فاطمه سیاه مرزکوهی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در گرگان، تصریح کرد: پروژه درمان هپاتیت C را از سال 1385 آغاز کرده ام.
وی افزود: سیدموید علویان، رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد مرکز شبکه هپاتیت کشور به عنوان استاد راهنما و من و راضیه دیندارلو از استان فارس شهرستان مرودشت از مجریان پروژه هستیم.
مخترع داروی هپاتیت C بیان داشت: پروژه درمان هپاتیت C از طب سنتی ابوعلی سینا گرفته و مراحل علمی براساس فلوچارت داروسازی FDA آمریکا طی شده است.
سیاه مرزکوهی گفت: مایع صفراوی از حیوان وحشی به روش اولترا سونوگرافی در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران استخراج شده است.
این محقق گلستانی بیان داشت: مایع مورد نظر در دانشکده داروسازی دانشگاه تهران استخراج شده و فازهای استخراجی با cell line هپاتیت C همجوار شد و یک فاز به پاسخ نهایی رسید.
وی تاکید کرد: فاز مورد نظر را به 120 سرموش آزمایشگاهی در دورههای طولانی و کوتاه مدت تزریق کرده و هیچ اثر سمی و عوارض جانبی دیده نشده است.
سیاه مرزکوهی افزود: پروپوزال در کمیته اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله به تصویب رسید و بخش مطالعات بالینی محدود آغاز شد.
محقق مرکز تحقیقات گوارش و کبد بقیه الله بیان داشت: سه بیمار مقاوم به درمان از ماده مورد نظر استفاده کردند، نحوه مصرف دارو مورد نظر به صورت خوراکی به مدت 21 روز بوده، که بعد از طی دوره درمان بهبودی بیماران حاصل شده است.
وی گفت: این پروژه زیر نظر مرکز تحقیقات گوارش و کبد بیمارستان بقیه الله انجام و در حال حاضر در مرحله سنتز صنعتی ماده مورد نظر میباشیم و طی ماههای آینده وارد بازار خواهد شد.
لازم به ذکر است، فاطمه سیاه مرزکوهی فارغ التحصیل دانشگاه آزاد تنکابن می باشد و در حال حاضر محقق مرکز تحقیقات گوارش و کبد بقیه الله است.