ارتش سودان روز شنبه اعلام کرد که توانسته کنترل محلههای حاج یوسف، یکی از بزرگترین محلههای مسکونی در خرطوم، را از دست نیروهای شبهنظامی «پشتیبانی سریع» بازپس بگیرد. طبق بیانیهای که منتشر شده، «نیروهای مسلح در محور حاج یوسف پیشروی کرده و خانههای شهروندان و مناطق غیرنظامی را از دست شبهنظامیان پشتیبانی سریع پاکسازی کردهاند».
ارتش سودان تصاویری از سربازان خود در این منطقه منتشر کرده و از اعلام آزادی این محلهها خبر داده است. شاهدان عینی گزارش دادند که نیروهای ارتش در محلههای شقله، حاج یوسف و بازار رواسی مستقر شدهاند. همچنین گفته میشود که نیروهای «پشتیبانی سریع» به سمت مناطق دیگر در شرق نیل عقبنشینی کردهاند، نزدیک به پل منشه که خرطوم را به شرق نیل متصل میکند. تا این لحظه، هیچ واکنشی از طرف نیروهای پشتیبانی سریع به این بیانیه ارتش سودان منتشر نشده است.
در روز جمعه، ارتش سودان اعلام کرده بود که توانسته کنترل محله کافوری در شمال خرطوم را بهدست آورد. فعالان اجتماعی نیز ویدیوهایی را منتشر کردند که نشان میدهد ارتش مرکز فرماندهی نیروهای پشتیبانی سریع در محله کافوری را تصرف کرده است. این تحولات نشاندهنده این است که ارتش سودان به کنترل کامل شهر بحری و منطقه شرق نیل نزدیکتر شده است. در حال حاضر، ارتش بر بیشتر مناطق ام درمان و بحری مسلط است و تنها برخی بخشها در مرکز خرطوم، از جمله کاخ ریاستجمهوری، همچنان تحت کنترل نیروهای «پشتیبانی سریع» باقی مانده است. همچنین، محلههای شرقی و جنوبی خرطوم تحت تصرف این نیروها هستند.
در تاریخ ۲۹ ژانویه ۲۰۲۵، ارتش سودان اعلام کرد که برای نخستین بار در طی ۲۱ ماه گذشته، موفق به بازپسگیری مرکز شهر بحری شمالی، که شامل پل مکنمر است، شده است. این موفقیت پس از دو روز از بازگشایی محاصره مقر سلاح اشاره در شهر بحری و مقر فرماندهی ارتش در مرکز خرطوم بهدست آمده بود.
در سوی دیگر، وزیر خارجه سودان، علی یوسف، روز شنبه از بریتانیا خواست که با سودان «بهعنوان یک دوست» رفتار کند و از مواجهه در مجامع بینالمللی اجتناب نماید. این درخواست در دیدار وی با کریستین ترنر، مدیر کل امور سیاسی وزارت خارجه بریتانیا، در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ مطرح شد. طبق گزارشهای رسمی، یوسف در این دیدار از اقدامات دولت سودان برای تسهیل رساندن کمکهای بشردوستانه به نیازمندان صحبت کرد و تاکید کرد که «سودان و بریتانیا باید بهعنوان دوستان عمل کنند و نه در مجامع بینالمللی بهطور غیرسازنده مواجهه داشته باشند».
یوسف همچنین گفت که «هرگونه ابتکار یا فعالیت مرتبط با سودان باید با مشاوره و موافقت دولت سودان انجام شود تا تأثیر واقعی داشته باشد». در نوامبر گذشته، دولت خرطوم از استفاده روسیه از حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل علیه طرح قطعنامه بریتانیا درباره جنگ سودان حمایت کرده و آن را نقض حاکمیت مردم سودان دانسته بود.