سل، تب کریمه کنگو و همینطور هاری که یکی از مرگبارترین بیماریهای دامی و انسانی بوده از طریق واکسیناسیون و معاینات دامها، تشخیص و درمان بیماریهای دامی و کمک به حفظ سرمایه دامداران نیز از دیگر وظایف و فعالیتهای سازمان دامپزشکی کشور است.
وی گفت: سازمان دامپزشکی کشور به منظور حمایت از سرمایه دامی دامداران بویژه در مناطق محروم نقش حمایتی خود را ایفا می کند از جمله اینکه روستاهای دور دست، محروم را شناسایی کرده و با برگزاری اردوهای جهادی خدمات دامپزشکی به دامداران مناطق محروم استان، بیش از ۲۴۵ هزار و ۶۶۸ خدمت رایگان دامپزشکی ارائه شده است.
سرگزی اظهار کرد: دراین راستا در ۴۳۳ واحد روستایی و عشایری طرح اجرا شد که بیش از ۲۴۳ هزار راس دام نیز زیر پوشش ارائه خدمات بویژه واکسیناسیون علیه بیماری های استراتژیک دامی شامل آبله بزی و گوسفندی، تب برفکی، طاعون نشخوارکنندگان کوچک، بروسلوز و هاری قرار گرفت.
وی بر برگزاری کلاسهای آموزشی نیز تاکید کرد و افزود: در این راستا نیز ۴۳۳ روستا نیز پوشش برنامهها قرار گرفت که با برگزاری ۴۱۳ کلاس آموزشی، ۲۴۷۸ نفر از دامداران در برنامههای آموزشی شرکت کردند که در این خصوص که طبق برنامه اردوهای جهادی انجام شده است.