به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نطق پیش دستور جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس با اشاره به اقدامات مشکوک آمریکا و برخی کشورهای غربی در طراحی سازش جدید در فلسطین تأکید کرد: در این چند روزه دلالان بینالمللی مکرراً با عناصری از فلسطین و رئیس رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عرب تماسهایی گرفتند تا مجدداً مذاکرات سازش را آغاز کنند.
وی ادامه داد: حتی در بندهای پیشنهادی به توقف شهرکسازیها هم اشاره نشده است و این در حالی است که در منطقه، مصر درگیر مشکلات داخلی شدید است و همچنین بیش از دو سال است که سوریه را با ارسال سلاح و ماجراجویی و اعزام تروریستها گرفتار جنگ داخلی کردهاند.
رئیس مجلس افزود: ظاهرا غرب و برخی مرتجعان منطقه زمان را برای فرصتطلبی، ایجاد مجال تنشی جهت رژیم منزوی و منحوس صهیونیستی فراهم دیدند تا در یک بازی نمایشی مجدداً امتیازاتی برای اسرائیل بگیرند.
لاریجانی با اشاره به اقدامات جمهوری اسلامی ایران در این خصوص تاکید کرد: از ابتدای درگیریهای سوریه بارها جمهوری اسلامی اعلام خطر به برخی کشورهای منطقه کرد که قصد کشورهای غربی دعاوی دروغین آنها جهت دموکراسی در سوریه نیست بلکه ایجاد آشفتگی در منطقه و ضربهزدن به یکی از محورهای مقاومت است که متاسفانه با تحلیل غرورآمیز به آن توجه نکردند و امروز با این طرحهای قلابی سازش مقاصد آنها روشن شد که باطن آشفتهسازی در مصر و سوریه بهره جستن برای رژیم صهیونیستی است.
وی افزود: گرچه ممکن است در این کشورها اشتباهاتی رخ داده باشد اما مسئله غرب اصلاح این اشتباهات در سوریه و مصر نبوده و نیست بلکه تلاش آنها تشدید فضای غبارآلود در منطقه است تا معامله نامیمون دیگری صورت گیرد؛ نظیر طرحهای ناموفق متعدد سازش که در این چند دهه دنبال کردند.
رئیس مجلس ادامه داد: اینجاست که نیروهای انقلابی فلسطین به خصوص جهاد و حماس باید هوشیار باشند و با بیداری ملت مجاهد فلسطین جلوی این شیطنت جدید را بگیرند چراکه آنها در این دو سال اندی که از قیامهای منطقه میگذرد، تجربیاتی حاصل کردند که فریب ژستهای دروغین برخی کشورهای مرتجع را نخورند و جایگاه برخی گروههای افراطی که جز لطمه زدن به وحدت مسلمانان و کمک به پروژه غرب کاری نکردند را بهتر درک کنند.
لاریجانی خاطرنشان کرد: انشاءالله ملتهای مسلمان در روز قدس پاسخ این اقدامات فریبکارانه جدید را خواهند داد.
وی با اشاره به 30 تیر و روز بزرگداشت آیتالله کاشانی اظهار داشت: امروز 30 تیر بزرگداشت شخصیت ممتاز مجاهد آیتالله کاشانی است که به خاطر واقعه 30 تیر و نقش بیبدیل این روز به نام او نام نهاده شد.
وی ادامه داد: خدمات آیتاللهکاشانی در تاریخ ملت ایران ثبت است. مخصوصا در ملی شدن صنعت نفت و مبارزه با استبداد و دیکتاتوری و حمایت از جریانات انقلابی نقش وی برجسته است. در 30 تیر جایگاه فقهی در نهضت مردمی را مشاهده می کنیم و مسئله اساسی در آن دوران اینگونه بود که مصدق واگذاری اختیارات کامل وزارت جنگ را به نخستوزیر درخواست کرد و بر این امر اصرار کرد ولی پس از عدم موافقت شاه با این موضوع از سمت نخستوزیری در تاریخ 25 شهریور 1331 استعفا داد و به منزل رفت و درب منزل را به روی همگان بست.
رئیس مجلس افزود: با این واقعه جامعه از استبداد رهیده شده دوران رضاشاه دچار شوک شد و شاه با استعفای مصدق موافقت کرد و قوامالسلطنه را نخستوزیری برگزید. احمد قوام که در بازگردان اراضی ایران از چنگ شوروی نقش داشت از این پشتوانه شوروی بهره جست و مخالفان را به تشکیل محاکم انقلابی تهدید کرد.
لاریجانی با بیان اینکه قوام نقش روحانیت به رهبری آیتالله کاشانی علیه استعمار در نهضت ملیشدن نفت را میدانست، تاکید کرد: احمد قوام به فدائیان اسلام، اتحادیه مسلمانان، وعاظ و روحانیون اخطار کرد که کشتیبان را سیاستی دگر آمد. در آن زمان آیتالله کاشانی بیانیهای صادر کرد و با این بیانیه و تهدیدات مردم معترض در بازار مغازهها را تعطیل کردند و نقش آیتالله کاشانی در این موضوع فوقالعاده بود چرا که با انتشار بیانیه شرایط را تغییر داد و شاه و دربار را تهدید کرد و از مردم خواست که در مقابل دولت جدید در صحنه حاضر شوند و از دولت ملی دفاع کنند.
وی ادامه داد: در واقعه 30 تیر از تمام نقاط شهر مردم به حرکت درآمدند و شهر تعطیل شد. روحانیون، صنوف، معلمان، دانشآموزان و ... به دفاع از دولت قانونی مصدق برخواستند و علیه قوام، شاه و دربار شعار داده و این مقاومت مردمی با تیراندازی سربازان و به قتل رسیدن 60 نفر جان تازهای گرفت و نتیجه آن سقوط قوام و بازگشت مصدق بود.
رئیس مجلس یادآور شد: گرچه با این اقدام انقلابی مجددا دولت ملی مستقر شد اما از این تاریخ تا 28 مرداد 1332 حدود یک سال با کمک آمریکا و انگلیس و ترتیب کودتا علیه مصدق مجددا چند دهه دیکتاتوری پهلوی صغیر در کشور ایجاد شد.
لاریجانی با یبان اینکه یکی از دلایل این واقعه در نغمه جدایی و اختلافی بود که مصدق با آیتالله کاشانی داشت، گفت: حتی بعد از 30 تیر که مجلس شورای ملی و آیتالله کاشانی مصر بودند قوام دستگیر و مسببین کشتار محاکمه شوند مصدق مخالفت کرد تا از قوام دفاع کند اما اطرافیان او، جبهه ملی و احزاب وابسته اتهام ناروایی به رهبری مذهبی آیتالله کاشانی که پیروز اصلی بود، وارد کردند و به مرور وحدت مردم گسیخته شد.
وی ادامه داد: در این یکسال اساعه ادب به روحانیت و علما و فشار سنگین کار را به جدایی دولت مصدق از نیروهای مذهبی کشاند و در کودتای 28 مرداد مردم همچون 30 تیر در صحنه حضور نداشتند و جدایی از رهبری مذهبی و کنار گذاشتن مردم از اشتباهات دولت ملی بود.
رئیس مجلس افزود: حرکت دولت مصدق در جهت خلاف قانون، تضییع مجلس و آغاز قانونگذاری در دولت و انحلال مجلس شورای ملی از اشکالاتی بود که زمینه قیام مردمی که آیتالله کاشانی در 30 تیر را فراهم کرد و ظرف یکسال به شرایط منفعل جریانات مردمی و مذهبی تبدیل شد. خوشبینی برخی رجال سیاسی نسبت به آمریکا مزید بر علت شد و این جماعت روشنفکر غربگرا با تحلیلهای خام تصور میکردند که آمریکا در رقابت با انگلیس و روسیه خواهان دموکراسی و آزادی برای ایران است و این خوشبینی منشأ خطرات و عملا نهضت مشروطه که با علمای نجف و تهران در این نقطه به پایان رساند، شد.
لاریجانی با اشاره به فرمایش امام خمینی (ره) گفت: امام خمینی (ره) میفرمایند اگر روحانیون، خطبا، ملت و روشنفکران متعهد سستی کنند و از مشروطه عبرت نگیرند به سر این انقلاب آن خواهد آمد که به سر انقلاب مشروطه آمد و بر اساس این طرح در قانون اساسی ولایت فقیه به عنوان محور هدایت قوای سهگانه نقش ممتازی یافت تا در همه شرایط از حقوق ملت در مقابل اجانب دیکتاتوری داخلی دفاع کند.