به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، در پی ادامه تهدیدات مقامات صهیونیست برای حمله به رفح که واکنش زیادی را در سطح منطقه داشته و به ویژه نگرانی مصر را برانگیخته است، «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب در سخنانی به «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر در این زمینه هشدار داده و خطاب به نتانیاهو گفت که «نه مصر را آزمایش کن و نه سختی سنگ گرانیت اسوان را». (اشاره به منطقه اسوان در جنوب مصر)
این سخنان دبیرکل اتحادیه عرب بعد از آن بیان شد که رژیم اشغالگر از قصد خود برای انجام عملیات نظامی جدید در رفح صحبت میکند که منجر به اشغال محور صلاح الدین (فیلادلفیا) خواهد شد.
احمد ابوالغیط تصریح کرد که اقدام اسرائیل برای اشغال این محور به هیچ وجه در خدمت روند سازش بین مصر و اسرائیل نخواهد بود و آینده صلح و ثبات در خاورمیانه را تحت تاثیر قرار میدهد.
دبیرکل اتحادیه عرب گفت که آینده صلح در منطقه فراتر از منافع بنیامین نتانیاهو است که میخواهد از افتادن خود به زندان جلوگیری کرده و همچنان در قدرت بماند.
وی در ادامه با اشاره به وخامت اوضاع انسانی غزه اظهار داشت که تلاشهای عربی در رابطه با مسئله فلسطین همچنان ادامه دارد و این در حالی است که مردم غزه منبعی برای غذای روزانه خود پیدا نمیکنند.
دبیرکل اتحادیه عرب همچنین در واکنش به هدف قرار دادن آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) توسط رژیم صهیونیستی و حامیان آن اعلام کرد که هدف از این اقدامات علیه آنروا حذف مسئله آوارگان فلسطینی است.
رسانههای عبری گزارش دادند که مقامات مصری نسبت به عملیات نظامی اسرائیل در رفح، جنوبیترین شهر نوار غزه ابراز نگرانی کردهاند و قاهره به دنبال راههای دیپلماتیک برای جلوگیری از این حمله است. مصر همچنین در حال آماده شدن برای تعیین خطوط قرمز جهت محافظت از شهروندان خود است.
این درحالی است که رژیم صهیونیستی در ماههای میانی جنگ غزه به مصر اعلام کرده بود که قصد اشغال محور صلاح الدین میان مرز غزه و مصر را دارد و از سربازان مصری خواست که مرز را خالی کنند.
محور صلاح الدین در طول مرز میان نوار غزه و مصر واقع است. طول آن ۱۴ کیلومتر است و از دریای مدیترانه در شمال تا گذرگاه کرم ابوسالم در جنوب امتداد دارد.
به موجب یکی از بندهای پیمان کمپ دیوید (توافق عادی سازی مصر و رژیم صهیونیستی) که در سال ۱۹۷۹ میان مصر و رژیم اشغالگر امضا شد، محور صلاح الدین یک منطقه حائل در طول مرز به شمار میآید. تا قبل از عقب نشینی رژیم اشغالگر از باریکه غزه در سال ۲۰۰۵، این محور تحت کنترل این رژیم بود.