به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، در این مجمع، مسائل ژئوپلیتیک، اقتصادی، مالی و اجتماعی و تهدیدات مدل سیاسی موجود جهان و نیز جهتگیری برای تغییر آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نماینده ایران در این نشست، حجت الاسلام علی اکبر براتی، «نایب رئیس مجمع بینالمللی حمایت از گزینه مقاومت» در سخنرانی خود گفت، ایران در دورهای که علیرغم تحریمهای متعدد، روابط خود را با شرکای خود توسعه داد، تجربه کافی در مقاومت در برابر هژمون غربی را انباشته کرده است و آماده به اشتراک گذاشتن این تجربه است.
براتی تجربه ایران در دور زدن تحریم تسلیحاتی اعمال شده بر ایران توسط کشورهای غربی و آمریکا را نمونه بارز این موضوع برشمرد و گفت این تحریمها به کشور انگیزه داد تا سلاح های خود را تولید کند. در نتیجه جمهوری اسلامی به یکی از صادرکنندگان این نوع محصولات تبدیل شده است.
وی خاطرنشان کرد: کشور ما امروز در نمایشگاه بین المللی نظامی-فنی ارتش 2024 شرکت می کند و تسلیحات خود را به همه کشورهای همکار عرضه می کند.
در نتیجه، علی اکبر براتی پیشنهاد ایجاد یک سازمان بینالمللی متشکل از طرفداران ایده «حمایت از منافع اکثریت انسانی» و ایجاد دبیرخانه دائمی آن برای ایجاد همکاریهای مؤثر در زمینههای علمی، فنی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، حوزههای حقوقی، رسانهای و سایر حوزهها که نشاندهنده منافع متقابل کشورها و مردم ما است.
وی در پایان یک نمونه مهم از تشدید اوضاع متشنج توسط آمریکا و کشورهای همسو با آن را وضعیت غرب آسیا و نسل کشی مردم فلسطین توصیف کرد.
در این میزگرد کارشناسانی از روسیه، ایران، فنلاند، هند، ارمنستان، اتریش، ارمنستان، لبنان، بلغارستان و غیره شرکت کردند.
یکی از ایده های اصلی شرکت کنندگان در این رویداد این بود که جهان در حال تغییر است و اکثریت کشورهای جهان دیگر آماده تسلیم شدن به خواست اقلیت غربی نیستند.
کارشناسان خاطرنشان کردند که جهان چند قطبی مستلزم توسعه نهادها و مکانیسمهای بین المللی جدید است که توزیع عادلانه قدرت و منابع را تضمین می کند اما اقلیت غربی آمادگی پذیرش شرایط جدید جهانی را ندارد و در حال ایجاد بیثباتی در مناطقی و کشورهایی است که حرکت به سوی جهان چندقطبی را هدایت میکنند. کارشناسان از درگیری در اوکراین و بیثباتی شعلهور در غرب آسیا (خاور میانه) به عنوان نقاط تنش نام بردند.