گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو؛ علیرضا تقوینیا، کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفتگو با خبرنگار بینالملل خبرگزاری دانشجو درباره تحولات اخیر در کرانه باختری رود اردن اظهار داشت: رژیم صهیونیستی به دلیل هراس از باز شدن جبههای جدید در کرانه باختری و به دلیل اهمیت جمعیت و امنیت این منطقه، سعی دارد به هر شکل ممکن هستههای مقاومت را سرکوب کند.
وی افزود: در روزهای اخیر شاهد افزایش تعداد عملیاتها در این منطقه بودهایم و رژیم صهیونیستی تلاش میکند به هر قیمتی مقاومت و سازماندهی آن را از بین ببرد. البته این اقدامات سابقهدار است و اسرائیل در گذشته نیز تلاشهای زیادی برای نابودی مقاومت در این منطقه انجام داده، اما موفق نبوده و مقاومت روز به روز در حال قدرتگیری و رشد بیشتر است.
وی درباره تاثیر این حملات بر روند صلح و تلاشهای بینالمللی برای حل و فصل مناقشه فلسطین و اسرائیل خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی نشان داده که علاقهای به حل شدن بحران و امتیاز دادن ندارد و در واقع تنها زمانی تلاشهای بینالمللی را میپذیرد که به نفع منافع خود باشد؛ بنابراین نباید خیلی دلخوش به این تلاشها باشیم. رژیم صهیونیستی اهمیتی به تلاشهای بینالمللی نمیدهد و به هر شکل ممکن سعی میکند منافع خود را دنبال کند. اگرچه این حملات نهایتاً بر روند آتشبس و کاهش تنش اثر خواهد گذاشت، اما به نظر میرسد این تلاشها به جایی نمیرسد؛ چرا که رژیم صهیونیستی یک رژیم تمامیتخواه و نژادپرست است و اصلاحپذیر نیست.
تقوینیا در پاسخ به این پرسش که آیا این حملات میتواند به تقویت یا تضعیف مقاومت فلسطین منجر شود، گفت: ممکن است در یک مقطع کوتاه ضربهای آنی به مقاومت وارد کند، اما در درازمدت اینگونه نخواهد بود. ما شاهد بودهایم که در منطقه غزه نیز از این نوع عملیاتها انجام شده، اما امروز وضعیت مقاومت بسیار متفاوت از گذشته است و کمیت و کیفیت امکانات و نیروهای مقاومت افزایش یافته است؛ بنابراین در درازمدت این حملات تأثیر خاصی نخواهد داشت؛ چرا که رژیم صهیونیستی به گونهای با فلسطینیان برخورد کرده که آنان گزینه مقاومت را انتخاب کردهاند و به صورت حداکثری به سمت این گزینه حرکت میکنند.
وی در پاسخ به سوالی درباره استراتژی بلندمدت رژیم صهیونیستی در این حملات، بیان کرد: این عملیاتها از روی ابتکار عمل نیستند، بلکه واکنشی به افزایش مقاومت و عملیاتهای آن است. معتقد نیستم که استراتژی مدونی برای سرکوب مقاومت در جنین و سایر شهرهای کرانه باختری وجود داشته باشد. رژیم صهیونیستی با مشاهده گسترش مقاومت، سعی میکند هستههای آن را از بین ببرد و از رشد بیشتر آن جلوگیری کند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان خاطرنشان کرد: کرانه باختری رود اردن اهمیت بسیار بیشتری نسبت به نوار غزه دارد. اگر کرانه به طور جدی شعلهور شود و در آن قیام رخ دهد، رژیم صهیونیستی کار راحتی نخواهد داشت و به سقوط نزدیکتر میشود؛ چرا که کرانه از لحاظ جمعیت، وسعت، اهمیت و درهمتنیدگی با شهرهای صهیونیستی موقعیت ممتازی دارد. اگر رژیم صهیونیستی کنترل این منطقه را از دست بدهد، روز به روز به زوال و سقوط نزدیکتر خواهد شد.