به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بروکلی نوعی سبزی چلیپایی غنی از آنتیاکسیدانها و سایر ترکیبات گیاهی مفید است. خواص کلم بروکلی فراوان است و میتواند به سلامت چشمها و قلب کمک کند. مصرف این گیاه در پیشگیری از بیماریهای مختلف هم اثرگذار است. کلم بروکلی کالری کمی دارد و حاوی مواد مغذی فراوان است.
نمیتوان اظهار نظر دقیقی درباره این موضوع داشت، چون کلم بروکلی خام ویتامین C بیشتری نسبت به پخته دارد، اما کلم بروکلی پختهشده کاروتنوئیدها را بیشتر در دسترس بدن قرار میدهد؛ بنابراین از کلم بروکلی پخته یا خام لذت ببرید و بدانید که هردو مفید هستند. خواص کلم بروکلی پخته زیاد است و خام آن هم همینطور. پس مصرف هردو بنا به شرایط و سلیقهتان انتخاب میشود.
کلم بروکلی یکی از بهترین گزینهها برای اضافهکردن به یک رژیم غذایی سالم بهشمار میرود. یکی از مهمترین خواص کلم بروکلی این است که بدنتان را هیدراته نگه میدارد.
منظور از هیدراته نگهداشتن بدن هم آبرسانی کافی به آن است. این کلم در دسته سبزیجات چلیپایی قرار میگیرد و به حفظ سلامت مغز کمک میکند. استفاده از آن در وعدههای غذایی مختلف و حتی اسموتیها توصیه میشود.
سرطان با رشد سریع سلولهای غیرطبیعی ایجاد میشود و با استرس اکسیداتیو یا تخریب سلولها همراه است. بروکلی مملو از ترکیباتی است که میتوانند در مقابل چنین روندی بایستد.
کلسترول عملکردهای مهم بسیاری در بدن دارد. بهعنوان مثال، عاملی کلیدی در تشکیل اسیدهای صفراوی است که به بدن در هضم چربی کمک میکنند. اسیدهای صفراوی در کبد تشکیل و در کیسه صفرا ذخیره میشوند. هر زمان که چربی میخورید، این مواد در دستگاه گوارش آزاد و پس از آن، اسیدهای صفراوی دوباره جذب جریان خون میشوند و مورد استفاده مجدد قرار میگیرند. مواد موجود در کلم بروکلی با اسیدهای صفراوی در روده همراه میشوند و به دفع آنها کمک میکنند و نمیگذارند که دوباره مورد استفاده قرار بگیرند. چنین روندی منجر به سنتز یا ساخت اسیدهای صفراوی جدید از کلسترول میشود و خطر بیماریهای قلبی را کم میکند.
کلم بروکلی حاوی بتاکاروتن است که بدن آن را به ویتامین A تبدیل میکند؛ بنابراین از فواید کلم بروکلی باید به تقویت بینایی هم اشاره کنیم. دو مورد از کاروتنوئیدهای اصلی موجود در بروکلی، لوتئین (Lutein) و زآگزانتین (Zeaxanthin) هم میتوانند به کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن، یعنی نوعی بیماری چشمی مختلکننده بینایی کمک کنند.
یک فنجان بروکلی حدود ۲ گرم فیبر دارد. اگرچه فیبر معمولاً برای تقویت سلامت دستگاه گوارش و سیر نگهداشتن شناخته میشود، اما فواید دیگری بهشرح زیر هم دارد که در فهرست انواع خاصیت کلم بروکلی قرار میگیرد:
محافظت از قلب از طریق کاهش سطح کلسترول
کاهش قند خون و پشتیبانی از تنظیم انسولین برای ایجاد انرژی ثابت و یکنواخت
تقویت عملکرد مغز
اشاره شد که لوتئین و زآگزانتین رنگدانههایی هستند که در کلم بروکلی یافت میشوند. این رنگدانهها فواید زیادی دارند، از جمله مزایای مربوط به سلامت مغز.
با این مواد مغز و بافت عصبی عملکرد سالمتری پیدا میکند و از آن در برابر زوال شناختی مرتبط با افزایش سن محافظت میشود.
قدرت ضدالتهابی بروکلی با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن ارتباط دارد. نتایج مطالعهای نشان داد که مصرف بیشتر سبزیجات چلیپایی به کاهش سطح نشانگرهای التهابی در گردش خون کمک میکند.
ترکیبات طبیعی موجود در بروکلی هم مانند عواملی برای سمزدایی اقدام میکنند. منظور چیست؟ یعنی آنها به غیرفعالکردن مواد شیمیایی بالقوه آسیبرسان یا خروج سریعترشان از بدن کمک میکنند. ترکیبات آنتیاکسیدانی محافظ با آسیبهای پوستی ناشی از اشعه ماوراء بنفش مقابله میکنند.